Michał81, nie było autorów do których było stać to i stojących było mniej. Cały budżet poszedł w Kima i zabrakło pary w gwizdku dla komitetu. I tak było nieźle.
Masz to potwierdzone przez organizatorów?
Ja wiem, że w tym roku było mniej kasy na wszystko i nie wiadomo, czy za rok nie będzie jeszcze gorzej.
Na kartkach z zeszytu by nie robił. Później napiszęczemu. Więc dostaliby tylko ci których stać na artbook za 46 stów.
Nie jest jedynym który tak robi, więc nie rozumiem tego argumentu.
Może i GR 4obi TERAZ tylko okładki, ale ile ma lat i jaki dorobek?!
No właśnie ile ma lat? Kimowi trochę brakuje tych lat, nie wiesz, czy nie prześcignie mistrza, mając tyle co on. Na pewno w obecnej chwili jest bardziej znany na świecie niż Rosiński. I to że w zaściankowej Polsce, jacyś "dziaresi" nie słyszeli o nim to mówi raczej, źle o nich a nie o nim samym. Trzeba trochę rozszerzyć horyzonty, zrzucić klapki z oczu, bo widzę, że stoicie w miejscu, zamiast poszerzać swoją wiedzę w świecie komiksu. A jak któryś mi na pisze "że po co" albo "mu się nie chce" to znaczy, że określenie "dziaders" jest bardzo trafne w stosunku do niego.
O widzę, że Morvan pisał też tą tragiczną Zayę od Studia Lain, coś go do tych Azjatów ciągnie 
I uwielbianą Armadę, Irenę czy nawet coś z Conana. No ale trzeba się czepić tylko jednego komiksu.
Michał o co ty toczysz wojnę?
Osobiście to bardzo cieszyłem się że Kima nie było na strefie autografów i nie musiałem ogarniać bandy miliona instagramowych ludków którzy zlecieli by się do kolejkonu jak muchy do miodu. O komiksie mając tylko takie pojęcie że istnieją takie kolorowe książeczki o super bohaterach dla dzieci.
I o to chodzi żeby przyciągnąć nowych ludzi, a nie kisić się cały czas w tym samym sosie. Tu nie chodzi o jakąś wojnę, ale cały czas widzę umniejszanie wartości zaproszonego gości.
Narzekacie, że trzeba było zapłacić ponad 400 stówy za szkicownik, a ile to kosztują bazgroły Rosińskiego w tych "luksusowych" wydaniach Thogala? Zapominacie o całej sytuacji z zeszłego roku, kiedy trzeba było kupić jego album na stoisku PCA? I całym gównie jakie tam się odbywało? Ile to kosztują Legendy Polski? Rzucacie w Rosińskiego pieniędzmi, ale jak przychodzi kupić innego artystę to już jęki.