Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 806822 razy)

Offline jotkwadrat

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #525 dnia: Nd, 08 Sierpień 2021, 16:10:04 »
The Return of Donna Troy pojawił się w WKKDC (tyle że już nie u nas), więc w tej kolekcji go nie ma. Szkoda.

Offline xanar

« Odpowiedź #526 dnia: Nd, 08 Sierpień 2021, 16:31:19 »
Pewnie to też Egmont zablokował.
Twój komiks jest lepszy niż mój

« Odpowiedź #527 dnia: Nd, 08 Sierpień 2021, 18:06:03 »
  Daj spokój Maragast, zwykła klawiatura jest przewidziana na pięć milionów uderzeń a Ty marnujesz bez sensu jakieś dwieście z nich apelując do zdrowego rozsądku gościa, który niczego takiego nie posiada. Bazyliszek od 30 lat czyta te komiksy i dalej nie potrafi rozróżnić dobrego komiksu od złego, więc o czym tu dyskutować? Na dodatek on ma totalnie gdzieś, co Ty do Niego piszesz, czy będziesz grzeczny, czy nie czy pochwalisz czy zganisz, czy merytorycznie czy też nie, to nie ma żadnego znaczenia. Każdy jeden post w odpowiedzi niezależnie od treści jest tylko i wyłącznie okazją aby od nowa zacząć pi...ć od spiskach Kołodziejczaka, dobrym Hachette i złym Egmoncie, o tym że Kingdom Come powinno być w kolekcji już 5 lat temu ale nie było i że dublem nie jest ale Tm-semicowy Spider-Man z 93 roku jest już jak najbardziej , albo że coś tam z któregoś tomu Daredevila powinno znaleźć się w innym i na odwrót, o tym że Egmont zamiast Kasi i jej Kota powinien wydawać starego Batmana i inne tego typu bzdety, które dla normalnego dorosłego człowieka nie mają żadnego znaczenia. Identycznego sensu możesz znaleźć we wpisach Michaela Korvaca dla którego każde telewizyjne łajno jest bombastyczno-hydrofoniczno-motorowodnym doświadczeniem obejrzanym na OLED SAMSUNG 115 cali HI-FI z 10 głośnikami i zamrażarką w 16K 2000 HZ i zasługuje na 11/10. Te wpisy omija się po prostu jak coś śmierdzącego leżącego na chodniku w co nie chcielibyśmy wejść. Zamiast marnować czas na czytanie, lepiej zająć się bardziej rozwijającym zajęciem ot chociażby dłubaniem palcem w nosie.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #528 dnia: Nd, 08 Sierpień 2021, 19:13:22 »
@Maragast
Napisz to też innym osobom, którym nie podobało się skopanie rastu w MWaF w tym 4 tomie.

Ja kupuję masę komiksów Egmontu i już machnąłem ręką na te białe proszki na czarnych tłach, czy okolicznościowe wdrukowanie odwrotnie komiksu w okładki. Ale jeśli Egmont ciągle i ciągle będzie popełniać błędy to ja ciągle i ciągle będę na nie narzekał. Od tego m.in jest forum komiksowe. Piszę o tych komiksach, które czytam.

Cóż - mamy co mamy. Egmont nie wydał nawet jednego tomu z Countdown. Czy też 52. A Dona Troy wyszła w WKKDC.

« Odpowiedź #529 dnia: Nd, 08 Sierpień 2021, 19:32:36 »
...Piszę o tych komiksach, które czytam...

...A teraz pytanie, czy w ogóle coś z tego warto wziąć, czy to raczej kolekcja dla zbieraczy panoram?

Patrzę na tę listę i chyba nic dla mnie. O tych tytułach typu "Co się stało z zamaskowanym krzyżowcem" nie wiem nic, więc będę czekał do premiery. Poczytam opinie, zobaczę jakieś plansze i może coś kupię...

@UP
Batman: The Untold Legend of The Batman
Batman: My Beginning and My Probable End
Joker: Devil's Advocate
Joker: Last Laugh
Batman: Gotham Knights
Batgirl: The Darkest Reflection
Batwoman: The Many Arms of Death
World Finest

To, który z nich przeczytałeś?

Online Castiglione

« Odpowiedź #530 dnia: Nd, 08 Sierpień 2021, 19:39:40 »
Ale jeśli Egmont ciągle i ciągle będzie popełniać błędy to ja ciągle i ciągle będę na nie narzekał.
Żebyś tylko pisał o faktycznych błędach, ty dalej nie potrafisz zrozumieć, dlaczego Egmont przerwał "Deadpool Classic" serią z Cablem i płaczesz o tym raz po raz, mimo że dostałeś już jasne wyjaśnienie. Co by nie zrobili pisałbyś te same bzdury.

