Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 744321 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ukaszm84

• Gość
Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #2085 dnia: Wt, 29 Listopad 2022, 10:12:22 »
W sklepie Hachette pojawiły się tomy 29, 30, 34. Wygląda więc na to, że faktycznie 31-33 (w tym Deathstroke) mogą się już nie pojawić.

Offline Geekboy

« Odpowiedź #2086 dnia: Wt, 29 Listopad 2022, 11:18:40 »
W sklepie Hachette pojawiły się tomy 29, 30, 34. Wygląda więc na to, że faktycznie 31-33 (w tym Deathstroke) mogą się już nie pojawić.

Wyprzedane w pień 😅

Offline Kyms

« Odpowiedź #2087 dnia: Wt, 29 Listopad 2022, 11:23:39 »
Może dopiero będą dokładać? Przy wcześniejszej korespondencji napisali mi, że czekają na dostawę.
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2088 dnia: Wt, 29 Listopad 2022, 11:28:30 »
Może dopiero będą dokładać? Przy wcześniejszej korespondencji napisali mi, że czekają na dostawę.

Jest taka możliwość, ale dobre 2 miesiące temu (albo i dawniej) też się z nimi kontaktowałem czy będzie jeszcze tom 24, odpowiedzieli, że będą dodawać w najbliższą środę. I faktycznie coś tam wtedy dodali, ale bez tego tomu i nadal go nie ma, w międzyczasie zniknął 25. Więc skoro są już kolejne tomy w sklepie, a poprzednich nie ma to wydaje mi się, że już ich nie będzie. Ale to tylko moje domysły, mogę się mylić.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2089 dnia: Wt, 29 Listopad 2022, 15:47:06 »
Niestety spada ta dostępność. Wcześniej w Galerii Mokotów były kolejne tomy. Dziś już ich nie ma. Tylko nie wiem czy tak jest w innych miejscach. Ostatnio do Arkadii lub Złotych Tarasów nie zaglądałem.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #2090 dnia: Wt, 29 Listopad 2022, 16:00:54 »
To akurat jest logiczne że dostępność spada. Po tylu tomach wydawca już mógł sensownie oszacować nakład by nie mieć zbyt dużo zwrotów.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #2091 dnia: Wt, 29 Listopad 2022, 16:10:47 »
Typowe haszet...ciężki dostęp, za mały nakład, brak dodruków...kolekcje to zło!

Online OokamiG

« Odpowiedź #2092 dnia: Wt, 29 Listopad 2022, 16:15:03 »
Kiedy wychodzi Godzina zero?

Offline Czarorkuk

« Odpowiedź #2093 dnia: Wt, 29 Listopad 2022, 16:15:29 »
Typowe haszet...ciężki dostęp, za mały nakład, brak dodruków...kolekcje to zło!
Kolekcja jest głównie dla prenumeratorów, jak subskrypcja. Dostępność w kioskach to wyliczany dodatek do zakładanej prenumeraty. W każdej kolekcji następne tomy, Książki, kamienie są mniej lub wcale dostępne. Tutaj już mamy 1/3 kolekcji za sobą.

Offline Kyms

« Odpowiedź #2094 dnia: Wt, 29 Listopad 2022, 16:15:54 »
Kolejne paczki zaczęły docierać do prenumeratorów, dzięki czemu znamy kolejne zapowiedzi tomów:

Tom 38: "Liga Sprawiedliwości: Droga Tornada"
Tom 39: "Superman: Cztery pory Roku".

Offline Geekboy

« Odpowiedź #2095 dnia: Wt, 29 Listopad 2022, 16:19:50 »
Empik z ich 306 punktami sprzedaż w kraju nie są największym dystrybutorem kolekcji w kraju polecam po prostu szukać gdzie indziej zwłaszcza, że wielu wydawców ogranicza lub całkowicie rezygnuje z ich usług.

Kolejne paczki zaczęły docierać do prenumeratorów, dzięki czemu znamy kolejne zapowiedzi tomów:

Już w zeszłym tygodniu zdjęcia z ostatniej strony z zapowiedziami krążyły po Instagramie - skąd było też info o wzroście ceny.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2096 dnia: Wt, 29 Listopad 2022, 16:24:38 »
@UP
No ale nie każdy mieszka w Gdańsku jak Jaxx gdzie dostępność Kolekcji w zwykłych salonikach rzeczywiście była duża. W Inmedio na Wrzeszczu WKKM na raz leciał numer aktualny i archiwalia sprzed 10 tomów wstecz. Kurła - w 2019 roku to było. Nie to co teraz. :)

Thank you Captain Obwious. Filmik o tym zrób. :) Zresztą, po co tu wrzucasz swoje materiały, skoro najwyraźniej nie czytasz tego tematu? Było. :P

Offline Kyms

« Odpowiedź #2097 dnia: Wt, 29 Listopad 2022, 16:36:32 »
@UP
No ale nie każdy mieszka w Gdańsku jak Jaxx gdzie dostępność Kolekcji w zwykłych salonikach rzeczywiście była duża. W Inmedio na Wrzeszczu WKKM na raz leciał numer aktualny i archiwalia sprzed 10 tomów wstecz. Kurła - w 2019 roku to było. Nie to co teraz. :)

Thank you Captain Obwious. Filmik o tym zrób. :) Zresztą, po co tu wrzucasz swoje materiały, skoro najwyraźniej nie czytasz tego tematu? Było. :P
Filmik? Masz jakiś problem? Chętnie wyjaśnię go. Zapraszam do rozmowy prywatnie, żeby nie spamować tu. Jeśli nie chcesz to łaskawie nie zabieraj więcej głosu na mój temat.

@Geekboy Racja. Info tu też się pojawiło. Trzeba było więcej stron przeklikać do tyłu, żeby poszukać po 2-3 postach. Dopiero teraz zobaczyłem zdjęcie z zapowiedzi. Niech będzie jak przyjacielskie przypomnienie z pewnymi wyjątkami  ;)

Offline Necr09

« Odpowiedź #2098 dnia: Wt, 29 Listopad 2022, 16:39:51 »
Kiedy wychodzi Godzina zero?

Powinno być w kioskach 21.12.2022
FGO: 758,469,198

Offline dreamer36

« Odpowiedź #2099 dnia: Wt, 29 Listopad 2022, 20:52:33 »

Tytuł oryginalny - "Superman for all seasons", od zawsze było, że to jest "Superman na wszystkie pory roku" to po kiego wała zrobili zmianę? Przecież to jest totalnie bez sensu, niczym niepodyktowana fuszerka tłumacza...

Kolekcje - Boże widzisz i nie grzmisz... Na szczęście mam poprzednie wydanie (kupiłem w jakimś antykwariacie w lutym za 30zł :)) i pomimo, że nie jest jakieś wybitne, to za Cztery pory roku podziękuję...

PS. Może tam miało być "Vivaldi - cztery pory roku"?