Jeśli chodzi o skandaliczne warunki na strefie autografów, to w zasadzie nie mam nic do dodania - zgadzam się z przedmówcami.
Troszkę informacji zasłyszanych od wydawców:
TimofPytałem o serię "Płaszcz i szpony", gdyż oprócz 10 tomów wydanych u nas w dwóch inegralach, są jeszcze dwa tomy poboczne opowiadające o losach Króliczka. Uzyskałem odpowiedź, że gdyby drugi integral sprzedawał się tak jak pierwszy to być może by wydali, niestety sprzedaż była znacznie niższa, więc nic z tego. Szkoda.
Kurc Ostatni "Buddy Longway" trochę się opóźnia z uwagi na pewne materiały, które (z tego co zrozumiałem) pojawiły się we Francji w jakimś okolicznościowym wydaniu, a które postanowili włączyć do polskiej edycji.
"Bernard Prince" - mają ciągle problem z jednym tomem, który ukazał się poza Lombardem, ale być może opublikują w końcu bez niego (czyli tak jak we Francji).
Pytałem o szanse na integrale "Arii", ale raczej nie, Bartosz Kurc był rozczarowany, że we francuskim wydaniu mają być tylko komiksy bez materiałów dodatkowych.
Pytałem o gości zapraszanych na imprezy - do Krakowa ma przyjechać Camboni (ten późniejszy festiwal), być może do Łodzi przyjedzie autor komiksu, który dopiero szykują do wydania, ale potwierdzenia na razie nie ma.
Lost in time Chcą zaprosić do Łodzi frankofońskiego twórcę, ale na razie nie wiadomo czy przyjmie zaproszenie.
Scream Z uwagi na Formułę 1 pytałem o serię "Michel Vaillant - nowy sezon", czyli aktualnie powstające przygody klasycznego bohatera, którego poznaliśmy z wydań Motopolu. Odpowiedź nie, ale lubią tego bohatera (czyli jakaś szansa na przyszłość jest).
Na Łódź chcą zaprosić gości z zagranicy, ale na razie za wcześnie na ogłoszenie nazwisk.
Ongrys Wszystko wskazuje na to, że "Bruno Brazil" i "Bruce J.Hawker" w wykonaniu nowych autorów z czasem zawitają także do Polski.
To tyle, mam nadzieję, że zaproszenie frankofońskich autorów do Łodzi zakończy się sukcesem, bo do Mariniego raczej się nie dopcham (zresztą chyba mnie nie stać

.