Blade ma kolejne problemy, scenariusz ma byc pisany od nowa.
Pisanie scenariusza do Blade'a na nowo, było by co najmniej głupotą... jeśli to co piszesz okazuje się najświętszą prawdą! Przy tak napiętym grafiku i terminarzu premier w Uniwersum MCU - który i tak sądzę będzie zmieniany i ciągle przesuwany - tworzenie w wielu aspektach widowiska o wampirzym łowcy, Bladzie, może stać się ciężką do załatania i przerwania reakcją łańcuchową, która wpłynie negatywnie na plan realizacji filmów Marvel Studios, jak wiemy, zaplanowanych na lata. I tak, jeśli ten film/serial/,,choleraWieCo" to ma być.. ma mieć kłopoty, to sam już nie wiem, jak te kłopoty miały by wyglądać. Marvel Studios swojej filozofii do produkowania (to nie jest kręcenie filmów, ich realizowanie... W przypadku tej franczyzy Feige współpracując z Disneyem, owszem, daje światu świetną, barwną rozrywkę, jednak musi to robić w określonym przez Disneya jako korporację stylu i sposobie - tak jakby Feige musiał realizować pakt podpisany z diabłem... i koniec kropka) nie zmieni, więc pisanie nowego skryptu do filmu "Blade", aby dać mu nieco większej, opartej o inteligentne emocje, ciekawsze role postaci, wątki, dramaturgii, to chyba nie ta droga panie Feige! Czasami odnoszę wrażenie, że prezes Marvel Studios nieustannie chciałby, aby w MCU wszystkie filmy wyglądały tak jak "Avengers: Infinity War", "Avengers: Endgame", czy "Captain America: Civil War": z pompą, akcyjnie i narracyjnie rewelacyjnie, a aktorsko to w ogóle petarda!... A tu co, żeby klopsu nie było!
PS.no.1: Aż z sentymentu obejrzę dzisiaj "Avengers: Infnity War" na Disney+ w najlepszym na tej platformie formacie: IMAX Enhanced & Dolby Atmos. Seans ten będzie częścią cyklu watchingowego: ,,IMAX Enhanced": po prostu oglądam wszystkie produkcje, które w takiej formie są dostępne na Disney+, zaczynając od najstarszego, do najmłodszego, co zgadza się ,,na mniej więcej" z chronologią emisji filmów MCU w kinach. Dziwne jest to, że "Buzz Astral" dostępny jest w tym samym formacie, w IMAX Enhanced. I to jest dziwneeee.
PS.no.2: Czekam na Anty-Venoma w MCU/SMU - patrz serial animowany "Mega Spider-Man". W moim fanowskim pomyśle w filmie znaleźliby się: Spider-Man Hollanda, Venom Hardy'ego i Anty-Venom związany z osobą Morbiusa. Może to wydawać się dziwne, ale ta idea jest dla mnie tak dziwnie ekscytująca, że wciąż o tym myślę - mam tak od kilku dni.