Będę miał chwilę to przeanalizuję tą hiszpańską listę (i ew. brytyjską, ale chyba nie ma kompletnej a są podawane tomy na bieżąco?), bo na razie nikt (przynajmniej nie znajduję) nie wyszczególnił które tomy się dublują z wcześniejszymi wydaniami (jest to ok. 27 tomów z tego co "na szybko" sprawdzałem).
Wychodzi mi, że kupiłbym 18 numerów na 80. Jak dla mnie może się ukazać. Szkoda tylko, że na najlepsze długo musiałbym poczekać:
Pewnie wiesz, a może nie wiesz, w każdym razie, nie znając dokładnej zawartości a sądząc tylko po tytułach te rzeczy z Twoich 18 pozycji są dostępne na rynku (i/lub rynku wtórnym):
14. JLA: Darkseid War 1 - Egmont tom 7 Ligi z NoweDC;
19. JLA: Darkseid War 2 - Egmont tom 8 Ligi z NoweDC;
29. Green Lantern: Twilight Emerald - TM-Semic, pewnie inna lekko zawartość, no i inna jakość, więc może nie taki dubel...;
34. Wonder Woman: Year One - Egmont tom 2 DC Odrodzenie;
38. JLA: The Rock of Ages - Egmont JLA Morrisona tom 2;
Wczoraj ktoś podobnie na liście dał Broken City, gdzie wydanie już dostępne jest kilka klas lepszym zakupem od tomu kolekcji (cena lekko wyższa, ale sporo "dodatkowej" zawartości i większy format...). Także nie każdy musi się w rynku orientować, a przymierzając się do zakupu pojedynczych tomów lepszym wyborem mogą (nie muszą) być wydania już dostępne