Autor Wątek: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela  (Przeczytany 287592 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
Odp: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela
« Odpowiedź #1515 dnia: Cz, 09 Marzec 2023, 17:07:03 »
O Opatrzności! Tłok kompletny w kalendarzu premier MCU. Na kolejne 4 lata filmowo-serialowych debiutów i kontynuacji Uniwersum to ma tyle tytułów w planach, że.... będzie tego z dzylionofazyliono-trylionów. Rozumiem mechanizm działania tak potężnej Organizacji/Korporacji jak Marvel Studios właśnie, ale aż złapać się za głowę można, jak Feige, jego świta i Disney są w stanie ogarnąć kierowanie MCU! Za dużo? Nie za dużo? No właśnie...

W zaznaczonych zieloną obwódką polach umieściłem tylko interesujące mnie tytuły z listy, na których premiery w MCU mam chęć i zapał poczekać.  8)

Gdyby zależało im na tych przejętych od Netflixa produkcjach to robiliby kontynuację z kategorią dla dorosłych. Nie wątpię, że Punisher będzie na siłę wciskany do Uniwersum, a już na pewno nie dostaniemy takiego Franka jakiego kreował, czyli tak naprawdę psychola lubiącego się pastwić na tymi wszystkimi szumowinami

Hola hola, ja bym ze spokojem na fanowskiej duszy do tematu debiutu Punishera w MCU podchodził. Łej, nawet nie trzymam kciuków zaparcie, ani nie grzebię po odmętach internetów w poszukiwaniu nowych cegiełek informacji na ten temat - ja po prostu to wiem: Punisher, Daredevil, grubol Kingpin, Ghost Rider i Mephisto zaliczą udane debiuty w MCU; Feige wie jak ciężki, trudny, mięsidty origin mają te postaci, jak poważnie traktowało je medium komiksowe, jak szczere i zimnokrwiste potrafią one być na przestrzeni różnych przedstawień i interpretacji w świecie narracji obrazkowej. Sądzę, że Pan ,,CEO" Marvel Studios na pewno postara się zadowolić odbiorcę, do którego będzie kierowany dany produkt z określonym herosem/antybohaterem/złoczyńcą, o których wspomniałem. Nie potrzeba krwistej jatki, krwi w co drugim kadrze i eksploatacji brutalnych możliwości danej sylwetki, aby stworzyć np. z Punishera czy Daredevila lub Kingpina potężnego, charyzmatycznego złoczyńcę, którego postępowanie zaakceptuje grupa docelowa odbiorców serialu czy filmu. Nie trzeba kategorii R (marvelowskie serie od Netflixa to potwierdzają; to były solidne tytuły!), aby tak jednokierunkowo kreować te sylwetki. W każdym razie, przy Punisherze i takich bardziej ,,erkowych" charakterach domu pomysłów Marvela, Feige nie będzie chciał popełnić żadnego błędu. I tego nie zrobi. Czas pokaże, premiera to zweryfikuje.  8)

Offline Pan M

« Odpowiedź #1516 dnia: Cz, 09 Marzec 2023, 18:20:04 »
Faige to ma albo w dupie komiksy albo nawet ich nie zna, bo u niego dosłownie każda postać w filmowej wersji to śmieszek i nawet jak postac zaczyna z fajnego pułapu vide Hulk to trzeba go przemienić w "zabawnego" ludzika. Ja się szczerze boję tematu postaci pokroju Punishera, bo te łatwo mogą uwidocznić absolutna szabolnowosc i w sumie głupotę i lenistwo twórców, którzy budują mcu. Szczerze to jaka postać z ostatnich paru lat nie była luźnym śmieszkiem w mcu? Thanos, Scarlet Witch i Bucky do pewnego etapu. Reszta to już jeden i ten sam schemat, gdzie niektóre postaci to już przegięcie paly i zrobienie z nich idiotow np thor w swojej ostatniej solówce, co przy okazji jest wypróżnieniem się na to jak fajnie bracia Russo zbudowali ta postać . Castle to jest spokojnie postać na film tej kategorii wagowej co "Logan" i "Joker" a Faige na pewno tego nie dostarczy.
« Ostatnia zmiana: Cz, 09 Marzec 2023, 18:21:42 wysłana przez Pan M »

Offline Kandor

« Odpowiedź #1517 dnia: Cz, 09 Marzec 2023, 18:40:26 »
Skąd się ten Sentry tam wziął?

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #1518 dnia: Pt, 10 Marzec 2023, 10:13:51 »

,,Antek MCU muzykant" nie radzi sobie aż tak źle w Global Boxoffice. Film zarobił na siebie i jeszcze trochę zyskał. Pewnie 600 mln dol. am. z Boxoffice będzie. Ludzie łykają wszystko; taka "Kwantomania" jest czystą rozrywką: najlepszą jej wizualną formą - jest dużo, jakościowo w miarę porządnie, różnorodnie i niekonwencjonalnie. Mało tego towarzyszy nam nowa przestrzeń (Kwanty według MCU), nowe postaci. Nic dodać, nic ująć. To taki rozrywkomat. Oczywiście, że obejrzy się "Kwantomanię" w domowym zaciszu, jeśli wpadnie do oferty Disney +, jako film ze wsparciem IMAX Enhanced, Dolby Vision & Atmos.

