Autor Wątek: Alien  (Przeczytany 11168 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castiglione

Odp: Alien
« Odpowiedź #45 dnia: Pn, 25 Sierpień 2025, 11:44:59 »
W teorii mogliby wziąć te nowe Omnibusy od Marvela, podzielić po dwa tomy i zrobić z tego serię, pytanie na ile Scream wyczerpał potencjał sprzedażowy tych komiksów.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #46 dnia: Pn, 25 Sierpień 2025, 11:45:04 »
To zadam inne pytanie:

Dlaczego Egmont nie wydał do tej pory żadnego tytułu z Alienem (z Marvela)?.

Sytuacja dla mnie niezrozumiała - znana franczyza (Egmont wydaje np. Blade Runnera), popularna w Polsce, są filmy, jest aktualnie serial na Disneyu... Nie wiem, nie rozumiem :-[

Może dlatego, że Scream wydał już u nas prawie całego Aliena a te współczesne, powstałe po przejęciu przez Marvela są tragicznie słabe?
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Death

« Odpowiedź #47 dnia: Pt, 29 Sierpień 2025, 15:02:24 »
Ja bym tego Aliena brał jak powalony, ale w tej wersji:

https://aeindex.org/reviews/alien-the-illustrated-story-the-original-art-edition/
Nie kupiłem tego albumu kilka lat temu w Łodzi tylko dlatego, że nie miałem jak zabrać tego do pociągu. I również od kilku lat żałuję. Mogłem to mieć za 300 złotych, a cena poszła w górę. Ze wszystkich zakupów w Łodzi, których nie zrobiłem, tego albumu żałuję najbardziej. To zwykłe wydanie to zwykła popierdółka przy tym wydaniu. Nawet kolor niszczy tę kreskę. O różnicy w wielkości nawet nie mówię.

https://wharferj.wordpress.com/2013/10/24/alien-the-illustrated-story-original-art-edition/

Właśnie leci serial, niedawno był film kinowy, dobry moment na takie wydanie. Ktoś to wydał oprócz Amerykanów, bo kiedyś widziałem okładkę, chyba Węgrzy.

Offline komiks

« Odpowiedź #48 dnia: Pt, 29 Sierpień 2025, 16:02:59 »
To jest wersja Artist Edition i też chętnie bym kupił. Pozostaje czekać na wznowienie.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Takesh

« Odpowiedź #49 dnia: Pt, 29 Sierpień 2025, 19:10:33 »
Czarno-biała wygląda mega kozacko. A kolor tylko zepsuł grafikę.

Offline 79ers

« Odpowiedź #50 dnia: Pt, 29 Sierpień 2025, 20:39:09 »
Mała, kolorowa to wciąż kilka dych, Artist przebija już chyba 1000zł  :'(