Autor Wątek: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela  (Przeczytany 288201 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline death_bird

Odp: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela
« Odpowiedź #1335 dnia: Śr, 19 Październik 2022, 11:00:06 »
"Histeria" to akurat dobre określenie tego co ona pokazała w DD, ale tutaj ponownie jak w przypadku D`Onofrio: oboje mają taką a nie inną interpretację i nie pozostaje nic innego jak z tym żyć. Jak dla mnie zagrała przede wszystkim w miarę konsekwentnie i w miarę przekonująco (kupuję tę wersję Karen przy czym nie ukrywam, że nie jest to postać komiksowa, którą znałbym bardzo dobrze i w efekcie czego miałbym podstawy do czepiania się o szczegóły). Owszem. Netflixowa Page wyszła na rozedrganą mimozę, która buja się od ataków histerii do aktów histerycznej odwagi ( ;D), ale jest to właśnie w miarę konsekwentne i w przypadku małomiasteczkowej dziewczyny rzuconej w grubą aferę w Wielkim Mieście jest to do zaakceptowania.
W każdym razie postać całkiem fajnie ewoluowała.
Innych ról nie znam albo nie pamiętam.
Foggy`ego też kupuję z dobrodziejstwem inwentarza. Mogli mu fryz zmienić, ale to już detal. Niech udaje luzaka.  8)
« Ostatnia zmiana: Śr, 19 Październik 2022, 11:01:47 wysłana przez death_bird »
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline isteklistek

« Odpowiedź #1336 dnia: Śr, 19 Październik 2022, 11:34:37 »
Mi się nawet She - Hulk podobał, ale ma mnóstwo niedociągnięć, które wypadałoby naprawić. Mocnym punktem jest Tatiana Maslany, która dobrze radzi sobie w roli, ale niestety odcinki są za krótkie. W zasadzie nie ma drugiego planu, nie ma postaci drugoplanowych, których widz może poznać, sympatyzować z nimi, co za tym idzie nie ma też rozwijania relacji między postaciami. Nawet motywacje takich przeciwników jak Titania, która pojawia się w kilku odcinkach są nieodgadnione, niby ta postać jest, ale w nic o niej nie wiemy - chciała przywłaszczyć markę "She - hulk", pojawiła się na weselu, gdzie ot tak dała łupnia Jen i wywiązała się walka.

Za mało i zbyt krótkie są sprawy ludzi z mocami, w serialu powstał specjalny dział prawny po to, aby zajmować się tym, a dostaliśmy niewiele - sprawa gościa, który zawierał małżeństwa i fabrykował swoją śmierć i zmiennokształtna istota z Asgardu. Spodziewałem się, że te procesy będą szalone, surrealistyczne, absurdalne, a w zasadzie niewiele dostałem. Niby smaczek dostałem, gdy pojawił się Murdock, wtedy dobrze pokazali, jak by to mogło wyglądać, ale to w zasadzie szybkie kilka minut, a nawet nie. Podczas procesu oskarżony powinien mieć monologi, charyzmatycznie na sali przemawiać do ławy przysięgłych, czy zawile tłumaczyć swoje motywacje, aby uniknąć odsiadki. To z pewnością jest do poprawy.

Offline Chmielu

« Odpowiedź #1337 dnia: Śr, 19 Październik 2022, 12:56:10 »
Co ewidentnie pokazuje, że każdy odcinek następnego sezonu powinien mieć SCENARIUSZ. ;D

Ogólnie jeżeli na potrzeby powstania projektu o przygodach X (tutaj akurat She-Hulk) trzeba podkradać postaci z przygód innych bohaterów, pokazuje to słabość X i jak niewiele znaczy dla oryginalnego komiksowego świata. Tak samo będzie z Echo, Ironheart i całą resztą politpoprawnej zgrai.
To nie pandemia, to test IQ.

