Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 810752 razy)

Todo, wayne_collector, 79tomek79 i 9 Gości przegląda ten wątek.

Offline laf

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #900 dnia: Cz, 09 Wrzesień 2021, 13:09:50 »
To jest vol. 2. Nie wydaje mi się żeby dawali środek jakiejś historii.

Chociaż teraz tak się zastanawiam czy nie będzie wszystkiego, co wcześniej wymieniłem, tzn. z dodatkowymi zeszytami z GL, czyli to wydanie - https://www.dccomics.com/graphic-novels/tales-of-the-green-lantern-corps-1981/tales-of-the-green-lantern-corps-vol-1.

Pożyjemy, zobaczymy. Ja już kończę na dzisiaj "gdybanie"  ;)

Offline Kamiloss

« Odpowiedź #901 dnia: Pt, 10 Wrzesień 2021, 06:56:38 »
Jakby była ta ostatnia opcja to wychodzi w kolekcji o połowę taniej niż w USA :)

sum41

• Gość
« Odpowiedź #902 dnia: Pt, 10 Wrzesień 2021, 08:10:44 »
Historia z Mogulem to nowosc czy w ktoryms wydaniu egmontu byla?

Ktos wie gdzie jest ten spis porownawczy z tym co dubel a co nowoscia, moze by to przypiac na 1 strone?

Offline polner

« Odpowiedź #903 dnia: Pt, 10 Wrzesień 2021, 10:40:52 »
Historia z Mogulem to nowosc czy w ktoryms wydaniu egmontu byla?

Ktos wie gdzie jest ten spis porownawczy z tym co dubel a co nowoscia, moze by to przypiac na 1 strone?

Historia z mogulem nie była wydana przez Egmont.Była natomiast już wydana w Polsce w Wielkiej Kolekcji Komiksów numer 63 wydawanej przez Eaglemoss Publications w linku poniżej  masz porównanie obu wydań
https://www.facebook.com/comixxy/posts/1084735128732489

sum41

• Gość
« Odpowiedź #904 dnia: Pt, 10 Wrzesień 2021, 11:01:40 »
Czyli odpuszczam bo mam cale WKDC - a poluje tylko na starsze komiksy.

Offline miragepl89

« Odpowiedź #905 dnia: So, 11 Wrzesień 2021, 20:58:33 »
Czy jest gdzieś lista komiksów z wersji brytyjskiej kolekcji (biorąc pod uwagę, że Hachette leci listą z UK), która wykracza poza 17 tom (wyszedł 1 września)?

Lista tego co da się kupić jest tutaj: https://hachettepartworks.com/en-en/dc-heroes-villains-collection/

Pytanie, czy wiemy co w UK będzie wychodzić w kolejnych tygodniach i miesiącach?

Offline Kamiloss

« Odpowiedź #906 dnia: So, 11 Wrzesień 2021, 21:41:55 »
Dobra kupiłem 2 tom w Empiku. Owszem 20 procent rabatu działa, ale tylko na rzeczy kupione stacjonarnie, a żeby rabat dostać trzeba coś zamówić online. Pani tego samego rabatu przy odbiorze osobistym nawet nie chciała odczytać maszynką. Więc trochę lipa wychodzi z tego.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #907 dnia: So, 11 Wrzesień 2021, 22:41:40 »
Skoro już masz rabat to nie możesz następnego tomu kupić stacjonarnie?

Offline R3wolw3rowi3c

« Odpowiedź #908 dnia: So, 11 Wrzesień 2021, 23:25:26 »
Issue 22 - Lex Luthor: The Black Ring vol. 1

Hachette testuje też nową kolekcję Marvela
https://legendary.hachettepartworks.com/

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #909 dnia: Nd, 12 Wrzesień 2021, 00:38:16 »
Słyszałem coś o tej Kolekcji. Czyli zaraz jak się Superłotrzy i Transformers skończą, jest materiał na testy na przyszły rok. Niech żywi nie tracą nadziei. Może zostaniemy przy jednej Kolekcji DC i jednej Marvela na raz, tak jak teraz jest i zawsze być powinno (chyba że byłoby więcej ale nigdy mniej). Na cztery brytyjskie numery testowe, tylko jeden to dubel, a przecież Panini mogłoby coś tam, coś tam zmienić, jak było z WKKM. Nowy rok szykuje się równie interesująco pod względem komiksowym, jak obecny.

Świetne przykładowe strony. Ja to kchcem!
Słabe są tylko dodatkowe numery za prenumeratę premium - wszystkie tytuły były w WKKM, SBM, albo Egmont to wydał. Żeby mnie naciągnąć na coś takiego, w Polsce musieliby je zmienić na premiery.

Ave Hachette.
« Ostatnia zmiana: Nd, 12 Wrzesień 2021, 00:47:57 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Crono

« Odpowiedź #910 dnia: Nd, 12 Wrzesień 2021, 10:03:55 »
Trzeba przyznać że Hachette wyrobiło się z okładkami do swoich komiksowych kolekcji. Od czasu Transformers są naprawdę ładne.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #911 dnia: Nd, 12 Wrzesień 2021, 10:11:59 »
A, właśnie zajarzyłem, że "Coming of the Falcon", to było w propozycjach Anionorodnika do WKKM, a nie w samej Kolekcji. Ale Secret Empire było, więc nie warto by aż tyle dopłacać dla jednej krótkiej historii.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #912 dnia: Nd, 12 Wrzesień 2021, 10:55:03 »
Trzeba przyznać że Hachette wyrobiło się z okładkami do swoich komiksowych kolekcji. Od czasu Transformers są naprawdę ładne.
Tu się muszę zgodzić, bo sam się zdziwiłem, że "Bohaterowie i złoczyńcy" wyglądają tak estetycznie. A "Superzłoczyńcy" mają nawet tytuły na grzbietach :o

Offline Fanatyk_2004

« Odpowiedź #913 dnia: Nd, 12 Wrzesień 2021, 10:57:25 »
Dobra kupiłem 2 tom w Empiku. Owszem 20 procent rabatu działa, ale tylko na rzeczy kupione stacjonarnie, a żeby rabat dostać trzeba coś zamówić online. Pani tego samego rabatu przy odbiorze osobistym nawet nie chciała odczytać maszynką. Więc trochę lipa wychodzi z tego.

Myślałeś że zamówisz przez neta komiks ze zniżką od ceny okładkowej i jeszcze odbierając użyjesz kodu -20% na zamówioną pozycję ??

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #914 dnia: Nd, 12 Wrzesień 2021, 11:50:50 »
A obsługa wstanie i zacznie klaskać. :)