Autor Wątek: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela  (Przeczytany 288167 razy)

Offline HugoL3

Odp: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela
« Odpowiedź #1485 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 11:16:40 »
Może, ale będzie musiał użyć tych samych aktorów, przynajmniej tak twierdzą źródła. Musiałby użyć nowych bohaterów, którzy nie pojawili się w filmach np, Magota.O F4 nic nie było, ale coś przebąkuje się, o powrocie aktorów w Deadpoolu (oczywiście plotki).

Ale to ciekawe jak skonstruowana jest ta umowa oraz co w wypadku jak któryś z aktorów odmówi - jest to możliwe. Wtedy cały skład do kosza i projekt czeka na "odmrożenie"? No i czy należy podpisać aktorów z pierwszej trylogii, czy po "restarcie".

Tematy X-men oraz F4 zdecydowanie bardziej mnie kręcą niż cały ten plan na wojnę z Kangiem.
Feige'iemu już teraz życzę, by miał jakiś plan b i ucieszyłbym się, gdyby było nim większe skupienie się na Hells Kitchen np w serialach D+. Zawsze będzie coś na otarcie łez, jak te filmy nie wypalą. Chociaż biorąc pod uwagę budżety i wyniki z kin, nie wiem jak słaby film musieliby nagrać, żeby nie zarobił... Ant-Man już ma 520 mln dolarów.

Offline michał81

« Odpowiedź #1486 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 11:24:40 »
Ale to ciekawe jak skonstruowana jest ta umowa oraz co w wypadku jak któryś z aktorów odmówi - jest to możliwe. Wtedy cały skład do kosza i projekt czeka na "odmrożenie"? No i czy należy podpisać aktorów z pierwszej trylogii, czy po "restarcie".
To są niepotwierdzone informacje i nikt postronny nie wiem jak są te umowy skonstruowane. Obstawiam, że chodzi o wszystkich aktorów i ze starej trylogii i po resecie. Pamiętaj, że tam finalnie spięto całość w  X-Men: Przeszłość, która nadejdzie.
W przypadku F4 jest chyba inaczej, bo to będzie już kolejny restart.

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #1487 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 17:43:38 »
Krótko, na temat:
Oglądając "Avengers: Assmeble", odcinek 35 pt. "Ciemna strona Avengers" (polecam, Disney+ udostępnia serial w swojej ofercie), co zabrzmi dziwnie: nawiedził mnie swego rodzaju dziwny natręt myślowy: dlaczego do tej pory (tak, fani lubią narzekać) nie pojawił się w MCU "Squadron Supreme"! Skoro mamy akurat konwencję Multiświatów w tym Kinowym Świecie Marvela, która co prawda jest rozwijana i adaptowana, to najlepsza pora, aby w końcu kiedyś, póki te Fazy się budują, stworzyć z dwa filmy z tą ekipą anty-bohaterów/złoli, czyli alternatywnych wersji Avengersów. Zamysł na pewno solidny, dający się dostosować do aktualnego składu budowanych Mścicieli w MCU. Była by to nowość, która mogła by przyjąć się w środowisku sympatyków popkultury i kina superbohaterskiego; jedyne, czego bym się obawiał przy takim pomyśle na filmy w MCU, to to, że byłby to ,,jednostrzałowiec" - do opowiedzenia na jedną lub dwie części, bez wciągnięcia produkcji do jakiegoś projektu w Fazie filmowej.

"Squadron Supreme", Avengers: Assemble

Spoiler: PokażUkryj

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1488 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 18:31:24 »
To są niepotwierdzone informacje i nikt postronny nie wiem jak są te umowy skonstruowane. Obstawiam, że chodzi o wszystkich aktorów i ze starej trylogii i po resecie. Pamiętaj, że tam finalnie spięto całość w  X-Men: Przeszłość, która nadejdzie.
W przypadku F4 jest chyba inaczej, bo to będzie już kolejny restart.

Cap na emeryturze to Evans moze grac Human Torcha :D

W DC Mamo bedzie obskakiwal teraz Aquamana i LOBO :)

Offline michał81

« Odpowiedź #1489 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 18:58:56 »
W DC Mamo bedzie obskakiwal teraz Aquamana i LOBO :)
Nie będzie. Gunn te płoty w oświadczeniu obalił. Nawet było, potwierdzenie, że jeden aktor będzie grał daną postać we wszystkich produkcjach - film, serial, film animowany, serial animowany, gry itd. Co finalnie nie spotkało się z aprobatą aktorów.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1490 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 20:45:39 »
A to sorry miałem state dane.

Czemu się nie spotkalo z aprobata?

Offline Chmielu

« Odpowiedź #1491 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 21:50:25 »
Oczywiście, że Momoa będzie Lobo (jak dożyje, a DC/Warner znów nie zmieni planów):

https://twitter.com/DCverso1/status/1616170456767152151

Ja sam mam radochę jak widzę jak koleś się cieszy. On kocha tę postać.
To nie pandemia, to test IQ.

"Żadna ilość dowodów nigdy nie przekona idioty" /
„Łatwiej jest oszukać ludzi niż przekonać ich, że zostali oszukani” Mark Twain

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1492 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 10:52:48 »
A to sorry miałem state dane.

