Autor Wątek: Zapowiedzi gier, nadchodzące premiery. Ogólnie o grach (różne platformy)  (Przeczytany 37274 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ukaszm84

• Gość
Odp: Zapowiedzi gier, nadchodzące premiery. Ogólnie o grach (różne platformy)
« Odpowiedź #150 dnia: Pt, 09 Grudzień 2022, 09:27:59 »
Ja czekam na nowe Armored Core, nigdy w tę serię nie grałem, warto będzie zacząć, co FS to FS.

Offline gashu

« Odpowiedź #151 dnia: Pt, 09 Grudzień 2022, 14:03:00 »
W temacie komputerowego Warhammera 40K liczą się tylko strategie: Chaos Gate i Dawn of War! ;)
Niestety ta druga seria, po nienajlepszej sprzedaży 3. części, leży póki co w zamrażarce  :-\

Offline Pan M

« Odpowiedź #152 dnia: So, 10 Grudzień 2022, 06:32:46 »
A gdzie zwiastuny Death Stranding 2 i dodatku do Cyberpunka?

Co do Atomic heart to uderzę w ostre tony i politykę ale ruskiego produktu nie ruszę za diabła, gier jest od cholery na rynku więc nic nie stracę i nie przekupią mnie nawet vibem Bioschocka. Nie wspomnę że po sieci latają informacje o związku twórców z Kremlem.

https://planetagracza.pl/atomic-heart-mundfish-rosja-rzad-gazprom/

Wspieranie gospodarki takiego kraju jak Rosja jest moralnie złe i ja nie mam zamiaru dokładać cegiełki do tego syfu, ale każdy zrobi jak będzie chciał. To już zdecydowanie lepsze jest kupowanie nadal gier Sony nawet jeżeli część fanów Playstation jest zawiedzonych, że ekskluzywne tytuły Sony wylądowała na pc i uznali to zdradę polityki platformy- wiem strasznie toksyczne podejście, no ale są tacy ludzie- czy ten dodatek do 2077, bo mimo tragicznego stanu technicznego podstawki na premierę to fabularnie, mechaniką strzelania i klimatem 2077 jest  co najmniej dobrą grą. Trochę się boję mimo wszystko premiery dodatku, ale chyba aż tak wielkiego fuckupu co na premierę podstawki unikną z samego faktu, że to już nie wyląduje na cale szczęście na konsolach starej generacji na które w żadnym razie nie powinna trafiać gra z 2020.
« Ostatnia zmiana: So, 10 Grudzień 2022, 07:27:36 wysłana przez Pan M »

Offline Pan M

« Odpowiedź #153 dnia: So, 10 Grudzień 2022, 08:11:35 »
W temacie komputerowego Warhammera 40K liczą się tylko strategie: Chaos Gate i Dawn of War! ;)
Niestety ta druga seria, po nienajlepszej sprzedaży 3. części, leży póki co w zamrażarce  :-\

E tam. Darktide  przyjął się nieźle a ze strategii to jednak Total wary w kolaboracji z Warhammerem Fantasy- wiem nie to uniwersum co 40k -niepodzielnie rządzą w temacie strategii  warhammerowych i to bodaj jedne z najpopularniejszych gier z Warhammera, prawdę powiedziawszy ciężko to będzie przebić czymś ze strategii osadzonych w uniwersum 40k. Chyba tylko total war z uniwersum 40k dałyby radę  :P Wierzę, że to jest możliwe tym bardziej, że analogicznie twórcy Vermintide skusili się na odpowiednik tegoż właśnie osadzone w uniwersum sci-fi.
« Ostatnia zmiana: So, 10 Grudzień 2022, 08:18:32 wysłana przez Pan M »

Offline Kyms

« Odpowiedź #154 dnia: Pn, 12 Grudzień 2022, 16:49:10 »
Do sieci trafił pierwszy zwiastun gru "Justice League: Cosmic Chaos" 🦸‍♂️

W grze wcielimy się w Batmana, Supermana lub Wonder Woman, aby powstrzymać Mr. Mxyzptlka. Gra zaoferuje dużą swobodę z możliwością wchodzenia w interakcje z pozostałymi członkami JL.

