Autor Wątek: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela  (Przeczytany 287608 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lukop

Odp: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela
« Odpowiedź #1260 dnia: Pt, 30 Wrzesień 2022, 10:24:31 »
Armor Wars mają być przekształcone z miniserialu na pełnometrażowy film. Projekt przejdzie zatem poważne zmiany scenariusza i nie ma szans na planowy start zdjęć jesienią tego roku. Nie wiadomo też co z powiązaniami z Secret Invasion, gdzie również pojawia się James Rhodes. No i w związku z obsuwą, spekuluje się o przerzuceniu Armor Wars z piątej do szóstej fazy. Jak na historię, która ma opowiadać o dziedzictwie technologicznym po Tonym Starku, to dość długo trzeba będzie czekać na kontynuację wydarzeń po Endgame.

Wiadomo, że DC króluje w chaosie produkcyjnym, ale ostatnio sporo tego typu problemów dotyczy MCU i Disney'a ogólnie. Nie wiedzieli, jak rozpisać historię Kenobiego, potem przy She-Hulk zmieniali kolejność odcinków. Myślę, że o ile sukces MCU był budowany na cameo oraz wspólnych eventach, tak teraz receptą na dobre produkcje powinno być odcinanie się od większego spektrum wydarzeń. She-Hulk jest dla mnie najwyraźniejszym tego przykładem. To serial, którego absolutnie nie miałbym chęci kontynuować, bo nie jest napisany dla mnie. Nie jest napisany dla wszystkich, w przeciwieństwie do większości dotychczasowego MCU. Natomiast pojawiają się postaci, których losy mnie interesują, bo są integralną częścią uniwersum. Ponadto, jeżeli jeden tytuł zalicza poważną obniżkę formy, to cierpią na tym postacie gościnne i zmienia się ich postrzeganie. Boże, uchroń choć Daredevila przed głupotą twórców She-Hulk.

I tak z jednej strony Marvel osiągnął sukces, bo oglądam to, co mi się nie podoba. Odbije się to jednak na ocenach, jakie wystawię temu tytułowi i zniechęci mnie na przyszłość. Nie bardzo odpowiada mi rola niewolnika MCU, a tak słabe produkcje, mimo ponad dekady satysfakcjonującej rozrywki, pomogą zdjąć kajdany oglądania z przyzwyczajenia. Natomiast do Infinity War włącznie, z przymusu nie oglądałem, to raczej świeża sprawa związana z obecną fazą.

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #1261 dnia: Pt, 30 Wrzesień 2022, 11:56:26 »
Oglądanie,  czytanie czy słuchanie czegoś z przymusu zazwyczaj nie ma sensu. Tylko się będziesz męczył co sam zauważyłeś. She-Hulk dla mnie nie jest jakimś super serialem ale w pewnych aspektach bywa ciekawie i nie uważam poświęconego mu czasu za stracony. No i odcinki są stosunkowo krótkie. Spotkałem się z opinią, że to takie Ally McBeal w wersji MCU. Nie każdemu to podejdzie.
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1262 dnia: Pt, 30 Wrzesień 2022, 14:01:06 »
Blade  ma kolejne problemy, scenariusz ma byc  pisany od nowa.

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #1263 dnia: Pt, 30 Wrzesień 2022, 19:33:36 »
Blade  ma kolejne problemy, scenariusz ma byc  pisany od nowa.

Pisanie scenariusza do Blade'a na nowo, było by co najmniej głupotą... jeśli to co piszesz okazuje się najświętszą prawdą! Przy tak napiętym grafiku i terminarzu premier w Uniwersum MCU - który i tak sądzę będzie zmieniany i ciągle przesuwany - tworzenie w wielu aspektach widowiska o wampirzym łowcy, Bladzie, może stać się ciężką do załatania i przerwania reakcją łańcuchową, która wpłynie negatywnie na plan realizacji filmów Marvel Studios, jak wiemy, zaplanowanych na lata. I tak, jeśli ten film/serial/,,choleraWieCo" to ma być.. ma mieć kłopoty, to sam już nie wiem, jak te kłopoty miały by wyglądać. Marvel Studios swojej filozofii do produkowania (to nie jest kręcenie filmów, ich realizowanie... W przypadku tej franczyzy Feige współpracując z Disneyem, owszem, daje światu świetną, barwną rozrywkę, jednak musi to robić w określonym przez Disneya jako korporację stylu i sposobie - tak jakby Feige musiał realizować pakt podpisany z diabłem... i koniec kropka) nie zmieni, więc pisanie nowego skryptu do filmu "Blade", aby dać mu nieco większej, opartej o inteligentne emocje, ciekawsze role postaci, wątki, dramaturgii, to chyba nie ta droga panie Feige! Czasami odnoszę wrażenie, że prezes Marvel Studios nieustannie chciałby, aby w MCU wszystkie filmy wyglądały tak jak "Avengers: Infinity War", "Avengers: Endgame", czy "Captain America: Civil War": z pompą, akcyjnie i narracyjnie rewelacyjnie, a aktorsko to w ogóle petarda!... A tu co, żeby klopsu nie było!