"Żadna ilość dowodów nigdy nie przekona idioty" /
„Łatwiej jest oszukać ludzi niż przekonać ich, że zostali oszukani” Mark Twain

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #1338 dnia: Cz, 20 Październik 2022, 20:49:01 »
Za mało i zbyt krótkie są sprawy ludzi z mocami, w serialu powstał specjalny dział prawny po to, aby zajmować się tym, a dostaliśmy niewiele - sprawa gościa, który zawierał małżeństwa i fabrykował swoją śmierć i zmiennokształtna istota z Asgardu.

"Mecenas She-Hulk", jak na moją opinię i popkulturowe doświadczenie, jest luźną modyfikacją prawniczego serialu komediowego a'la "Ally McBeal", produkcji z końcówki lat 90-tych, która częściowo jest symbolem tej szaleńczej dekady. Aspekt superbohaterski w przypadku serialu Marvel Studios jest jedynie ,,obowiązkowym dodatkiem", aby cała opowieść zgadzała się z tym kim jest główna bohaterka serialu, jak i gdzie osadzone są jej losy. MCU ma tendencję do nie pokazywania wszystkiego w całości: chodzi o to, że ów serialik o She-Hulk jest zupą wielu składników, w tym gatunków i styli w kinematografii, gdzie podczas 26 minut któregoś odcinka mamy w nim: wątek prawniczy, śledczy, coś z dramy romantycznej/opery mydlanej, także dynamiczną akcję z szybkim montażem oraz tymi prawdziwymi elementami superbohaterskimi. Mało tego w takim gatunkowo-stylistycznym elemencie zdarza się twórcom przedobrzyć - jakby było to hiperbolizowane: bardzo dużo, ale w małej jednostce czasu. Ta produkcja jest tego typu tworem wśród filmów i seriali w ogóle, za których bardzo poważne ocenianie się nie zabieram. Przy oglądaniu "She-Hulk" wrzucałem na totalny luz, zachowując swego rodzaju ,,luźny obiektywizm". I bawiłem się przy takim spojrzeniu na ten serial znakomicie.

P.S. "Avengers: Secret Wars" to film, w którym widziałbym abstrakcyjnie potężną postać Beyondera, który mógłby kierować całą tą batalią herosów, jeśli takowa w konwencji MCU by w ogóle miała miejsce. Beyondera według mnie zagraliby w MCU: albo Gerard Butler, albo Antony Starr.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #1339 dnia: Pn, 24 Październik 2022, 19:16:49 »

Online Castiglione

« Odpowiedź #1340 dnia: Pn, 24 Październik 2022, 20:30:16 »
No nawet ciekawie się zapowiada.

Offline Gieferg

« Odpowiedź #1341 dnia: Pn, 24 Październik 2022, 20:47:45 »
Kolejny Marvel, którego kinowy seans bez żalu pominę.

Offline Kyms

« Odpowiedź #1342 dnia: Pn, 24 Październik 2022, 21:43:03 »
Wygląda lepiej i sensowniej niż się spodziewałem. Mają moją ciekawość.
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1343 dnia: Pn, 24 Październik 2022, 22:15:50 »
Ciekawie wygląda i lubię scotta😀 Kang trochę wygląda jak Dr Doom.

Offline Kvothe

« Odpowiedź #1344 dnia: Wt, 25 Październik 2022, 21:08:03 »

W ogóle o tym zapomniałem, że to robią.

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #1345 dnia: Śr, 26 Październik 2022, 09:07:37 »
Odcinek specjalny "Strażników Galaktyki":... stało się, Kavin Bacon, najdzielniejszy według teamu Quilla (jego samego przede wszystkim) Avenger, a jeden z najznakomitszych Ziemian! W końcu pojawi się w MCU. A pamiętam, jak sam robiłem sobie z wspominek o Baconie i jego "Footloose" bękę - jak wspominano go z chwałą m.in. w "Infinity War". W świątecznym dodatku do Uniwersum, co ciekawe, pojawi się Cosmo. Może jego rola będzie nieco szersza i pieseł pojawi się w "Strażnikach Galaktyki vol.3"? Intrygujące jest to, jak zakończy się ten ,,specjal": scena po napisach i zapowiedź kolejnych "Guardiansów"?

