Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 744071 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Bazyliszek

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #360 dnia: Wt, 04 Maj 2021, 22:06:25 »
No właśnie - każda moja informacja się potwierdziła. Ty na razie robisz propagandę, że będzie jeszcze więcej dubli (co pewnie jest nieprawdą) i nie przedstawiasz żadnych dowodów. I niby ty jesteś wiarygodniejszy. Dobre sobie.

Online michał81

« Odpowiedź #361 dnia: Wt, 04 Maj 2021, 22:10:57 »
No właśnie - każda moja informacja się potwierdziła.
Pokaż mi tą kolekcję Dredda.

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #362 dnia: Wt, 04 Maj 2021, 22:20:27 »
Pokaż mi po tych 7 kolekcjach (i jeszcze kilku testach) w ciągu 9 lat jak one bardzo są niepotrzebne, że ciągle wychodzą.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #363 dnia: Wt, 04 Maj 2021, 22:42:52 »
To, że wychodzą nie znaczy, że są potrzebne.

Online michał81

« Odpowiedź #364 dnia: Wt, 04 Maj 2021, 23:23:30 »
Pokaż mi po tych 7 kolekcjach (i jeszcze kilku testach) w ciągu 9 lat jak one bardzo są niepotrzebne, że ciągle wychodzą.
Ależ niech wychodzą, ktoś je tam kupi. Będzie większy wybór. Mi nie zawadzają od długie czasu. Co juz powinieneś dawno zrozumieć. Jakbyś czytał uważnie co pisze to byś zwrócił uwagę, że krytykuje kolekcje pod względem dostępności. Krytykuje pod względem materiałów i jakości. Dzis nawet pisałem o obawach, jakie mam względem hiszpańskich materiałów. Nie chcę powtórki jaką była w kolekcji Superbohaterow. To, że ty nie widzisz tam czeskich napisów pokazuje tylko, że jesteś ślepy.

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #365 dnia: Wt, 04 Maj 2021, 23:44:51 »
Nie - to pokazuje że jeszcze tego tomu nie czytałem i widziałem to tylko na zdjęciach. I oczywiście to jest minus do piętnowania. Ale Kolekcje wcale nie wypadają tak źle pod względem jakości, gdy w ostatnich miechach, mamy rozmyte strony w Epicu Spider-mana, rast w DD 4, rozpadający się DD 0, czy za zółte Muminki. Wszystkie Kolekcje Hachette po WKKM były bez problemu dostępne do zamówienia na stronach i w BOK Hachette, póki trwał czas licencji. WKKDC był (i cały czas niektóre tomy są) dostępny na Empic.com. Rzucasz tą krytyką, choć inni robią dokładnie to samo. Zatem ja uważam, że nie można mówić że jakość wydania i materiałów jest wyraźnie gorsza. Zwłaszcza jak patrzę na wypakowane dodatkami nowe tomy nowej Kolekcji.

Aha -  i twój post z tego roku. I tak - też ciągle trąbisz to samo od 2012.

kolekcje w obecnej chwili na naszym rynku są zbyteczne, a w niektórych wypadkach uniemożliwiają wydanie kompletnych runów. Ale nie trąbie o tym w każdym moim poście i każdym temacie.

Online michał81

« Odpowiedź #366 dnia: Śr, 05 Maj 2021, 06:22:57 »
Nie - to pokazuje że jeszcze tego tomu nie czytałem i widziałem to tylko na zdjęciach. I oczywiście to jest minus do piętnowania.

Po pierwsze to są stare tomy w kolekcji Superbohaterów. Nie jestem zaskoczony, że o tym nie piszesz, choć to jest w całym nakładzie.

Ale Kolekcje wcale nie wypadają tak źle pod względem jakości, gdy w ostatnich miechach, mamy rozmyte strony w Epicu Spider-mana, rast w DD 4, rozpadający się DD 0, czy za zółte Muminki.
Ogarnij się z DD 0 i go zareklamuj. Poczytaj temat Muminków, tam jest wyraźnie wyjaśnione czemu jest żółty papier.

Wszystkie Kolekcje Hachette po WKKM były bez problemu dostępne do zamówienia na stronach i w BOK Hachette, póki trwał czas licencji.
Mówię o dystrybucji, a nie dostępności. To są dwie różne pojęcia. Nowa kolekcja będzie działać na tej samej zasadzie. Nie zazdroszczę osobą, które w obecnej chwili zamówią prenumeratę i będą musiały odbierać paczki na poczcie. 

Online Cringer

« Odpowiedź #367 dnia: Śr, 05 Maj 2021, 07:48:50 »
Wszystkie Kolekcje Hachette po WKKM były bez problemu dostępne do zamówienia na stronach i w BOK Hachette, póki trwał czas licencji. WKKDC był (i cały czas niektóre tomy są) dostępny na Empic.com. Rzucasz tą krytyką, choć inni robią dokładnie to samo.
To nie do końca prawda. Kolekcja Transformers na stronie Hachette dostępna jest tylko do tomu 35. Nowszych tomów już nie kupisz. Dziwne to jest. W szczególności że w innych krajach gdzie ukazywały się kolekcje mam wrażenie dostępność archiwaliów jest lepsza. I to zarówno Hachette jak i reszty. Do tego mają tam co jakiś czas promocje. U nas to jedynie Eaglwmoss coś tam czasem przeceniał. Tylko nie miał nigdy u siebie dostępnych wszystkich tomów kolekcji, tylko jakąś połowę.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #368 dnia: Śr, 05 Maj 2021, 20:34:43 »
Kupił ktoś ostatni tom testowy ?
Jak się prezentuje ?
Ile ma stron, dodatków, jakie zeszyty zawiera itp ?
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline kknd2

« Odpowiedź #369 dnia: Cz, 06 Maj 2021, 12:30:15 »
Nr4 porównanie z Egmont tom1

Offline xanar

« Odpowiedź #370 dnia: Cz, 06 Maj 2021, 14:18:38 »
Chłopaku, fajnie, że wstawiasz te zdjęcia itd. tylko problem jest taki, że na nich nic nie widać.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline kknd2

« Odpowiedź #371 dnia: Cz, 06 Maj 2021, 15:11:55 »
OK, dzięki za uwagę, nie sprawdzałem wysyłając z telefonu

Offline zombie001

« Odpowiedź #372 dnia: Cz, 06 Maj 2021, 15:38:40 »
Hmm. Usunąłeś post? Ja jak sprawdzałem jakiś czas temu, to wydawało mi się, że są zdjęcia.
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Użytkownik usunięty53490

• Gość
« Odpowiedź #373 dnia: Cz, 06 Maj 2021, 15:42:47 »
Te foty znakomicie obrazują wyższość normalnych wydań nad tymi wszystkimi biedakolekcjami. Mam nadzieję, że test zakończy się niepowodzeniem.

Offline kknd2

« Odpowiedź #374 dnia: Cz, 06 Maj 2021, 15:45:28 »
Te foty znakomicie obrazują wyższość normalnych wydań nad tymi wszystkimi biedakolekcjami. Mam nadzieję, że test zakończy się niepowodzeniem.
misiu kolorowy szukasz dziury w całym, moja technika fotografii smartfonem pozostawia wiele do życzenia więc sorki, ale nie mogę tu wrzucić 10MB zdjęcia abyś mógł porównać pixel per pixel każdy cm2, okładki/rozkłądówki czy innej kartki