Czemu się nie spotkalo z aprobata?

Bo jest wielu świetnych aktorów głosowych, którzy towarzyszą danej postaci w serialach, filmach oraz grach i teraz mieliby stracić robotę na rzecz aktorów wcielających się w te postaci w filmach aktorskich.

Kayley Cuoco to całkiem głośne nazwisko - obecnie dubbinguje Harley w serialu o niej. Aktorka pewnie miałaby szansę nawet na odegranie tej roli w filmie/serialu pełnometrażowym, ale już na przykład Tara Strong użyczyła swojego głosu HM w grach z serii Arkham i animacjach i na pewno nie byłaby w stanie zagrać tej postaci na ekranie. Przynajmniej nie jako główna bohaterka.
Po śmierci Conroya, który był głosem Batmana w większości produkcji animowanych i grach, Hamill ogłosił, że porzuca pracę nad dubbingowaniem Jokera. Ale to co, miałby go w grach robić Phoenix? Czy Leto? Tacy aktorzy nie są zainteresowani taką pracą.

Offline Kandor

« Odpowiedź #1493 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 12:03:52 »
Jeden aktor głosowy wywołał typową gównoburzę pod hasłem "nie wiele jeszcze wiadomo, ale ja już wiem że to uderzy w nas wszystkich od dubbingu gier i seriali, IDĄ PO NAS!" James Gunn powiedział na razie tylko, na przykładzie animacji o "potworach", że będą starali się aby aktorzy głosowi obsadzeni w tego typu animacjach mogli wrócić w live action w ramach tego samego, nowego, uniwersum. Wspomniał Gunn także o grach ale na razie ma to charakter ramowy, hipotetyczny. Tymczasem pan z branży dubbingu zareagował histerycznie i wręcz agresywnie jak gdyby mu oświadczono że nie powstanie już NIGDY żadna animacja ani gra spoza Gunn-Versum, co jest bardzo mało prawdopodobne i nikt tego nigdy nie zrobił w ramach wielkich franczyz, bo zawsze są jakieś niekanoniczne poboczne projekty. Już nie wspominając że jest furtka w postaci MULTIVERSUM, zresztą Gunn już do niego (jako przykład) zaliczył jedną z kreskówek z tytanami. Rozumiem trochę gościa bo to jego chleb ale warto czasem popatrzeć na pewne rewelacje z odpowiedniej perspektywy.
« Ostatnia zmiana: Wt, 21 Luty 2023, 12:07:38 wysłana przez Kandor »

Offline Cringer

« Odpowiedź #1494 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 12:27:13 »
Jeden aktor głosowy wywołał typową gównoburzę pod hasłem "nie wiele jeszcze wiadomo, ale ja już wiem że to uderzy w nas wszystkich od dubbingu gier i seriali, IDĄ PO NAS!
Te plany Gunna zabrzmiały jakby tak właśnie miało być. Aktor głosowy słusznie zrobił że zareagował. W końcu chodzi o jego pracę. Mógłby co prawda czekać aż straci zlecenia ale wtedy podniosłyby się głosy "Czemu nie reagował wcześniej?".

Offline Necr09

« Odpowiedź #1495 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 12:34:54 »
(...) ale już na przykład Tara Strong użyczyła swojego głosu HM w grach z serii Arkham i animacjach i na pewno nie byłaby w stanie zagrać tej postaci na ekranie. Przynajmniej nie jako główna bohaterka.(...)

I tu ciekawostka, "zagrała" ją w Arrowverse :D

https://www.reddit.com/r/arrow/comments/20v7bm/guess_it_really_was_tara/
FGO: 758,469,198

Offline Dracos

« Odpowiedź #1496 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 12:37:21 »
Aktor głosowy słusznie zrobił że zareagował. W końcu chodzi o jego pracę. Mógłby co prawda czekać aż straci zlecenia ale wtedy podniosłyby się głosy "Czemu nie reagował wcześniej?".

Ten aktor głosowy i tak niedługo straci pracę.
https://bulldogjob.pl/readme/vall-e-rewolucja-w-podejsciu-do-syntezowania-mowy-na-miare-chatgpt

Online Castiglione

« Odpowiedź #1497 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 12:58:51 »
Abstrahując od tego, czy komuś odbierze to pracę czy nie, to też niekoniecznie aktor filmowy będzie się dobrze sprawdzał w dubbingu - podobnie jak aktor dubbingowy, gdyby miał wystąpić przed kamerami. To jednak inna rola.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1498 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 14:01:49 »
I tu ciekawostka, "zagrała" ją w Arrowverse :D

https://www.reddit.com/r/arrow/comments/20v7bm/guess_it_really_was_tara/

A specjalnie sprawdzałem na filmweb zanim wypuściłem posta. Nie znalazłem niczego aktorskiego z DC.
Za to Conroy na bank zagrał w Crisis on Infinite Earths :)

Offline Necr09

« Odpowiedź #1499 dnia: Wt, 21 Luty 2023, 14:12:03 »
Pewnie nie ma bo tylko głos był Tary, ta aktorka, która jest widoczna na tym filmiku to Cassidy Alexa
FGO: 758,469,198