Kiedy w końcu pojawi się Michael Korvac? W "The Marvels"? Wątek Kree został jedynie ledwie rozpoczęty, jest tu materiału na scenariusz w srocz; w "The Marvels" Korvac mógłby być ,,ludzkim nieszczęśnikiem", którego porwali ,,siepacze" tej rasy i gdzieś na Hali na nim eksperymentowali, którego w końcu uzyskana (analogia z Danvers) moc wymknęła się spod kontroli. Korvaca przypadkowo mogły by uratować "The Marvels" - jeśli jest to również nazwa drużyny, a nie tylko filmu.

"Avengers: Potęga i Moc", drugi sezon, wątek "Sekretnej Inwazji" zawarty w około 6 odcinkach łącznie. Stanowią one idealny fabularnie, pod względem pomysłu na wykorzystanie aktualnych postaci MCU, materiał na filmowe "Secret Invasion", bo wiemy, że serial zadebiutuje w 2023 roku. W tym serialu animowanym cała Sekretna Inwazja jest przedstawiona genialnie. Zobaczymy jednak, co tam się podzieje w tworze małoekranowym Disney+.

« Odpowiedź #1346 dnia: Śr, 26 Październik 2022, 12:24:25 »
nowy Człowiek Mrówka nie wzbudził we mnie żadnych emocji - zły Kang chce zniszczyć świat i ktoś go musi powstrzymać. chyba trochę przejadła mi się ta formuła.

z kolei trailer Christmas Special obejrzałem pięć razy i obejrzę chyba jeszcze raz. jestem zachwycony, i to nie tylko dlatego że uwielbiam GoTG, ale po prostu cieszy fakt że MCU od jakiegoś czasu odchodzi od utartych schematów. wychodzi im to różnie, ale tutaj aż japa sama się cieszy i wróżę sukces.

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #1347 dnia: Pt, 28 Październik 2022, 22:52:51 »

Oglądając Doctor Strange 2, od Raimiego, a tu już trzeci seans z tym filmem, po raz kolejny zastanowiłem się, kim jest ten azjatyckiego pochodzenia mężczyzna siedzący z prawej strony obok siadającego na swoje miejsce Strange'a. Czy nie jest to jakiś reżyser ze Wschodu, albo Amerykanin etc. - ktoś z branży filmowej, który zaliczyłby w tym filmie swoje cameo? Nie sądzę, aby Disney i Marvel Studios brali pierwszego lepszego ,,randoma" z castingu i wstawili go ,,dla uzupełnienia kadru" i różnorodności, w tak specyficznej scenie.

Odchodząc lekko od wątku MCU, "Gabinet osobliwości Guillermo del Toro", serial Netflixa z 2022 roku, to bardziej odważna, obrazem i scenografią dosadniej opowiedziana wersja creepypasty z słynnego "Creepshow", która zjada na śniadanie z dokładką wszystkie ostatnio emitowane seriale Disney+ z MCU.  8) Szczere poleconka!  :D ;)

« Odpowiedź #1348 dnia: So, 29 Październik 2022, 16:36:33 »
Obejrzałem w końcu pierwszy odcinek She-Hulk. Jak ktoś jest wrażliwy na polityczną poprawność to pewnie niejeden raz by się striggerował, mnie takie wątki nie ruszają więc bawiłem się zaskakująco dobrze. Na plus - wiele rzeczy niedopowiedzianych w MCU się wyjaśniło (chociażby przemiana Hulka w prof. Hulka), Tatiana Maslany gra przewybornie, no i w sumie fajnie zobaczyć Marka Ruffalo dłużej niż kilka minut w każdym filmie.

Dziś oglądam dalej, liczę na dobrą zabawę.

Offline Mateusz

Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami