Autor Wątek: Spider-Man (MCU)  (Przeczytany 8791 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lukop

Odp: Spider-Man (MCU)
« Odpowiedź #15 dnia: Wt, 24 Sierpień 2021, 14:17:02 »
Na ten moment to symbiont dla Spider-Mana byłby downgradem. Nanotechnologia wywołuje go w minutę, ma pińcset konfiguracji sieci, zbroja zapewnia dodatkową ochronę, a jeżeli to ta sama technologia co u Iron Mana w Infinity War, to i potrafi goić rany.

A propos kostiumów, to widać, że w tej interpretacji starają się mocno korzystać z galerii strojów. W poprzednim dodali czarno-czerwony oraz czarny, a teraz ponownie minimum jeden nowy. Szkoda, że tak monokolorystycznie, bo znowu czerń.

Tak sobie teraz pomyślałem, że Sony i Marvel Studios przydałby się teraz do nadzoru nad Spiderversum nie żaden Kevin Feige, a Patryk Vega. Nawpierniczali już tyle wątków, że za wolno te filmy będą powstawać, by wszystkie pokryć. Patryk by im podkręcił tempo produkcji i samych Pajączków wypuszczaliby po 3 rocznie. Bo przecież teraz wprowadzają postacie ze starych filmów, ale jednocześnie budują grupę nowych łotrów (Vulture, Shocker, Scorpion, Mysterio, Morbius, Venom, Carnage, Kraven) i od Homecoming są przesłanki ku wprowadzeniu Milesa.

Offline Pan M

« Odpowiedź #16 dnia: Wt, 24 Sierpień 2021, 15:21:41 »
Fajnie, że dotarli w ekranizacjach komiksów do tematyki mulitwersum, sam ten fakt mnie jara, ale czuje, że będą spore uproszczenia względem komiksowej mitologii, bo ten motyw w DC i Marvelu zawsze przytłaczał ogromem.

Już What If pokazał, że tam wszystko sprowadza się głównie do podmianki  postaci w roli danego bohatera co jest po prostu sporym uproszczeniem i do tego nudnym mając na uwadze jakie rzeczy odwalały się w komiksach i animacjach.

Do tego na 100% film będzie bezczelnie jechał na nostalgii do poprzednich odsłon Spider-mana. Poza tym wtłoczenie filmów Raimiego w MCU? Sam nie wiem co o tym myśleć. MCU jest ok, ale jednak tam 80% filmów jest od sztancy- wiem powtarzam to ze 150 raz już ;p- a tamte pajęczaki filmowe z Maguirem to jednak bardziej wizja jednego konkretnego reżysera.

Poza tym uważam jednak wrzucanie motywu wieloświata do filmu o pajączku z powodu konsekwencji z Far From Home za mimo wszystko lekką przeginkę. Liczyłem bardziej, że rozwiążą motyw jakąś postacią z prawniczym zawodem jak Daredevil czy She-Hulk. Na dobrą sprawę o Jennifer ma być serial więc wrzucenie jej tutaj byłoby spoko.

Ciekawi mnie na ile multiwersum na dłużej będzie eksploatowane w MCU, bo wydaje mi się, że po Doctorze Strange 2 porzucą temat. Przykładowo wątek odpowiedzialności osobistej bohaterów, tak dobry do wykorzystania na dłużej został porzucony  po Civil War.

No i film pewnie będzie siłą rzeczy porównywany do animowanego Spider verse i znając formułę MCU, to ten film raczej nie wytrzyma takich porównań.
« Ostatnia zmiana: Wt, 24 Sierpień 2021, 15:26:31 wysłana przez Pan M »

Offline Frank_C

« Odpowiedź #17 dnia: Wt, 24 Sierpień 2021, 15:24:44 »
Nie mam jakiegoś hype'u na ten film, ale muszę przyznać, że to chyba pierwsza od dawna zapowiedź filmu MCU, na którą patrzę przychylnym okiem i zamierzam wyczekiwać. Drugim filmem powiązanym z MCU jest nowy Venom - po tym filmie robię sobie jednak większe nadzieję niż po pajączku i liczę, że będzie to jednak znaczący progres w stosunku do jedynki.

