Autor Wątek: Uniwersum "Star Wars". Filmy, seriale, Stary i Nowy Kanon  (Przeczytany 180156 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gazza

Odp: Uniwersum "Star Wars". Filmy, seriale, Stary i Nowy Kanon
« Odpowiedź #810 dnia: Cz, 27 Styczeń 2022, 12:30:28 »
TBoBF Chapter 5 - Można? MOŻNA!! Miazga!! 8)

Offline HugoL3

« Odpowiedź #811 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 11:51:42 »
To już zależy jak na to spojrzeć.
Oczywiście, że ucieszył mnie powrót Mando, ale serial nazywa się Book of Boba Fett.
Gdyby seriale były kręcone z tygodnia na tydzień uznałbym taką zagrywkę za podreperowanie serialu, który chyba nie do końca się przyjął. Trudno jest to ocenić, bo Disney nie dzieli się wynikami streamingu.
Na pewno Mando grany przez Pascala ma w sobie więcej z łowcy głów niż Boba Morrisona w tym serialu.
Nawiązania do Mrocznego widma faktycznie cudowne.
Mam nadzieję, że Boba jeszcze pokaże jaki z niego bad ass bo póki sprawia wrażenie dziadziusia, który wyręcza się innymi.

Ogólnie jesteśmy w połowie serialu. Prawdopodobnie niedługo dojdzie do konfrontacji armii Boby przeciwko grupie osób, o której wspominała rodzina Jabby.
Ciekawe, czy ta historia też będzie się ciągnąć w kolejnym sezonie Mandalorianina, czy dostaniemy pełne zakończenie i Disney będzie myśleć czy warto nagrywać kolejne sezony Boby, czy nie.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #812 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 11:55:29 »
bez spoilerów pls

Offline Gazza

« Odpowiedź #813 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 12:05:17 »
To już zależy jak na to spojrzeć.
(...)
Ja na to patrzę w prosty sposób - czekam na cotygodniową dawkę STAR WARS, a czy nazywa się to tak czy inaczej - nie narzekam. Ma to wszystko sens, dostaję masę fan serwisu i jest ok! Naprawdę nie mam problemu, że w Chapter 5 zabrakło tytułowego bohatera. Ale to faktycznie nietuzinkowe zagranie producentów. Coś mi się wydaje, że teraz już będzie taka petarda w każdym odcinku do końca.

Czekam tylko jeszcze na ten cholerny D+PL bo ten rok jest przebogaty w starwarsy, a cenię sobie wygodę.

Offline Dracos

« Odpowiedź #814 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 13:35:25 »
Czekam tylko jeszcze na ten cholerny D+PL bo ten rok jest przebogaty w starwarsy, a cenię sobie wygodę.

Nie ty jeden, z chęcią bym sobie zarzucił wszystkie te animacje Clone Wars, Bad Batch i co tam jeszcze wyszło, no ale trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać :)

Offline Pan M

« Odpowiedź #815 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 23:18:46 »
Kenobi pewnie będzie świetny głównie w segmencie kreacji McGregora, założę się też, że tam nawet Christensen wypadnie przyzwoicie bez kretyńskich i dziwacznych linii dialogowych jakie dawał mu Lucas.

Ashoka to mimo tego, że to będzie jedno wielkie mrugniecie do wojen klonów- no Disney już nie tylko drenuje starą trylogię, ale też motywy które dał prequelowy okres, normalnie łaska panów, ale nie chce mi się znów pisać takich samych elaboratów o braku kreatywności  ::)- też może się wybronić tytułową kreacją. Mimo bazowania na nostalgii kolejny raz, to po występie w Mandalorian aż żal nie byłoby zobaczyć dużo więcej tej postaci w wersji live action.

Andor, no mnie ten serial totalnie nie interesuje. Zanim ktoś naskoczy, ze oho narzekałem na brak nowych postaci a teraz wybrzydzam  to ubiegając te zarzuty, po prostu chciałbym więcej ciekawych postaci. Ta Diego Luny raczej taką nie była.

Lando, po "Solo" to ja podziękuje.

The Acolyte o tym nic mi nie wiadomo.

Rangers of the New Republic mogłoby być spoko jakby dostała tam więcej miejsca postać grana przez Carano w Mandalorianie, ale po osławionej dramie  nie ma na to szans.

Ja tam żadnej przebogatości nie widzę przynajmniej przewidywalnej jakościowej, ba jak seriale jeszcze aż tak nie kłują w oczy tym bazowaniem w większości na znanych postaciach i motywach to wystarczy, że część z tegorocznych będzie po prostu kiepska a potem zarzucą kolejnymi serialami pokroju "Chewbacca", "Leia", "Ben Solo" i "Kowakiańska małpojaszczurka" i znowu osiąganą efekt rodem z filmów gdzie jednak sporo ludzi było odrzuconych ugranym do porzygu dojeniem tego samego.

Kochałem starą trylogię jako dzieciak, uwielbiałem gry pokroju "Empire At war" ale równie growe kotory. Chciałbym więcej odwagi ze strony Disneya ale nie robię sobie złudnych nadziei  ;D

Offline Gazza

« Odpowiedź #816 dnia: Śr, 02 Luty 2022, 19:49:05 »
Cytat: Gazza link=topic=487.msg168573#msg168573 date=1643627117
Coś mi się wydaje, że teraz już będzie taka petarda w każdym odcinku do końca.

Cóż, nie myliłem się! Whoooaaa!  ;D

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #817 dnia: So, 05 Luty 2022, 18:47:37 »
Bo ja wiem, Gazza, czy to petarda. Dla mnie odcinek zrobiony na siłę, tylko dlatego, że widownia pokochała baby Yodę, to dali wincy baby Yody. Z losami Boby na razie większego związku to nie ma.

