Autor Wątek: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela  (Przeczytany 287885 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Bushiken

Odp: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela
« Odpowiedź #2265 dnia: So, 15 Luty 2025, 16:26:11 »
Dla mnie także film bardziej na plus.
Tak fabuła przewidywalna, ale bardzo cieszy minimalna ilość, żartów i poważny ton.
Tak marudzicie na political thriller a jak dają kolore bajeczki w stylu Quantumani czy The Marvels to płacz jeszcze większy.
Tak jak w komiksach Marvel wygrywa nomen omen "Diversity" tematycznym, mamy street level oraz konflikty na kosmiczną skalę i fani każdej opcji znajdą coś dla siebie.

Offline michał81

« Odpowiedź #2266 dnia: Nd, 16 Luty 2025, 08:59:15 »
Ja nie narzekam na thriller polityczny jakim ten film próbuje być. Narzekam że jest to nudny thriller polityczny. Jeśli nawet kulminacją jego miałaby być walka Kapitana z Hulkiem (co się i tak wydarzyło) nie miałbym z tym problemu. Tylko niestety przez to jak została poprowadzony marketing, zabiło to całą intrygę tego filmu, a to waśnie nim stoją thrillery polityczne.

Ta minimalna ilość żartów i tak stoi na żenującym poziomie, już wolałbym aby ich w ogóle nie było, ale to jest Marvel. On gra bezpiecznie. Przecież aż się prosi, aby jednym z wątków uczynić to, że nowy Kapitan Ameryka jest czarnoskóry i tym co by się z tym wiązało, ale nie. Wszyscy go kochają i uwielbiają, jedynie co pewien czas ktoś przypomni mu, że nie jest Steve Rogersem. To jest po prostu słabe scenopisarstwo lub granie bezpiecznie ze strony producentów. Powoduje to nawet, że ten świat wykreowany nie stara się odzwierciedlać rzeczywistości.
« Ostatnia zmiana: Nd, 16 Luty 2025, 10:18:20 wysłana przez michał81 »

Offline Kandor

« Odpowiedź #2267 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 20:44:30 »
Marvel ujawnia - na żywo - obsadę filmu "Avengers: Doomsday". Powraca spora część obsady oryginalnego filmu "X-Men" (oraz jego bezpośredniej kontynuacji) w tym pierwsi odtwórcy ról Nightcrawlera i Mystique. O, przed chwilą potwierdzono udział Jamesa "Cyclopsa" Marsdena😃https://www.youtube.com/live/Iy7k3aJS0Fw
« Ostatnia zmiana: Śr, 26 Marzec 2025, 20:49:51 wysłana przez Kandor »

Offline Kandor

« Odpowiedź #2268 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 20:57:06 »
Pewnie spora część obsady "Kodu dostępu" też ma szansę się pojawić, pewnie poza V. Jonesem😆 O, Namor wraca!😁 Miałem coś "wszamać" ale zerknąłem na aktualizację i..ta-daa: Channing "Gambit" Tatum także się pojawi😃
« Ostatnia zmiana: Śr, 26 Marzec 2025, 21:10:45 wysłana przez Kandor »

Offline Kvothe

« Odpowiedź #2269 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 18:36:50 »

Mogli jeszcze więcej tych postaci nawrzucać. Ciekawe ile ten film ma trwać.

Offline komiks

« Odpowiedź #2270 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 18:55:44 »
Ależ to będzie katastrofa. Ciekawe czy będzie najdroższym filmem Marvela.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline misiokles

« Odpowiedź #2271 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 20:09:06 »
Niewiele więcej niż w Deadpool & Wolverine.

Offline xanar

« Odpowiedź #2272 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 21:13:37 »
Coś za dużo tych postaci z tej ostatniej udanej fazy to nie ma  :)
Russo to robią więc jakiś poziom to chyba będzie trzymać, żeby nie było to samo co ostatnio, tylko inny setting.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline komiks

« Odpowiedź #2273 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 21:58:10 »
Dla mnie, ta cała Multiverse Saga przeszła jakoś bokiem. Niewiele z niej pamiętam, niektórych filmów nie oglądałem, sporo było kiepskich. Nie czuję tego wielkiego finału, który ma domknąć całość.

Za to Infinity Saga, to już jest część historii popkultury i tego według mnie, nie da się powtórzyć, mam na myśli nie tylko filmy i seriale, ale też cały merchandising.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2274 dnia: Pt, 28 Marzec 2025, 09:48:32 »
Sukcesu pierwszej sagi na pewno nie powtórzą, ale mogliby przynajmniej robić dobre filmy. Zdecydowanie poszli w zbyt dużą ilość produkcji, co w połączeniu ze spadającą jakością wykonania, wymęczyło odbiorców. Pamiętam, jak w 2021 roku sam byłem podjarany, że MCU wraca, a pierwsze tytuły z czwartej fazy nastawiały bardzo optymistycznie ("Black Widow", "WandaVision", "Loki") ale to szybko przerodziło się w obojętność i niedługo później części rzeczy nawet nie sprawdzałem.

Na tym etapie mogliby już olać X-Men u siebie i po prostu kontynuować serię Foxa xD

Offline Gazza

« Odpowiedź #2275 dnia: Pt, 28 Marzec 2025, 09:57:12 »
Takie kolejne i jeszcze bardziej podkręcone nagromadzenie gwiazd/postaci może być hitem albo kitem.

Offline xanar

« Odpowiedź #2276 dnia: Pt, 28 Marzec 2025, 10:23:02 »
Tam to chyba nie było żadnego planu tak samo jak ze Star Warsami.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Gazza

« Odpowiedź #2277 dnia: Pt, 28 Marzec 2025, 11:18:01 »
Coś za dużo tych postaci z tej ostatniej udanej fazy to nie ma  :)
Russo to robią więc jakiś poziom to chyba będzie trzymać, żeby nie było to samo co ostatnio, tylko inny setting.
Z tymi Russo to bym nie przesadzał. Od czasów wielkiego finału praktycznie nie dostarczyli niczego ponadprzeciętnego.

Offline michał81

« Odpowiedź #2278 dnia: Pt, 28 Marzec 2025, 11:34:29 »
A mi w tych ogłoszeniach brakuje jednego ważnego aktora

Spoiler: PokażUkryj

Offline Koalar

« Odpowiedź #2279 dnia: Pt, 28 Marzec 2025, 11:50:34 »
"Infinity War" było świetne, było dużo postaci, ale ze wszystkich wyciągnięto to, co w nich najlepsze i były to lubiane postaci tworzące uniwersum. W "No way home" też fajnie zagrał sentyment do dawnych postaci. Ale już w "Deadpool & Wolverine" jakoś mniej mi podeszły te małe gościnne występy. Tu na razie nie znam zbytnio tych postaci (F4) albo niezbyt mnie obchodzą (Thunderbolts, Shang-Chi, Namor, Czarna Panterka). Co do odgrzewanych X-Menów mam mieszane uczucia, dobrze, że Profesor X i Magneto nie muszą skakać jak wariaci, bo w wieku ok. 85 lat mogłoby to być kłopotliwe :) Deadpool głupi nie jest:

Zobaczymy, może Thunderbolts i F4 będą fajne i Avengersi dowiozą jak zwykle.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.