Offline misiokles

« Odpowiedź #18 dnia: Wt, 24 Sierpień 2021, 20:54:50 »
Już What If pokazał, że tam wszystko sprowadza się głównie do podmianki  postaci w roli danego bohatera co jest po prostu sporym uproszczeniem i do tego nudnym mając na uwadze jakie rzeczy odwalały się w komiksach i animacjach.

Tylko pierwszy odcinek, drugi był o wiele ciekawszym what ifem...

Offline Gieferg

« Odpowiedź #19 dnia: Wt, 24 Sierpień 2021, 20:55:15 »
porównywany do animowanego Spider verse

Od tego syfu gorszy nie będzie, that's for sure.

Offline Cringer

« Odpowiedź #20 dnia: Wt, 24 Sierpień 2021, 22:32:01 »
Od tego syfu gorszy nie będzie, that's for sure.
ale że niby Spiderverse jest syfem?  :o

Offline Gieferg

« Odpowiedź #21 dnia: Śr, 25 Sierpień 2021, 00:07:58 »
Ledwo przebrnąłem. Dla mnie nieoglądalne gówno, jak wyjdzie kolejna część nie tknę nawet kijem i przez szmatę.

Tak oceniłem po obejrzeniu:
Kakofoniczny misz-masz w kompletnie niestrawnej dla mnie formie, w dodatku stanowiący wręcz kwintesencję tego,czego nie lubię w super-hero. I z koszmarnie nudnym finałem. Przyprawiony irytującą muzyką (choć nie cała taka była). Jedyne plusy jakie mi przychodzą do głowy to kilka zabawnych tekstów.

3/10 - w sumie sam nie wiem za co. Nigdy. Więcej.
« Ostatnia zmiana: Śr, 25 Sierpień 2021, 00:10:47 wysłana przez Gieferg »

Offline Castiglione

« Odpowiedź #22 dnia: Śr, 25 Sierpień 2021, 00:10:30 »
A dla mnie "Into the Spider-Verse" to jedno z najlepszych filmowych superhero, jakie wyszło w przeciągu kilku ostatnich lat.

Na "No Way Home" na pewno wybieram się do kina. Mimo, że przygody Iron-Boya póki co mnie nie bawią, to ten projekt mocno mnie ciekawi. Zwiastun całkiem fajny.

Offline Gieferg

« Odpowiedź #23 dnia: Śr, 25 Sierpień 2021, 00:13:07 »
Far From Home też mi się nie podobało (ale na półce Blu-ray mimo to mam), a nowa część też ma spore szanse mi nie podejść, ale dam szansę. Za dużo jest powodów, dla których chcę to zobaczyć, żeby odpuścić, za to do oglądanie ewentualnego sequela Spider-Verse powodów mam dokładnie tyle co do SW IX (którego dalej nie widziałem i nie zamierzam) - zero.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #24 dnia: Śr, 25 Sierpień 2021, 00:32:55 »
Generalnie oba Spider-Many z MCU to dla mnie najsłabsze filmy z tą postacią, ale w tym przypadku kupuje mnie koncept i dla samego powrotu starych postaci wybieram się do kina.

Offline Pan M

« Odpowiedź #25 dnia: Śr, 25 Sierpień 2021, 15:29:11 »
Far From Home też mi się nie podobało (ale na półce Blu-ray mimo to mam), a nowa część też ma spore szanse mi nie podejść, ale dam szansę. Za dużo jest powodów, dla których chcę to zobaczyć, żeby odpuścić, za to do oglądanie ewentualnego sequela Spider-Verse powodów mam dokładnie tyle co do SW IX (którego dalej nie widziałem i nie zamierzam) - zero.