Online SawiK

« Odpowiedź #531 dnia: Nd, 08 Sierpień 2021, 20:10:30 »
Up
Wg Bazyla to straszna tragedia szedł DP 10tomow i ciach, ale takia kolekcja wyda 1tom, czyli takie pół Egmontowego i sasame pochwały. Wniosek zrozumieć gościa po trzeźwemu nie dasz rady... a i tak jest za mało 🥃🍺🥃bo gość bredzi i bredzi te swe 💩kocopoly💩

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #532 dnia: Nd, 08 Sierpień 2021, 20:26:06 »
W polskiej Kolekcji wyszedł 13 tom Deadpool Classic, więc narzekam, że nawet do 12 tomu Egmont nie potrafił dociągnąć, tylko znowu dziurę zostawia.

@Larry
A na który z nich narzekam? Narzekam na te które przeczytałem/miałem w rękach. O tych które przede mną, źle nie piszę.

Offline xanar

« Odpowiedź #533 dnia: Nd, 08 Sierpień 2021, 20:59:38 »
Ale jeśli Egmont ciągle i ciągle będzie popełniać błędy to ja ciągle i ciągle będę na nie narzekał. Od tego m.in jest forum komiksowe.
Jakoś na kolekcje nie narzekasz co post w różnych tematach, że literówki w każdym tomie. Aaa sorry nie doczytałem "Ale jeśli Egmont ciągle i ciągle będzie popełniać błędy ..."  ::)
Twój komiks jest lepszy niż mój

« Odpowiedź #534 dnia: Nd, 08 Sierpień 2021, 21:32:12 »
Czy ktoś ma info odnośnie zestawienia tej kolekcji z kolekcją "Wielka Kolekcja Komiksów DC"?
Czy będzie dużo dubli?

Posiadam kompletną Wielką Kolekcję Komiksów DC i jestem z niej bardzo zadowolony. Miałem już przestać zbierać te kolekcje ale tu kusi mnie fakt że powinno być w niej więcej miejsca dla komiksów poświęconych innym postaciom niż Batman i Superman. Bardzo się cieszę na tom z Aquamanem i Hawkamnem :) Ciekawe kto jeszcze się trafi.

Jak już pojawiają się postacie Batmana i Supermana to przynajmniej w wybitnym wykonaniu jeśli chodzi o szatę graficzną World's Finest rysuje Steve Rude a Batman: Broken City Eduardo Risso... miodzio :D No i Suicide Sqad w wykonaniu Jima Lee też super :)

Online Castiglione

« Odpowiedź #535 dnia: Nd, 08 Sierpień 2021, 21:37:45 »
W polskiej Kolekcji wyszedł 13 tom Deadpool Classic, więc narzekam, że nawet do 12 tomu Egmont nie potrafił dociągnąć, tylko znowu dziurę zostawia.
Widzę, że przytaczany ci argument, że "Cable & Deadpool" to seria, która wychodziła bezpośrednio po tym, co jest w 10 tomie klasyki jest zbyt trudny, żebyś go zrozumiał.

Tak na marginesie, czy gdzieś (poza twoją głową) Egmont ogłaszał, że po Cable'u rezygnuje z Deadpoola i nie wyda następnych tomów?

« Odpowiedź #536 dnia: Nd, 08 Sierpień 2021, 21:48:39 »
A na który z nich narzekam? Narzekam na te które przeczytałem/miałem w rękach. O tych które przede mną, źle nie piszę.

Na żaden nie narzekasz, ale twierdzisz że piszesz tylko o tym co przeczytałeś. Facet wyraźnie twierdzi, że kupiłby coś z kolekcji z Batmanem, ale chciałby jakieś polecenie czy radę a Ty mu walisz listę, komiksów których na 99,9% na oczy nie widziałeś. Ile jest warte Twoje polecenie, jak na moje to okrągłe 0. Na dodatek przeczysz sam sobie.