PS.no.1: Aż z sentymentu obejrzę dzisiaj "Avengers: Infnity War" na Disney+ w najlepszym na tej platformie formacie: IMAX Enhanced & Dolby Atmos. Seans ten będzie częścią cyklu watchingowego: ,,IMAX Enhanced": po prostu oglądam wszystkie produkcje, które w takiej formie są dostępne na Disney+, zaczynając od najstarszego, do najmłodszego, co zgadza się ,,na mniej więcej" z chronologią emisji filmów MCU w kinach. Dziwne jest to, że "Buzz Astral" dostępny jest w tym samym formacie, w IMAX Enhanced. I to jest dziwneeee.

PS.no.2: Czekam na Anty-Venoma w MCU/SMU - patrz serial animowany "Mega Spider-Man". W moim fanowskim pomyśle w filmie znaleźliby się: Spider-Man Hollanda, Venom Hardy'ego i Anty-Venom związany z osobą Morbiusa. Może to wydawać się dziwne, ale ta idea jest dla mnie tak dziwnie ekscytująca, że wciąż o tym myślę - mam tak od kilku dni. :D

Online michał81

« Odpowiedź #1264 dnia: Nd, 02 Październik 2022, 08:46:39 »
Spotkałem się z opinią, że to takie Ally McBeal w wersji MCU.
Ten serial chce być Ally McBeal, ale zdecydowanie nią nie jest.

Offline Lukop

« Odpowiedź #1265 dnia: Pn, 03 Październik 2022, 18:20:04 »
Pojawił się zwiastun Czarnej Pantery z pierwszym spojrzeniem na tytułową bohaterkę oraz Ironheart:

Offline xanar

« Odpowiedź #1266 dnia: Pn, 03 Październik 2022, 18:33:04 »
To faktycznie się robi M-She-U.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #1267 dnia: Pn, 03 Październik 2022, 18:49:18 »
Czegoś nie łapię. Poprzedni czarny pantera wyzioną ducha, że pojawią się ktoś nowy? Jestem trochę w plecy z nowymi filmami i serialami, ale chyba nie aż tak... A może...?

Offline Koalar

« Odpowiedź #1268 dnia: Pn, 03 Październik 2022, 18:58:49 »
Chyba nie wiadomo jeszcze, co się stało z Czarną Panterą w MCU (oglądam tylko filmy). Ale że aktor grający tą postać umarł, to najprawdopodobniej jego postać też uśmiercono. Powinno się wyjaśnić w filmie.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Online Castiglione

« Odpowiedź #1269 dnia: Pn, 03 Październik 2022, 19:33:06 »
Co najbardziej mi się podoba w tym zwiastunie, to że oglądam go i nie wygląda dla mnie jak film Marvela.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1270 dnia: Pn, 03 Październik 2022, 20:11:53 »
Kurde w pierwszym momencie myslalem ze ten gosc powiedzial "zwią go ku klux klan" :)

Latynosi vs czarni ale sie porobilo, komu kibicowac aby nie byc rasista? :)

Offline Dracos

« Odpowiedź #1271 dnia: Wt, 04 Październik 2022, 13:40:19 »
Wygląda całkiem ok, czekam aż będzie w D+ (bo nie aż tak fajnie żeby iśc do kina 8) )

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1272 dnia: Wt, 04 Październik 2022, 21:16:10 »
Wygląda całkiem ok, czekam aż będzie w D+ (bo nie aż tak fajnie żeby iśc do kina 8) )

Mialem tak z Thorem. Jednak mega czekam na Shazama a raczej Dr Fate :)

Offline Kyms

« Odpowiedź #1273 dnia: Wt, 04 Październik 2022, 23:18:44 »
Czegoś nie łapię. Poprzedni czarny pantera wyzioną ducha, że pojawią się ktoś nowy? Jestem trochę w plecy z nowymi filmami i serialami, ale chyba nie aż tak... A może...?
Dotychczasowe wypowiedzi o filmie sugerują śmierć poza ekranową postaci, co jest mocno kontrowersyjne. Nawet jeśli studio nie decyduje się na recasting, co mogliby zrobić, to jednak pokazanie śmierci na ekranie nawet bez twarzy tylko w masce powinno przejść.
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline Kvothe

« Odpowiedź #1274 dnia: Śr, 05 Październik 2022, 07:02:50 »
Ja BP obejrzę raczej na D+ (pewnie po świętach), wizualnie wygląda ładnie tak jak pierwsza część.
I oczywiście, że powinni zrobić recasting. T'Challa jest zbyt ważną postacią, a teraz to będzie raczej ostatni film z Black Panter. Zajmą się innymi postaciami które teraz wprowadzają.