Swoja drogą, chyba mamy sprzeczność. Bo tu wychodzi, że Boba od "Imperium kontratakuje" nie opuszczał Tatooine, ale jednak opuścił i poznał Mandalorianina...

Offline Gazza

« Odpowiedź #818 dnia: Pn, 07 Luty 2022, 08:14:39 »
Dla mnie PETARDA!!! Nic nie poradzę, że Tobie się nie podobało. Nie będę nawet się rozpisywał bo pisanie postów w spoilerowym maskowaniu mnie nie bawi, ale Chapter 5 i 6 to majstersztyk starwarsowego lore i fanserwisu.

Co do Boby i Twoich wniosków - albo nie widziałeś wszystkiego albo nieuważnie oglądasz. Zresztą - to było ładnie na tacy przecież podane więc nie rozumiem Ciebie. Boba w filmach był ostatni raz widziany na Tatooine w "Powrót Jedi". Resztę masz w BoBF i Mando.
« Ostatnia zmiana: Pn, 07 Luty 2022, 08:16:28 wysłana przez Gazza »

Offline HugoL3

« Odpowiedź #819 dnia: Pn, 07 Luty 2022, 12:07:03 »
Odcinki były super, ale prawdą jest, że z Bobą Fettem to one mają niewiele wspólnego.
Właściwie mogłyby zostać oprawione w opening/ending The Mandalorian, a Boba w tym czasie dostałby swoje, pełnoprawne odcinki.
Skończyłby się na odcinku 7. tak jak planowano, a Mando leciałby dalej. Akcja seriali by się przeplatała. I to by było idealne rozwiązanie.

Już się spekuluje, że w przypadku kolejnych seriali aktorskich, których akcja będzie się działa w tym samym czasie, bohaterowie będą kraść sobie nawzajem czas antenowy.

Ciekawe co dalej będzie w tym uniwersum. W końcu Disney mówił coś, o filmie kinowym w 2024 roku. Będziemy teraz eksploatować przestrzeń pomiędzy VI a VII epizodem? I tak jak przystało na fana, będę pożerać wszystko maksymalnie tydzień od premiery, ale żeby się nie przejechali...

Offline Gazza

« Odpowiedź #820 dnia: Pn, 07 Luty 2022, 14:53:00 »
Mnie zupełnie nie przeszkadzał praktyczny brak Fetta w tych dwóch odcinkach. Raz, że po przefachowych występach w drugim sezonie Mando zrobili mi smaka na tego badassa, a w jego własnej serii emeryt się zrobił ;), a dwa - to co działo się bez jego udziału podoba mi się najbardziej!

Niech to sobie nazywają jak chcą - najważniejsze jest to co dostaję, a nie jak się to nazywa. Przed nami finał sezonu i jakoś nie wierzę, że zamkną to wszystko w jednym odcinku - obstawiam kontynuację albo ciąg dalszy w Mandalorian 3.

Ogólnie to ostatnio śmieszą mnie takie narzekania, że w odcinku zabrakło tytułowego bohatera, albo dlaczego
Spoiler: PokażUkryj
Cad Bane aktorski ma o 2 poziomy odcienia jaśniejszy pigment skóry niż w kreskówce
. Ja p...dole, czy ludzie nie mają co robić? O co się czepiać? Ręce opadają czasami. Ale na szczęście są i tacy, których SW nadal bawi! A ja się do takich widzów zaliczam. :) Zresztą - po ostatnich 3 epizodach kinowych (które im więcej tych tvshows tym bardziej mam je za słabe i wypieram z świadomości) wreszcie coś aktorskiego co jest naprawdę dobre. Nie liczę Clone Wars bo to od zawsze dobra marka.

A skoro przy animacjach już jestem - ciekawe czy po finałowym epizodzie w środę zapodadzą trailerek Kenobiego, Andora czy Bad Batch?!?! W sumie to i tak czekam na każdy, a za Parszywą Zgrają zdążyłem się stęsknić więc niech ta animacja już wystartuje!

sum41

• Gość
« Odpowiedź #821 dnia: Pn, 07 Luty 2022, 14:59:37 »
Gadane bylo od poczatku ze maja sie przeplatac/laczyc aby stanowily calosc a teraz glosy  oburzenia... mi sie podoba takie podejscie WINCYJ !  :)

Offline HugoL3

« Odpowiedź #822 dnia: Pn, 07 Luty 2022, 15:32:20 »
Postać z końcówki odcinka mnie nie zaskoczyła, bo nie znam Clone Wars.
Ale ponieważ widzę duży hype i wiele pochwał na temat tej animacji to uznałem, że może się do niej przekonam. Nie podoba mi się taki styl animacji.

Po 5 odcinkach póki co bez szału. Warto iść w to dalej?

Offline OokamiG

« Odpowiedź #823 dnia: Pn, 07 Luty 2022, 15:39:34 »
Późniejsze sezony były o wiele lepsze. A końcówka po latach to jeden z najbardziej poruszających momentów Star Wars.

Offline Gazza

« Odpowiedź #824 dnia: Pn, 07 Luty 2022, 18:01:57 »
Po 5 odcinkach póki co bez szału. Warto iść w to dalej?
Warto! Koniecznie. Pierwsze sezony faktycznie nie urywają, ale z czasem jest tylko lepiej. A ostatnie + Bad Batch to dla mnie praktycznie level najlepszych produkcji aktorskich w uniwersum. Odcinki o perypetiach klonów, Ahsoki, Anakina i Kenobiego są mistrzowskie i zapierają dech w piersi.