Offline Pan M

« Odpowiedź #537 dnia: Nd, 08 Sierpień 2021, 22:45:39 »
  Daj spokój Maragast, zwykła klawiatura jest przewidziana na pięć milionów uderzeń a Ty marnujesz bez sensu jakieś dwieście z nich apelując do zdrowego rozsądku gościa, który niczego takiego nie posiada. Bazyliszek od 30 lat czyta te komiksy i dalej nie potrafi rozróżnić dobrego komiksu od złego, więc o czym tu dyskutować? Na dodatek on ma totalnie gdzieś, co Ty do Niego piszesz, czy będziesz grzeczny, czy nie czy pochwalisz czy zganisz, czy merytorycznie czy też nie, to nie ma żadnego znaczenia. Każdy jeden post w odpowiedzi niezależnie od treści jest tylko i wyłącznie okazją aby od nowa zacząć pi...ć od spiskach Kołodziejczaka, dobrym Hachette i złym Egmoncie, o tym że Kingdom Come powinno być w kolekcji już 5 lat temu ale nie było i że dublem nie jest ale Tm-semicowy Spider-Man z 93 roku jest już jak najbardziej , albo że coś tam z któregoś tomu Daredevila powinno znaleźć się w innym i na odwrót, o tym że Egmont zamiast Kasi i jej Kota powinien wydawać starego Batmana i inne tego typu bzdety, które dla normalnego dorosłego człowieka nie mają żadnego znaczenia. Identycznego sensu możesz znaleźć we wpisach Michaela Korvaca dla którego każde telewizyjne łajno jest bombastyczno-hydrofoniczno-motorowodnym doświadczeniem obejrzanym na OLED SAMSUNG 115 cali HI-FI z 10 głośnikami i zamrażarką w 16K 2000 HZ i zasługuje na 11/10. Te wpisy omija się po prostu jak coś śmierdzącego leżącego na chodniku w co nie chcielibyśmy wejść. Zamiast marnować czas na czytanie, lepiej zająć się bardziej rozwijającym zajęciem ot chociażby dłubaniem palcem w nosie.

Mało tego Korvac jeszcze równolegle produkuje się na co najmniej jednym forum. Styl ten sam, łatwo rozpoznać. Może daruje sobie pisanie o jaką miejscówkę chodzi, bo jednak uważam, że to będzie kopanie leżącego i naigrywanie się z niego.

Co do kolekcji. No te tematy autentycznie walą na kilometr. Tylko z drugiej strony, to jednak nie wierzę, że Bazyl przynajmniej na jakiś czas nie przemyślałby strategii gdybyśmy mu wszyscy przestali po prostu odpisywać?

Ja wiem, że głupoty na temat rynku etc. Tylko tych demontaży było już pierdyliard i jeszcze mocniej go nakręcały. Najlepiej zdystansować się do tego wszystkiego. Co do ewentualnych nowych userów narażonych na ten cały szum. Nikt kto ma własny rozum nie wierzy w informacje z jednego źródła i to w postaci jakiegoś człowieka z forum.

Offline sneider

« Odpowiedź #538 dnia: Pn, 09 Sierpień 2021, 14:39:55 »
mocno rozważam wejście w kolekcję bo praktycznie w ogóle nie znam DC. Czy to dobre miejsce żeby się trochę zapoznać z uniwersum?

Z tego co widziałem, wcześniejsza kolekcja od Eaglemoss wprowadzała sporo fajnych zeszytów które nawet mi są znane jak Hush, Batman i Syn, Długie Halloween czy Śmierć Supermana. Więc z moją ograniczoną wiedzą to był wybór perełek i klasyków które wypada znać. Jak byście określili nową kolekcję dla kogoś kto słabo zna DC? Bo widze że około połowa to zapoznanie z nowym DC żeby (zakładam) zachęcić do sięgnięcia po cały run. A jak z resztą tytułów? Są jakieś warte znajomości klasyki, ukryte perełki itp? Mnie osobiście nie interesuje czy coś jest reprintem (chyba lepsze określenie niż dubel), bo zwyczajnie z DC nie mam prawie nic poza Batmanem Kinga (który kupiłem zachęcony kolekcją i który mi się bardzo podoba swoją drogą).

sum41

• Gość
« Odpowiedź #539 dnia: Pn, 09 Sierpień 2021, 15:12:50 »
Czy ktoś ma info odnośnie zestawienia tej kolekcji z kolekcją "Wielka Kolekcja Komiksów DC"?
Czy będzie dużo dubli?

Posiadam kompletną Wielką Kolekcję Komiksów DC i jestem z niej bardzo zadowolony. Miałem już przestać zbierać te kolekcje ale tu kusi mnie fakt że powinno być w niej więcej miejsca dla komiksów poświęconych innym postaciom niż Batman i Superman. Bardzo się cieszę na tom z Aquamanem i Hawkamnem :) Ciekawe kto jeszcze się trafi.

Jak już pojawiają się postacie Batmana i Supermana to przynajmniej w wybitnym wykonaniu jeśli chodzi o szatę graficzną World's Finest rysuje Steve Rude a Batman: Broken City Eduardo Risso... miodzio :D No i Suicide Sqad w wykonaniu Jima Lee też super :)

Kilka stron wczesniej jest lista z zaznaczonymi dublami.