W końcu udało mi się zebrać do kupy zdobycze z Targów Książki i Komiksowej Warszawy. Tym razem zaszalałem trochę bardziej niż zwykle, o czym dawała później boleśnie znać waga walizki, ale jestem bardzo zadowolony.
Płyty:
Książki po polsku:
Książki po angielsku:
Komiksy:
Wrysy i wpisy:
Na początek perła w koronie:
"Bradl" - w 2017 r. Marek Oleksicki nie dotarł na MFKiG, zdobyłem wtedy tylko podpis od Tobiasza Piątkowskiego w pierwszym albumie. Teraz w końcu uzupełniłem zestaw

Mam nadzieję, że w piątym albumie uda się skompletować całość szybciej

Nie zapominajmy o tłumaczach. Zawsze przyjemnie mi się czytało przekłady Marii Mosiewicz.
Piękny Chrobry z wykorzystaniem rozkładanej okładki od Piotra Bednarczyka i podpis Macieja Kura:
I "Kajko i Kokosz" w różnych odmianach

Z uwagi na wielość twórców zbieranie wrysów w nowych albumach bywa przedsięwzięciem wieloletnim

Tu wrys Piotra Bednarczyka i podpis Macieja Kura pochodzą z lat minionych, a w tym roku przybył wrys Sławomira Kiełbusa, zamykając zestaw.
Tu w tym roku udało się dodać wrysy Sławomira Kiełbusa i Tomasza Samojlika.
"Oferma Wielki" to premiera, więc wszystkie wrysy są nowe... ale paru twórców zabrakło. Zadanie na kolejne lata

No i rozpocząłem zapełnianie urodzinowej "Szkoły latania" - bardzo fajnie, że jest w niej miejsce na wrysy, obawiam się tylko, czy troszkę nie za mało

Ale to wyjdzie w praniu...
Wiesław Skupniewicz, Mieczysław Fijał i Jacek Skrzydlewski:
Berenika Kołomycka i Małgorzata 'Meago' Kania:
Pozdrawiam serdecznie wszystkich, z którymi miałem okazję się spotkać

Oby za rok pogoda była lepsza, nawet jeśli miejscówka będzie zadaszona - w końcu trzeba też na nią dotrzeć.