Autor Wątek: 34. Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier - 7-8.10.2023  (Przeczytany 42225 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rodrigues

Odp: 34. Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier - 7-8.10.2023
« Odpowiedź #255 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 19:44:52 »
Igor debeściak. To super twórca i jednocześnie zwyczajny fan komiksu, jak każdy z nas. Widziałem jak zgarniał wrysiki od Bereniki i Trusta. W ogóle to, co się działo na Timofie w sobotę między 19 a 20 było świetne. Super rozmowy z Glanowskim i Barańko, bez żadnej spiny. Igor w pewnym momencie zaczął przygrywać na drumli.
Swoje solówki dodaje też na instagramie:
https://www.instagram.com/p/CUmDhH8gG0N/
https://www.instagram.com/p/CUjwA9vAI4H/
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Koalar

« Odpowiedź #256 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 20:10:18 »
Albo rotacyjnie dają  :)

No, jak się rzuci okiem na laureatów, to widać, że tam od dawna idzie jakaś rotacja, tylko większe miśki coś częściej dostaną. Najgłupsza nagroda komiksowa, jaką znam (zwłaszcza że na tą imprezę idą publiczne pieniądze).
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline turucorp

« Odpowiedź #257 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 20:33:11 »
zwłaszcza że na tą imprezę idą publiczne pieniądze.
To oni dostają w nagrodę jakieś pieniądze? :O
Możesz podać źródło tych rewelacji?
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Itachi

« Odpowiedź #258 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 20:53:41 »
Wystawa w EC1 zrobiła na mnie piorunujące wrażenie, do oglądania jest tyle że można spokojnie przyjść po śniadaniu, pooglądać raz, następnie udać się na kawę i deser, aby zaraz po tym obejrzeć ponownie :) Rewelacyjna robota wykonana przez organizatorów. Kto nie widział, to podsyłam kilkanaście fotek, @muaddib też dorzucił swoje, także pula do oglądania jest zacna. Moja relacja pojawi się na dniach :)

https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline Koalar

« Odpowiedź #259 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 21:00:16 »
To oni dostają w nagrodę jakieś pieniądze? :O
Możesz podać źródło tych rewelacji?

Twoja głowa.

Offline turucorp

« Odpowiedź #260 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 21:45:03 »
Twoja głowa.
A może by tak bez chamskich tekstów?
Gówniarzerkę proszę sobie uprawiać u siebie na podwórku, a nie na forum publicznym.
Poproszę o źródło informacji w kwestii tych nagród.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Dracos

« Odpowiedź #261 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 21:56:34 »
Czy ja tam dobrze widzę na obrazie Thorgal obok Ragnara :)? Czy też to jakaś postać z nowszych albumów, a której kompletnie nie kojarzę.

Offline turucorp

« Odpowiedź #262 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 22:00:22 »
Czy też to jakaś postać z nowszych albumów, a której kompletnie nie kojarzę.

To obraz olejny z 2014, Rosiński "popełnił go" na fali ówczesnej popularności serialu.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #263 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 22:21:39 »
z tego co pamiętam to była reklama na zamówienie history channel

Offline Koalar

« Odpowiedź #264 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 22:39:08 »
A może by tak bez chamskich tekstów?
Gówniarzerkę proszę sobie uprawiać u siebie na podwórku, a nie na forum publicznym.
Poproszę o źródło informacji w kwestii tych nagród.

Chamskie jest oszczercze imputowanie mi, że pisałem cokolwiek o nagrodach finansowych (nawet tego nie sugerowałem). Napisałem tylko tyle, że na festiwal idą publiczne pieniądze. Wszelkie informacje o rzekomych nagrodach finansowych powstały w twojej głowie.

Offline komiks

« Odpowiedź #265 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 22:46:10 »
Wystawa w EC1 zrobiła na mnie piorunujące wrażenie, do oglądania jest tyle że można spokojnie przyjść po śniadaniu, pooglądać raz, następnie udać się na kawę i deser, aby zaraz po tym obejrzeć ponownie :) Rewelacyjna robota wykonana przez organizatorów. Kto nie widział, to podsyłam kilkanaście fotek, @muaddib też dorzucił swoje, także pula do oglądania jest zacna. Moja relacja pojawi się na dniach :)

Czy można kupić print arty tych wspaniałych dzieł w godnej jakości?
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline turucorp

« Odpowiedź #266 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 22:56:36 »
Napisałem tylko tyle, że na festiwal idą publiczne pieniądze. Wszelkie informacje o rzekomych nagrodach finansowych powstały w twojej głowie.
Cwaniaczku, co mają wspólnego pieniądze (i ich źródła) przeznaczone na organizację festiwalu, z przyznawaniem jakichkolwiek nagród?
Wypisujesz jakieś brednie, grzecznie zapytany odzywasz się jak żul spod biedry i jeszcze próbujesz wywijać  lingwistyczne hołupce?
Na festiwalu są przyznawane różne nagrody, źródła finasowania każdej z nich są najczęściej podawane w trakcie wręczania. Rozumiem, że za chwilę napiszesz równie "błyskotliwy" post o np. Złotych Kurczakach? Bo przecież też były przyznawane na tej (dofinansowanej z publicznych pieniędzy) imprezie?

« Ostatnia zmiana: Pn, 09 Październik 2023, 22:58:33 wysłana przez turucorp »

Offline Leyek

« Odpowiedź #267 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 23:09:05 »
Rosiński to, Rosiński tamto, a z wystawy @Jaszcza nikt już nie wrzuci fotek. Każdy się wstydzi, a na wernisażu (jak widziałem zdjęcia M. Jasińskiego) to same stare chłopy były :P

Offline badday

« Odpowiedź #268 dnia: Wt, 10 Październik 2023, 00:13:33 »
Rosiński to, Rosiński tamto, a z wystawy @Jaszcza nikt już nie wrzuci fotek. Każdy się wstydzi, a na wernisażu (jak widziałem zdjęcia M. Jasińskiego) to same stare chłopy były :P
A ilu znasz +/- 5 latków, którzy chodzą na wernisaże o 20:00? :P

Online Popiel

« Odpowiedź #269 dnia: Wt, 10 Październik 2023, 08:45:43 »
A ilu znasz +/- 5 latków, którzy chodzą na wernisaże o 20:00? :P

Pięciolatki nie czytają "Kapitana Minety".