Robienie analogii Spider-Verse do Star wars Disneya jest nie fair. Sequele to jest jeden z najbardziej podłych tworów kina stricte komercyjnego. Wykalkulowane na wyłączenie odtwarzanie tego co znane ludziom ze starych filmów, wyciągające trupa, który nie powinien już wracać i po prostu z beznadziejnymi dialogami, chociaż to nie jest żadne novum w tej serii bo miały je nawet pierwsze, klasyczne filmy. Tylko, że tutaj mówią je jeszcze postaci, które nie tworzą żadnej więzi między sobą i widzem. No i to jest problem. Urzeczywistniony koszmar co do klepania star wars już bez pomysłu.

Spide-Verse chociaż zagrało na multiwersum, którego wcześniej w kinie nie było i wykorzystało motyw wypalonego herosa.

Generalnie oba Spider-Many z MCU to dla mnie najsłabsze filmy z tą postacią, ale w tym przypadku kupuje mnie koncept i dla samego powrotu starych postaci wybieram się do kina.

Wciąż jedne z przyjemniejszych w MCU bijące na łeb  Black Panther i Captian Brie. Mają Keatona, zmiany z MJ i ciocią May i brak kolejnej śmierci wujka Bena dają jakieś tam wrażenie świeżości. Mnie nawet nie wkurza ten Spider-man jako taki nieogar. Właśnie to jest spoko. Od Civil war mamy Spider-mana, który zamiast być  wielką legendą uczy się na błędach i próbuje się  odnaleźć w tym świecie.  Męczy już tylko schemat przydziału niańki w każdym kolejnym filmie, ale myślę, że skoro Thor dostał 4 film, to pajęczak może ich dostać nawet i 6,7. Tak, żeby w tych pózniejszych postać miała już większy progres w tym uniwersum. W końcu to najpopularniejsza postać/marka Marvela. Byle umowa z Sony dopisała.

« Ostatnia zmiana: Śr, 25 Sierpień 2021, 15:38:10 wysłana przez Pan M »

Offline Castiglione

« Odpowiedź #26 dnia: Śr, 25 Sierpień 2021, 22:34:13 »
Ja tam bym wolał w filmach o Spider-Manie więcej Spider-Mana, a nie Iron Mana, Fury'ego i kij wie czego jeszcze. Według mnie te filmy straciły przez dźwiganie całego tego balastu MCU.

Offline Dracos

« Odpowiedź #27 dnia: Cz, 26 Sierpień 2021, 10:46:17 »
ale myślę, że skoro Thor dostał 4 film, to pajęczak może ich dostać nawet i 6,7. Tak, żeby w tych pózniejszych postać miała już większy progres w tym uniwersum. W końcu to najpopularniejsza postać/marka Marvela. Byle umowa z Sony dopisała.

Hmm może i racja ale mam takie odczucie że Thor dostaje 4 filmy ze względu na aktora, że w MCU więcej filmów dostają postacie które się przyjeły niezależnie od ich popularności komiksowej. A ten odtwórca Spidermana to taki jakiś nijaki, nie żeby w poprzednich odsłonach się bardziej wyróżniali aktorzy.

Offline Frank_C

« Odpowiedź #28 dnia: Cz, 26 Sierpień 2021, 10:56:33 »
Hmm może i racja ale mam takie odczucie że Thor dostaje 4 filmy ze względu na aktora, że w MCU więcej filmów dostają postacie które się przyjeły niezależnie od ich popularności komiksowej. A ten odtwórca Spidermana to taki jakiś nijaki, nie żeby w poprzednich odsłonach się bardziej wyróżniali aktorzy.
Thor to chyba powstaje dla tego, że aktor go grający nie ma chyba lepszej propozycji na filmy, a po drugie patrząc na niektóre jego filmy jak np. nowi faceci w czerni i ghostbusters 2016 nie ma on problemu z graniem idioty pod butem kobiety, a tym, nie ukrywajmy, będzie czwarty Thor.
« Ostatnia zmiana: Cz, 26 Sierpień 2021, 11:37:33 wysłana przez Frank_C »

sum41

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Cz, 26 Sierpień 2021, 13:00:16 »
Ogolnie aktorzy z MCU raczej poza tymi rolami to nie mja jakis innych spektakularnych rol - wyjatkiem chyba Scarlett.