Nie pamiętam szczegółów, ale uczciwość każe wspomnieć, że w Egmoncie chyba też kiedyś zdarzały się pewne niespójności, głównie między starszymi Marvelami a serią NOW i jej kolejnymi odsłonami. Zapewne to wynikało też z faktu, że do tych nowych Marveli, licznie wydawanych zatrudniano szerokie grono różnych tłumaczy. Nie jestem jednak na bieżąco i czytałem tylko wycinek serii od NOW wzwyż, więc nie wiem, jak bardzo nasilone było to zjawisko.
W każdym razie mogę powiedzieć, że "Legion Samobójców: Próbę ognia" pod względem językowym czytało mi się chyba lepiej niż pozycje z "Kolekcji: Superbohaterowie Marvela" czy z tych serii z Carrefoura, z którymi miałem kontakt. Ten "Legion" zamiast "Oddziału" najmocniej zgrzytał (i nie jestem też do końca przekonany do ciągłych okrzyków "Boziu!" w ustach Pingwina).
Było parę niedociągnięć w zakresie wlewania tekstów w obrazki: ktoś chyba wcześniej wklejał w tym temacie zdjęcie ramki z przesuniętym tekstem, który stał się częściowo nieczytelny; ponadto na okładce spod polskiego tekstu przebija angielski oryginał.
Następny zakup z tej kolekcji, który planuję, to "Superman: For All Seasons". Czy ktoś wie może, kiedy to ma wyjść?