Autor Wątek: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela  (Przeczytany 287787 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Koalar

Odp: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela
« Odpowiedź #2160 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 19:01:38 »
Teaser (a raczej trailer) Thunderbolts:

pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline xanar

« Odpowiedź #2161 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 19:18:03 »
Lepszy ten trailer niż większość poprzednich.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2162 dnia: Cz, 10 Październik 2024, 02:00:14 »
W życiu bym nie pomyślał, żeby na to czekać, ale zaskakująco fajny ten serial o Agathcie Harkness. To już 4 odcinki i jak na razie spoko się to rozwija.

Offline Zakrza

« Odpowiedź #2163 dnia: Cz, 10 Październik 2024, 20:14:29 »
Rozumiem, że koniec odcinka, to już oficjalne potwierdzenie, że młody to
Spoiler: PokażUkryj
Wiccan
? No wreszcie! Jeszcze przed premierą było wiadomo, że to on  :P

Zostały 3 tygodnie, może wreszcie serial nabierze tempa.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2164 dnia: Cz, 10 Październik 2024, 23:52:34 »
Jak dla mnie tempo jest w porządku.

Offline Zakrza

« Odpowiedź #2165 dnia: Pt, 11 Październik 2024, 02:42:46 »
Mnie zaczyna nużyć. 90% każdego odcinka w żaden sposób nie przybliża nas do rozwiązania któregokolwiek z głównych wątków. Owszem, dobrze się ogląda to pod względem wizualnym i muzycznym, ale oglądam to bez większych emocji, nie wciąga. 3 ostatnie odcinki, to w zasadzie jeden schemat. Można się spodziewać,
Spoiler: PokażUkryj
że czekają nas jeszcze próby pozostałych wiedźm, z których oczywiście Agata wyjdzie cało. Ja czekam na konkrety. Czego chce Wiccan, kim jest kochanka Agathy i co dokładnie między nimi zaszło, konfrontację z nią i z siódemką z Salem, odpowiedź na to co konkretnie stało się z synem Agathy.
Liczę na to, że stopniowo zaczną to wyjaśniać, a nie zostawią rozgrzebane wątki na kilka lat, jak ostatnio potrafią

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2166 dnia: Pt, 11 Październik 2024, 19:43:24 »
Przecież serial się dopiero zaczął, na etapie 4 odcinków z 9 (najnowszego jeszcze nie widziałem) nie powiedziałbym, żeby mi czegoś brakowało.

Offline Zakrza

« Odpowiedź #2167 dnia: Pt, 11 Październik 2024, 20:05:10 »
Nie zaczął. Jest już za połową. Zostały tylko 4 odcinki.

Offline Kyms

« Odpowiedź #2168 dnia: So, 19 Październik 2024, 21:45:16 »
"Daredevil. Born Again" z premierą 4 marca 2025 na Disney+ https://serialomaniak.com/premiera-daredevil-born-again-w-marcu-2025-roku/

Podobno na NYCC pokazali teaser, ale jeszcze musimy na niego poczekać...
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2169 dnia: So, 19 Październik 2024, 22:36:42 »
Czekam. Skłamałbym mówiąc, że bez obaw, ale czekam.

Offline Adolf

« Odpowiedź #2170 dnia: Nd, 20 Październik 2024, 14:04:08 »
Ostatnio obejrzałem Echo, bardziej żeby nadrobić i być na bierząco, więc nie miałem żadnego hypu na to. I tu zaskoczenie. Jakie to... dojrzałe. Nienawidzę filmów z Indianami, po prostu popkulturowo dla mnie się nie sprzedają, ale tym razem nawet nie czułem zażenowania. Oczywiście, Fisk tam zrobił dużo dobrej roboty. Jednak serial dla mnie zyskał tym, że nie emanował co chwilę głupimi żartami i nie szczuł nas słodkimi zwierzątkami. Ta linia Marvel Searchline ma potencjał, a Daredevil właśnie w niej będzie umieszczony. I w Echo fajne było, że jest to prawdziwe MCU, a nie jak te z serialu Netflixa, gdzie rzucano jakieś odniesienia, a dopiero po latach stwierdzono, że w sumie to nawet może być MCU. I Daredevil również ma być takim prawdziwym MCU, więc nie będzie tu sytuacji jak np. z Venomem, gdzie fani zastanawiają się czy będzie Spider-Man. W Daredevilu może się pojawić każdy, nie tylko żyjąca w dzielnicy obok Kamala Khan, ale również potężny Thor jeśli scenarzysta będzie miał taki kaprys.

