Autor Wątek: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela  (Przeczytany 287710 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gazza

Odp: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela
« Odpowiedź #1995 dnia: Cz, 04 Kwiecień 2024, 11:20:51 »
A ja myślałem, że Silver Surfer był facetem w komiksach.
Był. Wprawdzie obcej rasy ale tak - męskim przedstawicielem gatunku.
Ale co poczniesz w takich czasach w jakich przyszło nam żyć? Może w połowie filmu poczuje się samcem i w ten sposób poznamy mcu'owy origin Norrin Radd'a. Różnorodność, panie! Różnorodność!

Online Castiglione

« Odpowiedź #1996 dnia: Cz, 04 Kwiecień 2024, 11:30:34 »
Silver Surfer była kobietą! Galactus też była kobietą.

Offline eyesore

« Odpowiedź #1997 dnia: Cz, 04 Kwiecień 2024, 11:34:00 »
ja pierdo@#$, naprawdę?
czytajcie kurła ze zrozumieniem:

While plot details for this film are unknown, sources say Garner will play Shalla-Bal, a version of Silver Surfer from the comics.

czyli będzie grała kobietę, bo postać którą będzie grała jest kobietą...

Offline Koalar

« Odpowiedź #1998 dnia: Cz, 04 Kwiecień 2024, 12:10:44 »
No, no, będzie grała kobietę z jakiegoś Marvela tysiąc pięćset sto dziewięćset, która #nikogo. A przecież mogła zagrać Norrina Radda, w końcu po zmianie w Silver Surfera gość wygląda, jakby nie miał genitaliów, więc mogli z niego zrobić jakiegoś bezpłciowca. Szkoda tej okazji, bo następnym razem, jak postać zmieni się w Black Surfera, to już tak łatwo chyba nie będzie połączyć koloru czarnego z dziwną seksualnością.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline xanar

« Odpowiedź #1999 dnia: Cz, 04 Kwiecień 2024, 12:20:38 »
Podobno na Earth X była Srebrną Serferką, przynajmniej okładka jest  :)

Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline komiks

« Odpowiedź #2000 dnia: Cz, 04 Kwiecień 2024, 12:46:05 »
ja pierdo@#$, naprawdę?
czytajcie kurła ze zrozumieniem:

While plot details for this film are unknown, sources say Garner will play Shalla-Bal, a version of Silver Surfer from the comics.

czyli będzie grała kobietę, bo postać którą będzie grała jest kobietą...

No ja czytam tutaj, z tego wynika, że będzie grała dwie role.

I po co ta agresja, kochajmy się :)
Na uspokojenie nerwów "Back to Shalla-Bal" inspirowany tą postacią.

Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Gazza

« Odpowiedź #2001 dnia: Cz, 04 Kwiecień 2024, 13:49:26 »
W tym całym MCU chyba naprawdę komuś bardzo zależy by to całkowicie uwalić. Są na dobrej drodze.

Offline xanar

« Odpowiedź #2002 dnia: Cz, 04 Kwiecień 2024, 15:27:00 »
Już chyba, nic z tego nie będzie, jakieś Spider-many czy X-meny coś zarobią, ale reszta to jakoś wątpię,

Offline death_bird

« Odpowiedź #2003 dnia: Cz, 04 Kwiecień 2024, 23:43:08 »
Nie życzę źle produkcji, bo podstawowa obsada nawet spoko

No jak dla mnie P. Pascal nie jest spoko. Jeżeli prawdą jest to co się mówiło na sieci, że Krasinski został uwalony, bo miał być "zbyt biały" do tej roli to jeżeli takie teksty nie są rasizmem to nie wiem co nim jest. W przypadku MCU jedyną rzeczą, która mnie jeszcze interesuje są ich wyniki w ramach box office. A ściślej rzecz ujmując to jak nisko są w stanie z nimi zejść.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline xanar

« Odpowiedź #2004 dnia: Cz, 04 Kwiecień 2024, 23:48:22 »
Oczywiście, że nie są, to działa tylko w jedną stronę.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #2005 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 08:34:17 »
No jak dla mnie P. Pascal nie jest spoko. Jeżeli prawdą jest to co się mówiło na sieci, że Krasinski został uwalony, bo miał być "zbyt biały" do tej roli to jeżeli takie teksty nie są rasizmem to nie wiem co nim jest. W przypadku MCU jedyną rzeczą, która mnie jeszcze interesuje są ich wyniki w ramach box office. A ściślej rzecz ujmując to jak nisko są w stanie z nimi zejść.
No jeżeli Jim Halpert z tego powodu nie dostał tej roli, to generalnie wpisuje się to w obecne funkcjonowanie studia i nie jest chyba dla nikogo wielkim zaskoczeniem. Najlepszy dowód jak tratwa z napisem "rozsądek" im odpłynęła. Na szczęście zadecydują widzowie Tylko że to raczej studio tak zadecydowało a nie Pascal.

Offline Pan M

« Odpowiedź #2006 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 12:12:32 »
MCU jest na bardzo  dobrej drodze ku końcowi całego projektu i te dziwne zmiany w postaciach to jest tylko kropka nad i. Tu jest za dużo czynników, które o tym przesądzają. Odejście twórców takich jak Bracia Russo, Gunn, postać Kanga trafiła z tego co wiadomo do zsypu, masa daremnych projektów serialowych, zła passa ostatnich filmów w boxx office na czele z kwantomanią i cap marvel. Nie ma też w tym wszystkim jakiegoś fajnego budowania fundamentów pod kolejnych avengers, którzy są co raz bliżej. Masa postaci została rzucona na raz jak Eternals, dużo z tych nowych jak Shang- Chi czy Moon knight ma praktycznie zerowe powiązania z całym uniwersum, jest jakby totalnie gdzieś z boku. To nie jest w ramach wyjątku jak gotg przed avengers, tutaj praktycznie żadna z nowych franczy/postaci się nie crossowała jak miało to wcześniej miejsce kilkukrotnie przed endgame. Te postaci się nie znają, są sobie obce a oni chcą zbudować z tego kolejny wielki event zapominając, że infinity war i endgame nie "zrobiło" tylko epickie łubudubu ale też relacje między postaciami, ich wspólne doświadczenia.

Po prostu rozmieniono to na drobne, teraz większość tych filmów klepie się z czystej kalkulacji, żeby dalej to doić. Nie chcę być źle rozumiany, Marvel to zawsze była nastawiona na zysk machina, ale też przy okazji stała za tym jakaś koherentna wizja. W ogóle mam wrażenie, że kino komiksowe  ostatnio zrobiło się wyjątkowo wyrachowane na hajsiwo nawet jak na standardy takiej komercji. Wychodząc poza mcu, to joker 2 to jest chyba najlepszy przykład. Film kosztujący 55 mln zrobił wynik prawie miliard 100 milionów, co pewnie po odliczeniu zysków dla kin i tak daje niebotycznie ogromną kwotę dla producenta. Film tak naprawdę to zamknięta całość ale, że taki urobek pieniężny nakręcił białe kołnierzyki to i pewnie miejsce dla jokera 3, spinn off serialowy i merch zabawkowy by się znalazł- gdyby tylko nie to, że cały joker jest bardzo słabym contentem pod przemysł jednak kierowany głównie pod dzieciaki. Do tego ten budżet, 200 milionów dolarów, gdzie takie kino jak Diuna kosztowało jakieś 165 mln, pierwsi Avengers 220 mln. Im się tam naprawdę styki w mózgach popaliły jak myślą, że normalnie wygląda, że takie coś jak Joker kosztuje tyle kasy.

Poza tym kino komiksowe musiało się w końcu "przeżreć" widowni. To tak czy inaczej w końcu padnie. To nie komiksy gdzie za relatywnie małe pieniądze jak na przemysł rozrywkowy można sobie robić rzeczy przez dekady, a zbyt drogie blocbkustery, które jak nie będą przynosić zysku to wszystko zdechnie.
« Ostatnia zmiana: So, 06 Kwiecień 2024, 12:22:18 wysłana przez Pan M »

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #2007 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 15:39:54 »
Znalazłem wczoraj. Nie mogłem się powstrzymać, żeby tu nie dać.
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Online Castiglione

« Odpowiedź #2008 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 16:01:07 »

Patrzę na tę grafikę z "Marvels" i ależ to jest kicz. Gdybym nie wiedział, że to MCU, to pomyślałbym, że to z jakiejś niskobudżetowej szmiry.

Offline Kvothe

« Odpowiedź #2009 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 17:56:58 »
Nie wiem o co wam chodzi, przecież świetnie jest.

https://cosmicbook.news/indiana-jones-the-marvels-400-million-loss-disney