Autor Wątek: Batman Noir - ankieta  (Przeczytany 134275 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline death_bird

Odp: Batman Noir - ankieta
« Odpowiedź #690 dnia: Śr, 28 Sierpień 2019, 22:05:39 »
Patrząc na to zdjęcie "i chciałbym i boję się".  ???
Ale wychodząc z założenia, że jeżeli są jakieś wątpliwości to nie ma żadnych wątpliwości - odpuszczę. Najwyżej za jakieś 5-10 lat będę po cichu łkać w poduszkę.  ::)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Szekak

« Odpowiedź #691 dnia: So, 31 Sierpień 2019, 13:13:50 »
W końcu dostałem swój pakiecik od Tantis i całość prezentuje się fenomenalnie. Bałem się błyszczącego papieru, ale jest ok, z rabacikiem cena moim zdaniem super jak za takie kobyły i tak wyjątkowe wydanie. Komiksy w czerni i bieli prezentują się genialnie, z wyjątkiem Mrocznego Rycerza (Pewnego Dnia na którego ktoś narzekał z tego co pamiętam jak dla mnie wygląda prześwietnie). Ogólnie cała inicjatywa super, ten żółty paseczek to pierdoła która w żaden sposób nie psuje radości. Wyjątkowy nabytek, oby Batman Noir jeszcze powrócił za jakiś czas od Egmontu, może przy kolejnej rocznicy z kolejnymi tytułami, bo szkoda by było nie zobaczyć więcej Batka w tak fenomenalnym i klimatycznym wydaniu.

Dziękuję Egmoncie!
Piękno jest w oczach patrzącego.

Itachi

• Gość
« Odpowiedź #692 dnia: So, 31 Sierpień 2019, 15:57:37 »
Jedyne czego żałuję to brak rysunków Capullo w Trybunale/Mieście Sów. Taki albumik bez niczego wymieniłbym na Powrót Mrocznego Rycerza.

Do tej pory przeczytałem Pewnego Dnia i Zabójczy Żart. Historia Kinga wypadła niesamowicie dobrze w tym wydaniu, Catwoman jest stworzona pod takie tła. Miodzio. Z Zabójczym Żartem jest problem, ta historia jak już pisałem nie za bardzo nadaje się w odcieniach czerni i bieli. Batman dotyka w więzieniu osobę podającą się za Jokera rozpoznając ją po śladach zostawionych na rękawicach czego nie jesteśmy w stanie zobaczyć. Druga sprawa to brak możliwości skupienia się na poszczególnych przedmiotach mających odcienie czerwoności w oryginalnym wydaniu. Także tutaj tak neutralnie oceniam.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #693 dnia: So, 31 Sierpień 2019, 16:05:24 »
Jedyne czego żałuję to brak rysunków Capullo w Trybunale/Mieście Sów.

Dlatego fajnie, jakby Egmont powrócił jeszcze kiedyś do wydania Batmanów Noir. Gotham by Gaslight, The Court of Owls, Black Mirror, Dark Victory... dałoby się zrobić drugi tak atrakcyjny zestaw.

Druga sprawa to brak możliwości skupienia się na poszczególnych przedmiotach mających odcienie czerwoności w oryginalnym wydaniu.

Możesz doprecyzować? Chodzi ci edycję z nowymi kolorami Bollanda?

Offline Kadet

« Odpowiedź #694 dnia: So, 31 Sierpień 2019, 17:19:53 »
"Gotham by Gaslight" to chętnie bym powitał jako zwykłe wznowienie nawet.

Możesz doprecyzować? Chodzi ci edycję z nowymi kolorami Bollanda?

Pewnie Itachiemu chodzi właśnie o podkreślenie czerwonym kolorem niektórych detali w szarych retrospekcjach Jokera w nowym kolorowaniu. W wersji czarno-białej siłą rzeczy ten efekt znika.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #695 dnia: So, 31 Sierpień 2019, 17:24:18 »
Pewnie Itachiemu chodzi właśnie o podkreślenie czerwonym kolorem niektórych detali w szarych retrospekcjach Jokera w nowym kolorowaniu. W wersji czarno-białej siłą rzeczy ten efekt znika.

No właśnie. Jednak jest to zamysł, wprowadzony wiele lat po premierze Zabójczego żartu w nowej wersji kolorystycznej.

Offline Szekak

« Odpowiedź #696 dnia: So, 31 Sierpień 2019, 18:04:19 »
Czyli jak w oryginale tego nie było to imo nie widzę problemu, że i w tej wersji tego nie ma.
Piękno jest w oczach patrzącego.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #697 dnia: So, 31 Sierpień 2019, 19:02:55 »
No właśnie. Tym bardziej, że wielu narzekało na nową wersję kolorystyczna.

Offline Koalar

« Odpowiedź #698 dnia: Pn, 02 Wrzesień 2019, 12:36:26 »
Żółty pasek jest odbierany jako nic wielkiego m.in. właśnie dlatego, że Egmont dobrze się zachował i nie chował głowy w piasek, tylko przyznał się do wady, a nawet w swoim sklepie zaoferował rekompensatę. Apropo tejże - kiedy te kody będą?
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline vision2001

« Odpowiedź #699 dnia: Pn, 02 Wrzesień 2019, 15:35:24 »
Egmont dobrze się zachował i nie chował głowy w piasek, tylko przyznał się do wady, a nawet w swoim sklepie zaoferował rekompensatę.
A-ha. Czyli tylko "szczęśliwcy" biorący z Egmontu dostaną ten rabat?
Da mi ktoś, proszę, adres mailowy z jakiego wysyłali to info o tych rabatach? Bym sobie do nich napisał. (z góry dziękuję)

Offline misiokles

« Odpowiedź #700 dnia: Pn, 02 Wrzesień 2019, 15:52:52 »
A-ha. Czyli tylko "szczęśliwcy" biorący z Egmontu dostaną ten rabat?

Ale pamiętasz, że szczęśliwcy z Egmontu i tak są pod kreską bo zapłacili za komiks najwięcej :)

Midar

• Gość
« Odpowiedź #701 dnia: Pn, 02 Wrzesień 2019, 16:42:28 »
Ale pamiętasz, że szczęśliwcy z Egmontu i tak są pod kreską bo zapłacili za komiks najwięcej :)
Nie do końca, bo najpierw dostałem rabat 20%, a potem za brak rezygnacji bon na 80 PLN.

Offline vision2001

« Odpowiedź #702 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2019, 09:17:10 »
Nic na to nie poradzę. ;)
Ale janusz się we mnie odezwał i zastanawiam się jak Egmont podchodzi do tematu nabywców z innych źródeł. ;)

Offline misiokles

« Odpowiedź #703 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2019, 09:47:33 »
Pewnie nijak, gdyż Egmont sklep i Egmont wydawnictwo to dwa różne podmioty gospodarcze i egmont sklep może wprowadzać sobie politykę rabatową jaką chce.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #704 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2019, 09:54:45 »
Chyba nie za bardzo :)