Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 744318 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Burizleif

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #810 dnia: Pn, 30 Sierpień 2021, 11:36:18 »
Dostałem właśnie paczkę z tomami 4 i 5 i zamiast breloka dali notes "Odkrywcy uniwersum DC" :)
Dorzucili za to insert z informacją, że brelok będzie w następnej przesyłce.
Natomiast w liściku miłosnym dołączony do faktury jest jeszcze info o breloko-otwieraczu :)
Czy mógłbyś pokazać ten notes? Lubię takie papiernicze gadżety

Offline LukCook

« Odpowiedź #811 dnia: Pn, 30 Sierpień 2021, 11:39:27 »
Właśnie dostałem paczkę z 3 pierwszymi numerami, zamiast otwieracza - notes pocieszenia. Otwieracz ma dotrzeć w następnej przesyłce.

Offline Burizleif

« Odpowiedź #812 dnia: Pn, 30 Sierpień 2021, 11:41:39 »
Całkiem ładnie się prezentuje

Offline laf

« Odpowiedź #813 dnia: Pn, 30 Sierpień 2021, 11:41:51 »
O, jak by mi się coś takiego przydało na rysunki dla mojego synka  :)

Offline Pocztar

« Odpowiedź #814 dnia: Pn, 30 Sierpień 2021, 12:40:24 »
O, jak by mi się coś takiego przydało na rysunki dla mojego synka  :)

Mogę Ci sprezentować ;)

Offline laf

« Odpowiedź #815 dnia: Pn, 30 Sierpień 2021, 14:44:33 »
Mogę Ci sprezentować ;)
Dzięki za propozycję, ale wierzę, że wykorzystasz ten notatnik w równie szczytnych celach  :)

Offline Kamiloss

« Odpowiedź #816 dnia: Pn, 30 Sierpień 2021, 16:28:53 »
5 numer dopiero w sprzedaży będzie w połowie października, a oni już go wysyłają?

Offline Pocztar

« Odpowiedź #817 dnia: Pn, 30 Sierpień 2021, 17:00:34 »
5 numer dopiero w sprzedaży będzie w połowie października, a oni już go wysyłają?

Na to wygląda. Obstawiam, że spora część numerów jest drukowana z dużym wyprzedzeniem. Przy kolekcjach nie było sytuacji, że komiks zaliczył obsuwę, bo były problemy z drukarnią, a przynajmniej ja nie kojarzę takiej akcji.

Online OokamiG

« Odpowiedź #818 dnia: Pn, 30 Sierpień 2021, 17:50:14 »
Prenumeratorzy w końcu, którąś kolekcje dostają wcześniej.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #819 dnia: Wt, 31 Sierpień 2021, 10:30:14 »
Prenumeratorzy w końcu, którąś kolekcje dostają wcześniej.

Pewnie tylko przez chwilę ;)

MaLeKrSkr

• Gość
« Odpowiedź #820 dnia: Wt, 31 Sierpień 2021, 10:32:52 »
Cały czas myślę czy się w to bawić. Lubię DC bardziej niż Marvela ale ostatnio superhero mnie nudzi i znowu przesiadłem się na mangi. Jeżeli potwierdzą się tytuły z listy hiszpańskiej to na te 100 tomów dostaniemy jakieś 70 nowości. Zresztą w prawie każdym tomie są historie dodatkowe, więc niby każdy ma mieć jakiś tam materiał premierowy. Zarobić się na tym raczej nie zarobi. Na drugą WKKM nie ma co liczyć, że tomy będą się sprzedawały po 100 zł i więcej.   

Ogólnie mam około 30 tomów, które na bank chciałbym kupić, 30 to powtórki, a reszty nie znam, więc to będzie czysta loteria, a jak wiadomo z tymi tytułami jest różnie. Kolekcja od Eaglemoss też zawierała tytuły "kultowe", ale jak dla mnie ich jakość była bardzo średnia. 

Offline Kamiloss

« Odpowiedź #821 dnia: Wt, 31 Sierpień 2021, 12:43:24 »
Cały czas myślę czy się w to bawić.

Też się nad tym zastanawiam, z tym, że ja mam jeden komiks Conana i jednego Kajka i Kokosza. Kupiłem pierwszy tom kolekcji w kiosku, ale faktycznie biorąc EMPiK premium na rok, co daje 15 procent stałej zniżki, wychodziłoby nawet taniej jak w prenumeracie. 70 (i więcej bo ma być 120 tomów a nie 100) nowości kusi, duble możnaby skompletować u Egmonta w trochę lepszym wydaniu.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #822 dnia: Wt, 31 Sierpień 2021, 12:51:11 »
@UP
A Empik premium daje zniżki na prasę? Bo jak kiedyś sprawdzałem to ta zniżka dotyczyła całego asortymentu, poza właśnie prasą, czyli jedynymi rzeczami które chciałem kupować na tą zniżkę. Jeśli to się zmieniło, to to już w ogóle robiłoby z Kolekcji bezkonkurencyjnie cenowo komiksy na rynku.

Zawsze można brać wybrane numery z interesującymi nas historiami. Prenumerata nie jest obowiązkowa. W SBM teraz nastąpił wzrost zainteresowania samymi łotrami a wcześniej mutanci nieźle schodzili.

Offline laf

« Odpowiedź #823 dnia: Wt, 31 Sierpień 2021, 13:19:02 »
@UP
A Empik premium daje zniżki na prasę?

Wycinek z Regulaminu:

W ramach wersji odpłatnej Empik Premium jesteś uprawniony do uzyskania wszystkich świadczeń przysługujących w ramach Empik Premium Free, o których mowa w pkt 4 powyżej oraz następujących dodatkowych świadczeń:

stałej zniżki w wysokości 15% od cen aktualnie obowiązujących w Salonie Empik niebędących cenami promocyjnymi (ceny regularne), na produkty z kategorii: książka, muzyka, filmy, zabawki, artykuły papiernicze i kreatywne oraz kolekcje własne Empik znajdujące się w ofercie Salonów Empik. Zniżka w Salonach Empik nie dotyczy następujących kategorii produktów: prasa, multimedia (gry, programy i konsole), elektronika (w tym baterie i akcesoria), podręczniki (szkolne, akademickie) i artykuły spożywcze. Informacja o klasyfikacji produktów do poszczególnych kategorii dostępna jest w karcie produktu w Sklepie Internetowym Empik (rozumianym jako prowadzony przez Empik sklep internetowy, dostępny w domenie internetowej empik.com)

Tak więc cały misterny plan w pizdu  :(

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #824 dnia: Wt, 31 Sierpień 2021, 13:32:34 »
O tym mówiłem. Inaczej założyłbym sobie Empik premium już 2 lata temu, jak jeszcze w Gdańsku byłem. A 15% rabatu na całą resztę ich oferty, to jest nic, bo przecież w każdej księgarni internetowej masz 30%, a w wybranych powyżej 30%. Bezpłatną dostawę do salonu masz i bez premium, więc nie wiem, kto i dlaczego miałby płacić za takie konta.