Premiera została zapowiedziana na 10 marca 2023 roku. Gra wyjdzie na: PC, PS4/PS5, Xbox One, Xbox Series X/S oraz Nintendo Switch
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline Leyek

« Odpowiedź #155 dnia: Pn, 12 Grudzień 2022, 17:28:35 »
Dziwię się, że dotychczas nikt tego trailera z TGA nie wrzucił - Hellboy: Web of Wyrd

Choć szczerze mówiąc jak na razie to wielkiego wrażenia to na mnie nie zrobiło.

Z trailerów co na razie obejrzałem z retransmisji Replaced jeszcze zwróciło moją uwagę:

Co do Atomic Heart to po pierwszym trailerze byłem zauroczony. Ale nie będę miał raczej rozterek czy grać czy nie, bo jak obejrzałem ten gameplay to zupełnie moje zainteresowanie tą pozycją upadło:

Offline Kadet

« Odpowiedź #156 dnia: Śr, 28 Grudzień 2022, 16:42:59 »
Jeśli ktoś byłby zainteresowany, to Top Gear przygotował listę 50 najlepszych ich zdaniem ściganek w historii:

https://www.topgear.com/car-news/gaming/these-are-50-best-driving-games-all-time
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #157 dnia: Pn, 16 Styczeń 2023, 21:54:30 »

Na ostrze piły mechanicznej Leatherface'a! Czekacie na kolejny Outlast? Kisielek w gaciach i pieluchomajty zakupione? Rzecz jasna żarcik... ale mam nadzieję, że ktoś z was czeka na "The Outlast Trials". Ponoć ma być to... spin-off (?) do całego Uniwersum Outlast. A, właśnie, czy Trials zapowiedziany został tylko na PC?
Jak wrażenia po becie? Bo w youtube'ach aż kipi od filmików z ogrania niby-wstępnej wersji gry. Marzonko moje to zagranie w "The Outlast Trials" na Ps5!

Offline Pan M

« Odpowiedź #158 dnia: Cz, 26 Styczeń 2023, 00:38:38 »
Tak jakby ktoś się jeszcze wahał co do Atomic Heart, to może to pomoże mu podjąć decyzję

https://www.gry-online.pl/newsroom/atomic-heart-mundfish-opublikowalo-oswiadczenie-w-sprawie-wojny-z/z523d7e
« Ostatnia zmiana: Cz, 26 Styczeń 2023, 01:03:19 wysłana przez Pan M »

Offline Necr09

« Odpowiedź #159 dnia: Pt, 24 Luty 2023, 11:21:03 »
Trochę gameplay'u z wczorajszego State of Play do Suicide Squad: Kill the Justice League

Moje zainteresowanie tą grą spadło prawie do zero, to wygląda prawie jak Fortnite
FGO: 758,469,198

Online HugoL3

« Odpowiedź #160 dnia: Pt, 24 Luty 2023, 11:31:51 »
Trochę gameplay'u z wczorajszego State of Play do Suicide Squad: Kill the Justice League

Moje zainteresowanie tą grą spadło prawie do zero, to wygląda prawie jak Fortnite

Niestety, czuję podobne rozczarowanie jak przy Marvel Avengers albo Gotham Knights...

Offline Pan M

« Odpowiedź #161 dnia: So, 25 Luty 2023, 10:12:56 »
Strasznie lipnie to wygląda. Cieszę się z gier Marvela i DC mam do ogrania jeszcze Injustice 2, Marvel's Spider-man, Midnight suns, Guardians of the galaxy i wszystko co z Lego w tym temacie, bo ostatnio w nowościach panuje straszna plaga klęsk. Myślę, że Wolverine od Insomniac studios nie zawiedzie i chyba tyle dobrego można powiedzieć. Co do Avengers nawet niech mi nikt nie przypomina tego czegoś. Chyba nie widziałem gorszego marnowania licencji tych marek w grach od czasów Batman: Dark Tomorrow.
« Ostatnia zmiana: So, 25 Luty 2023, 10:14:29 wysłana przez Pan M »