Offline Kvothe

« Odpowiedź #1519 dnia: Pt, 10 Marzec 2023, 10:28:24 »
Mephisto na halloween, Sentry i Man-Thing. Pierwszy raz słyszę o tych projektach, a Ant-Man nie dobije nawet do 500 mln, spadki są już tak duże, że ci co chcą jeszcze to zobaczyć czekają na D+.

Offline Kyms

« Odpowiedź #1520 dnia: Pt, 10 Marzec 2023, 10:54:35 »
O Opatrzności! Tłok kompletny w kalendarzu premier MCU. Na kolejne 4 lata filmowo-serialowych debiutów i kontynuacji Uniwersum to ma tyle tytułów w planach, że.... będzie tego z dzylionofazyliono-trylionów. Rozumiem mechanizm działania tak potężnej Organizacji/Korporacji jak Marvel Studios właśnie, ale aż złapać się za głowę można, jak Feige, jego świta i Disney są w stanie ogarnąć kierowanie MCU! Za dużo? Nie za dużo? No właśnie...

W zaznaczonych zieloną obwódką polach umieściłem tylko interesujące mnie tytuły z listy, na których premiery w MCU mam chęć i zapał poczekać.  8)

Jakie jest źródło tej listy? Nigdzie nie widziałem, żeby ogłaszane były projekty jak Sentry, Mephisto czy Man-Thing. Tym bardziej nie podawano konretnej daty premiery "Tajna inwazja"
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1521 dnia: Pt, 10 Marzec 2023, 10:57:22 »
Jakie jest źródło tej listy? Nigdzie nie widziałem, żeby ogłaszane były projekty jak Sentry, Mephisto czy Man-Thing. Tym bardziej nie podawano konretnej daty premiery "Tajna inwazja"

Też nie słyszałem o tych projektach, ale akurat o przybliżonej dacie premiery Tajnej Inwazji słyszałem:
https://bamsmackpow.com/2023/03/08/marvels-secret-invasion-gets-promising-release-date-update/

Offline Kyms

« Odpowiedź #1522 dnia: Pt, 10 Marzec 2023, 11:01:08 »
Mało czasu na promocję, ale ok skoro zaczynają pojawiać się przesłanki o maju. Patrząc na tą listę to nie chce się dowierzać, że nagle mielibyśmy w tym roku dostać speciale, o których nikt nic do tej pory. Warewolf był z takim wyprzedzeniem zapowiedziany, a głośniejsze tytuły nie?

Online Necr09

« Odpowiedź #1523 dnia: Pt, 10 Marzec 2023, 11:06:51 »
,,Antek MCU muzykant" nie radzi sobie aż tak źle w Global Boxoffice. Film zarobił na siebie i jeszcze trochę zyskał. Pewnie 600 mln dol. am. z Boxoffice będzie.

Mając ledwie 190M z rynku USA gdzie zwykle do studia wraca połowa czyli ~95M i 266M z reszty gdzie zwykle do studia wraca tylko 25% czyli ~67M to daleko Antmanowi do zarobienia czegokolwiek przy budżecie rzędu 200M. Do 500M pewnie dobije, ale czy 550-600 się uda? Wątpię.
FGO: 758,469,198

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1524 dnia: Pt, 10 Marzec 2023, 11:12:03 »
Mało czasu na promocję, ale ok skoro zaczynają pojawiać się przesłanki o maju. Patrząc na tą listę to nie chce się dowierzać, że nagle mielibyśmy w tym roku dostać speciale, o których nikt nic do tej pory. Warewolf był z takim wyprzedzeniem zapowiedziany, a głośniejsze tytuły nie?

A Guardians Holiday Special był zapowiadany?

Offline Kvothe

« Odpowiedź #1525 dnia: Pt, 10 Marzec 2023, 11:19:49 »
Był, Feige ze sceny zapowiadał razem z wilkołakiem i innymi nowościami. Ale Tajna inwazja jest już promowana od dawna, był zwiastun na super bowl.
« Ostatnia zmiana: Pt, 10 Marzec 2023, 11:21:58 wysłana przez Kvothe »

Offline Kyms

« Odpowiedź #1526 dnia: Pt, 10 Marzec 2023, 11:45:31 »
Był, Feige ze sceny zapowiadał razem z wilkołakiem i innymi nowościami. Ale Tajna inwazja jest już promowana od dawna, był zwiastun na super bowl.
Był zwiastun, owszem. To nie znaczy, że jest od dawna promowana, bo produkcja w ogóle nie jest nagłaśniana, co może wynikać z ostatnich opóźnień premiery Marvela - też nie podali nawet przybliżonej daty premiery na zwiastunie

Offline Kvothe

« Odpowiedź #1527 dnia: Pt, 10 Marzec 2023, 12:30:36 »
Był zwiastun, owszem. To nie znaczy, że jest od dawna promowana, bo produkcja w ogóle nie jest nagłaśniana, co może wynikać z ostatnich opóźnień premiery Marvela - też nie podali nawet przybliżonej daty premiery na zwiastunie

OK, z ekspertami nie dyskutuje  ;)

Offline Kyms

« Odpowiedź #1528 dnia: Pt, 10 Marzec 2023, 13:08:35 »
OK, z ekspertami nie dyskutuje  ;)
;) Idąc tym tokiem możemy powiedzieć, że i "Shazam. Gniew Bogów" jest od dawna promowany, a w jego ujęciu przeważa opinia, że promocji nie ma.

Online Castiglione

« Odpowiedź #1529 dnia: Pt, 10 Marzec 2023, 16:59:01 »