Autor Wątek: MFKiG 2024 - 35. Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier w Łodzi  (Przeczytany 62359 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leyek

Odp: MFKiG 2024 - 35. Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier w Łodzi
« Odpowiedź #405 dnia: Wt, 10 Wrzesień 2024, 19:05:14 »
Fajnie jakby chociaż do tej mapki dali rozpiskę wystawców (już o programie nie marzę), bo tak to nawet nie do końca wiem jakich komiksów do ew. wrysów na półkach szukać, a te wszystkie zinki i tym podobne mniejsze wydawnictwa to mam w najróżniejsze miejsca powciskane.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #406 dnia: Wt, 10 Wrzesień 2024, 19:12:02 »

Offline Fernando Po

« Odpowiedź #407 dnia: Wt, 10 Wrzesień 2024, 21:43:14 »
4 dni do festiwalu, chciałem sobie wydrukować program imprezy aby pozaznaczać na spokojnie gdzie chciałbym być a tam ciągle i wciąż:
Pobierz Program (PDF) – [work in progress]
 :)

Mi się marzy by komiksowe imprezy zaczęły używać apki Konwencik.

Offline Jaszczu

« Odpowiedź #408 dnia: Wt, 10 Wrzesień 2024, 22:15:30 »
Jeśli chodzi o ziny, to wiem, że jest szykowany onlinowy katalog Polish Indie, więc wypatrujcie znaków.

Offline Necr09

« Odpowiedź #409 dnia: Wt, 10 Wrzesień 2024, 22:28:45 »
Super, ten z poprzedniego roku spowodował zakup trzech pozycji, o których bym się inaczej nie dowiedział. Liczę, że w tym roku będzie jeszcze lepiej ^^
FGO: 758,469,198

Offline Leyek

« Odpowiedź #410 dnia: Wt, 10 Wrzesień 2024, 23:07:26 »

Offline michał81

« Odpowiedź #411 dnia: Wt, 10 Wrzesień 2024, 23:22:35 »
czy ja dobrze widzę, że Filipe Andrade nie będzie na stoisku Timofa? smuteczek

Offline Adolf

« Odpowiedź #412 dnia: Śr, 11 Wrzesień 2024, 06:54:54 »

Kasia Niemczyk swoją postawą wpłynęła na organizatorów. Uratowała ona festiwal przed całkowitą kompromitacją. Ciekawa to edycja. Tyle dramatów...

Offline michał81

« Odpowiedź #413 dnia: Śr, 11 Wrzesień 2024, 08:04:11 »
Nie tylko ona. Na instagramie post o ogłoszeniu tych warsztatów miał bardzo dużą ilość negatywnych komentarzy różnych polskich twórców oraz fanów, gdzie wszyscy równo jechali po tym pomyśle.

Offline bjeń

« Odpowiedź #414 dnia: Śr, 11 Wrzesień 2024, 08:44:44 »
Hej. Moglibyście proszę przybliżyć mi mechanizm brania autografów na festiwalu? Pytam stricte o te ze strefy autografów, a nie o te na stoiskach wystawców. Czy do każdego potrzebny jest numerek? Jeżeli tak, to gdzie się je pobiera? Np. wyżej jest rozpiska Timofa na Stoisku 1. Czy tam potrzebne będą numerki czy po prostu mogę grzecznie się ustawić o 10 do danego artysty?

Offline Kadet

« Odpowiedź #415 dnia: Śr, 11 Wrzesień 2024, 08:55:09 »
Numerki potrzebne są tylko do Strefy Autografów organizowanej przez MFKiG. Nie obowiązują na stoiskach wystawców, gdzie ustawiają się zwykłe kolejki (czasem z dużym wyprzedzeniem).

Do każdego twórcy, który pojawi się w Strefie Autografów, będą wydawane numerki, ale doświadczenie uczy, że niektórzy cieszą się dużym powodzeniem i tu nawet wzięcie numerka nie gwarantuje, że uda Ci się dostać wrys (jeśli będzie on miał odległy numer, artysta może nie zdążyć się wyrobić w ciągu swojego pobytu na Strefie), a z kolei do innych udaje się wejść bez numerka, bo wcześniej nie pobrano do nich dużo numerków i potem siedzą, czekając na chętnych.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #416 dnia: Śr, 11 Wrzesień 2024, 10:00:15 »
@bjeń, zachęcam do wzięcia udziału w wydarzeniu zwanym "Kolejkon". Przyjdź pod Sport Arenę (tam gdzie będą wydawane numerki) w piątek wieczorem, popołudniem, względnie o 4 nad ranem - jak pewien kasztan w tamtym roku - przywitaj się, pogadaj o komiksach. Będzie fajnie. No i masz lepsze numerki do strefy.

Trochę technikaliów: Obok Atlas Areny jest Sport Arena, taki czerwony klocek. W tym roku będą tam zlokalizowane gry wszelakie. No i na tym budynku jest napis "Autografy" czy jakoś tak. Napis jest nad okienkiem. Z tego okienka rano w sobotę i niedzielę będą wydawane numerki. Do każdego artysty bierzesz osobny numerek, max 5 artystów możesz wziąć. Potem idziesz na strefę i czekasz aż wyczytają twój numerek. Zostawiasz plecak pod sceną, wchodzisz z komiksem, po kilku-kilkunastu minutach schodzisz z gotowym rysunkiem. Nie musisz stać w kolejce 2h przed rysografami i się denerwować czy artysta zdąży obskoczyć i ciebie. Ty się już naczekałeś w nocy. Teraz wchodzisz jak król.

Offline Teli

« Odpowiedź #417 dnia: Śr, 11 Wrzesień 2024, 10:20:42 »
Raczej wchodzisz jak zombie na kawie, energetykach i piwie.
Kolejkon to taka "Noc żywych Komiksiarzy" tylko dla hardcorowców i samobójców :P
Widzę Alexandruss że szykujsz się w tym roku na "dyrektora" Kolejkonu. Tylko tym razem nie zapomnij listy. Powodzenia życzę :)
« Ostatnia zmiana: Śr, 11 Wrzesień 2024, 10:23:26 wysłana przez Teli »

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #418 dnia: Śr, 11 Wrzesień 2024, 10:25:35 »
No przecie mówię - jak młody bóg!

Listy właśnieco wydrukowałem :) Ale ktoś mugłby wziąć taśmę przeźroczystą, bo mam tylko brązową...

A ty nie rób antyreklamy, bo sam byłeś jednym z przodowników przez lata :-*

Offline Teli

« Odpowiedź #419 dnia: Śr, 11 Wrzesień 2024, 10:36:40 »
Nie robię antyreklamy. Stwierdzam że kolejkon to nie jest zabawa dla każdego i lepiej się do niego dobrze przygotować, a nie iść na pałę :) Tym bardziej że zapowiadają deszczową i chłodną noc. 
A moderowanie tego eventu to ciężka i niewdzięczna fucha - dlatego w tym roku robię sobie urlop :)