Na pewno kup 1 tom, który za tydzień wróci do kiosków. To jest początek DC Odrodzenie i główna seria o Batmanie, w twardej oprawie, 200 stron, na kredowym papierze, za 15 zł. No lepszego stosunku cena/jakość jeśli chodzi o nowości nie znajdziesz. Sama historia jest niezła. Nie mówię tak o dalszej części pisania Toma Kinga, ale "Jestem Gotham" pozytywnie mnie zaskoczyło, gdy to czytałem.
Jeśli nie masz, albo masz mało pozycji DC z innych serii i wydawnictw, to ja ci radzę byś to brał. Bo będą główne eventy takie jak Infinity Crisis (i to z seriami poprzedzającymi), Kryzys na Nieskończonych Ziemiach, Flashpoint, początek runu Geoffa Jonsa w Green Lanternie, powtórka początku runu Byrne'a z Supermanem, Flash, Wonder Woman. Wiele pozycji powinno się fanom DC spodobać.
Ale jak wspomniał Nori - to już jest kolejna Kolekcja. Ze czwarta z kolei. Zatem nie ma wielu znanych, dobrych i ważnych tytułów, które były włączone w poprzednie. Zatem jeśli będziesz chciał uzupełniać continuum, będziesz musiał dokupywać. Jest jeszcze parę tomów WKKDC na Empik.com. i reszta oczywiście na Allegro, razem z innymi pozycjami DC od Egmontu.
Ja polecam ci tą najnowszą kolekcję RoyalDaniel ze względu na dostępność, cenę i to, że większość komiksów jest przynajmniej dobra, będzie można też zapoznać się ze starszymi i klasycznymi tytułami. Warto.