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #162 dnia: So, 25 Luty 2023, 17:23:17 »
Rozmowy w tym wątku na forum toczą się intensywnie. Na growe "The Suicide Squad" nawet nie czekam; wypieki na twarzy mam za to na myśl o premierze marvelowych tytułów, głównie tych, które tworzy się z myślą o nextgenach, czyli m.in. na konsolę Ps5, czyli: "Wolverine", i te ,,Spidery". No właśnie, a jeśli chodzi o wspominany "Fortnite", dla mnie całe to Fortnite to parodia idei gry video czy gry video z rodzaju multiplayer i całych tych mikropłatnościowych Battle Royali. Wszystko za sprawą tego, jak ta gra wygląda stylistycznie graficznie, jak jest prosta i odmóżdżająca i jak zalewa YouTube pato-streamami z tytułu tej gry właśnie, gdzie tyle młodych ludzi wykorzystuje grę do zarabiania na niej i tworzeniu podstawy do fame'u w określonym środowisku. Jak myślę o Fortnite, to mam przed oczami "Trudne Sprawy" z Polsatu.  ;D To growe coś pożera wszystko, nawet naszego "Wiedźmina 3" - jak się o tym dowiedziałem, zwątpiłem w część przemysłu gier video. O opatrzności!

P.S. "Marvel's Wolverine" na Ps5 może być równie wybitną kontynuacją stylu wizualnego, mechaniki rozgrywki, sposobu budowania fabuły i kierowania protagonistą w grze, z pierwszego i drugiego Spider-Mana od "Insomniac Games". Jak widziałem ten mini-zwiastun gry, tą scenkę w barze, to raz, że przypomniał mi się drugi sezon "Punisher" od Netflixa i pewna zabawna sytuacja z "X-Men: Pierwsza Klasa" z Loganem, Charlesem i Erik, również w barze, a dwa, że jeśli to będzie miało tak zawadiacki ton, to biorę"Marvel's Wolverine" na klatę po tysiąckroć!

Offline Necr09

« Odpowiedź #163 dnia: Cz, 09 Marzec 2023, 21:57:58 »
Rocksteady przesuwa premierę "Suicide Squad: Kill the Justice League" na bliżej nie sprecyzowaną drugą połowę 2023 roku po tym jak po State of Play znaczna większość internautów twierdziła, że gra wygląda fatalnie. Ciekawe czy utrzymają do premiery kwiatki typu do gry singlowej potrzebne cały czas połączenie z internetem itp.

https://www.ign.com/articles/suicide-squad-kill-the-justice-league-reportedly-delayed-again

Offline Necr09

« Odpowiedź #164 dnia: Pt, 10 Marzec 2023, 10:58:00 »
Wczoraj odbywał się pokaz NACON Connect 2023 więc pora na subiektywny przegląd co ciekawego pokazano:

Na pierwszy ogień niemiecki Ad Infinitum, horror o niemieckim żołnierzu, który wróciwszy z pierwszej wojny światowej zatraca się we własnym szaleństwie i musi przezwyciężyć nakładający się świat koszmarów I WŚ z rzeczywistością.

Dalej, dawno nie widziany nigdzie The Lord of the Rings: Gollum, przygodowa gra akcji dziejąca się pomiędzy Hobbitem i Władcą Pierścieni opowiadającą losy Golluma próbującego poradzić sobie z rozdwojeniem jaźni. Gra będzie miała dwa minusy, postacie niekanonicze stworzone na potrzeby gry i producenta, Daedalic Entertainment, który za ostatnią akcję z dezaktywacją kluczy steam zakupionych legalnie w latach 2015-2018 powinien być na cenzurowanym.

Trzecia produkcja, RoboCop: Rogue City od polskiego wydawcy Teyon (ci sami co Rambo: The Game i Terminator: Resistance). Będzie krwawo, choć z perspektywy zwiastuna to wygląda jakby się grało w FPSa z włączonym God Mode.

I ostatnia pozycja, Gangs of Sherwood, co-op hack'n'slash w wariacji legendy Robin Hooda. Generalnie cztery klasy postaci, wszystkie z własnymi drzewkami, silnymi i słabymi stronami. Mały John wygląda jakby go przenieśli z Dante's Inferno :D. Gra wygląda ciekawie, ale po ostatniej porażce Hood: Outlaws and Legends, innej gry "w temacie" Robin Hooda, nie wróżę sukcesu.