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #2171 dnia: Pn, 21 Październik 2024, 22:31:54 »
Ratunku. Pomocy!!!!

Obejrzałam [ok, to za duże słowo/próbowałam obejrzeć ale moje zmysły kategorycznie odmówiły współpracy po godzinie, resztę przewijałam w złudnej nadziei znalezienia minimalnie interesującego mnie fragmentu] Madame Web.
Ciężko uwierzyć że ktoś to puścił pod szyldem Marvela...
 Koszmarki w tym budżetowym pod każdym względem stylu to
 pamiętam puszczali kiedyś - grubo przed erą Hanny Montany; w disneyowskim paśmie dziecięcym, w weekendy na TVP 1.
Jpr...Obsadzić w gł. roli Dakotę która gra tak jakby bardzo nie chciała i bardzo nie mogła. 3 koleżanki jej towarzyszące...totalna amatorszczyzna. Villain zagrany i napisany tak fatalnie że nazwać tą kreację nieporozumieniem to zakrawa o wielką łaskawość. Fabuła? Jaka fabuła?
NIE. NIE. I JESZCZE RAZ NIE. To są kpiny z bogów i ludzi
 Wstyd. :-\ Na szczęście nie wpadło mi nawet do głowy pójść na to do kina bo byłyby to pieniądze sromotnie zmarnowane.
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline michał81

« Odpowiedź #2172 dnia: Pn, 21 Październik 2024, 22:38:41 »
Ratunku. Pomocy!!!!

Obejrzałam [ok, to za duże słowo/próbowałam obejrzeć ale moje zmysły kategorycznie odmówiły współpracy po godzinie] Madame Web.
 pamiętam puszczali kiedyś - grubo przed erą Hanny Montany; w disneyowskim paśmie dziecięcym, w weekendy na TVP 1.
Jpr...Obsadzić w gł. roli Dakotę która gra tak jakby bardzo nie chciała i bardzo nie mogła. 3 koleżanki jej towarzyszące...totalna amatorszczyzna. Villain zagrany i napisany tak fatalnie że nazwać tą kreację nieporozumieniem to zakrawa o wielką łaskawość. Fabuła? Jaka fabuła?
 Wstyd. :-\ Na szczęście nie wpadło mi nawet do głowy pójść na to do kina bo byłyby to pieniądze sromotnie zmarnowane.
To nie jest film Marvela tylko Sony. To nie jest część MCU. Dla nie ogarniających jeśli widzisz coś takiego w napisach początkowych:

to znaczy że nie jest to film Marvel Studios.

Offline Adolf

« Odpowiedź #2173 dnia: Pn, 21 Październik 2024, 23:00:18 »
Ratunku. Pomocy!!!!

Obejrzałam [ok, to za duże słowo/próbowałam obejrzeć ale moje zmysły kategorycznie odmówiły współpracy po godzinie, resztę przewijałam w złudnej nadziei znalezienia minimalnie interesującego mnie fragmentu] Madame Web.

Daj spokój. Dla mnie to przyjemny średniak. Fajne te nawiązania do lat 00. Fabuła pisana na kolanie, to fakt, ale  kiedy stawia się na tym filmie krzyżyk, to czuję, że to niesprawiedliwe. Są gorsze rzeczy, jak ostatnio Marvels, Ant-Man 3, nie wspominając o Jokerze :D

W pracy jeden kolega mi mówił o tym filmie, że jest dobry. Jednak nie jest on fanem filmów komiksowych, ale podobały mu się kobiety, a w szczególności Sydney Sweeney, której jest wielkim fanem. Nawet mu poleciłem fajny horror, gdzie ona gra zakonnicę - również był zachwycony :D

Film taki na odpierdol, jednak wielu Youtuberów żyje z tego, że potrzebuje "chłopca do bicia". Wyobrażam sobie jak siedzi taki Pan Stelmach i rozpływa się w hejcie. Dla mnie jest to coś między czarnym i białym. Nie wszystko odbieram skrajnie binarnie, więc takie 5/10 i uśmiechnijmy się miło na wspomnienie tego kiczu.

Offline Pan M

« Odpowiedź #2174 dnia: Wt, 22 Październik 2024, 11:36:26 »
Jak to jest, ze Sony kręci takie paździerze Live action na kanwie Marvela a animacje kinowe ze Spider versum czy te gry na konsole Sony od Insomniac (teraz też już na pc) z pajęczakiem w tytule to rzeczy co najmniej dobre.

Imo sony powinno przestać się pchać na siłę w te filmy i skupić na tych dwóch powyższych dobrych odnogach ich twórczości.