Autor Wątek: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela  (Przeczytany 287722 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela
« Odpowiedź #1245 dnia: Cz, 15 Wrzesień 2022, 01:08:50 »
@Up
to wiemy, ale Jezusie mozambijski, co z Deadpoolem? ,,Dlaczemu" nie ma go w Thunderbolts, przecież w realiach komiksowych, bez względu, na który cykl, run etc. by się patrzyło, i tak nasz zawadiaka zawsze stanowił solidny trzon całego zespołu, świadczył również o jego nietuzinkowości.

no Wade był raz w komiksowych Thunderboltach i trzeba by dużej dawki optymizmu żeby powiedzieć że wyszło to poprawnie. w filmie ta drużyna też nie wypali - abstrahując od zawirowań licencyjnych które dotyczą większości składu (Electra, Agent Venom, Punisher, DP), to aktor grający Red Hulka zmarł w tym roku.

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #1246 dnia: Pt, 16 Wrzesień 2022, 19:26:31 »
"Black Widow" nie weszło mi, jak ciepłe pączusie wprost z piekarni o 5.00 rano. Smykałkę do wielkoekranowej, epickiej akcji, owszem, film ten miał. Jednak... patrząc na to, jak poradzono sobie w nim z MCU-sowską genezą Taskmastera, to właśnie ta postać, ten aspekt jej historii w Kinowym Uniwersum Marvela odrzuca mnie na starcie, aby zaakceptować zespół Thunderbolts w MCU w składzie, który został zaprezentowany na niedawnym D23. Film ostatecznie zły pewnie nie będzie... brakuje mi jednak w srocz tego komiksowego stylu, mocnego narracyjnego ,,sztosu" wiązanego z tą ekipą ,,bohaterów na krawędzi, ot wykolejeńców i renegatów własnego losu", które tak bardzo ceniłem w marvelowskim komiksie z serii Thunderbolts. Bez Castle'a, Deadpoola? Może tak, może nie... Na pewno to będzie krutaczny eksperyment - patrząc się na osobowości składu tej ekipy w MCU, cóż, dopiero to będzie solidny kop kontrastów.  ;D ;D 8)

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1247 dnia: Nd, 18 Wrzesień 2022, 12:12:55 »
Nie wiem jakim cudem ale dopiero na trafilem na YT na te perelke.

Jest takich filmikow pelno ale ten widac zezrobiony z rozmachem, dosc dlugi i jakosciowo to nie jakas tam domowe wyglupy, choc nie jest idealny ale  fan service jaki wylewa sie z kazda kolejna scena to coraz wiekszy rogal na twarzy. 

Ktos tu sie napracowal laczac to wszystko w plynne sceny- MEGA ROBOTA ! ! !

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #1248 dnia: Wt, 20 Wrzesień 2022, 13:33:33 »
Co to... do diaska jest? Ant-Man a.k.a. ,,Skocik" Vs Ultron? Montaż domowej roboty? Fanowski produkt? Jeśli tak, to wizualnie wcale to źle nie wygląda, tym bardziej, że nie słyszałem, nie widziałem, w ogóle nie miałem styczności z wątkiem Ultron i Ant-Mana w jakimkolwiek medium filmowo-serialowym? Ta scenka (tak, to robi wrażenie!), to nie miała być puszczana podczas Disney D23 Expo? Damn it!  :o 8)

https://www.youtube.com/shorts/M1CnZNGmTTM

Nie wiem jakim cudem ale dopiero na trafilem na YT na te perelke.

Jest takich filmikow pelno ale ten widac zezrobiony z rozmachem, dosc dlugi i jakosciowo to nie jakas tam domowe wyglupy, choc nie jest idealny ale  fan service jaki wylewa sie z kazda kolejna scena to coraz wiekszy rogal na twarzy. 

Ktos tu sie napracowal laczac to wszystko w plynne sceny- MEGA ROBOTA ! ! !

Montaż i koncept na powyższą ,,hiperozę epickości walk superbohaterów i najbardziej znanych postaci w popkulturze a'la Avengers: Endgame'', nie powiem, zarówno jak i film strasznie to w nim polubiłem. Ale... tego wszystkiego jest w tym projekcie granicznie dużo: w jakimkolwiek kinie, animacji, serialu - nawet gdyby to było możliwe do realizacji, nawet z takimi postaciami jak widać etc. - to by nie przeszło. To tylko sama akcja, z olbrzymimi chaosem i żadną treścią fabularną. Patos i moc, od których to bania eksploduje i od których można dostać obfitego nerdgazmu. Nie byłby to materiał dla każdego widza, nawet dla każdego fana komiksowych i popkulturowych treści. Ale zajawka mimo wszystko fajna!  ::) ::)

Offline Lukop

« Odpowiedź #1249 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 00:01:47 »
Deadpool i Wolverine (Hugh Jackman) w trzecim Deadpoolu 6 września 2024 roku.

https://twitter.com/VancityReynolds/status/1574865217141481477?s=20&t=HacZL-4vrIVr2kQpNyrWZA

@EDIT
John Krasinski z kolei podał dalej to wideo z intrygującym dopiskiem: "Wait... is this our movie?". Ostatnie castingowe plotki sugerowały, że John może jednak nie być Reedem z tego właściwego świata MCU. Osobiście chciałbym zobaczyć jego wraz z żoną jako Richardsów, więc liczę, że to zajawka do właściwego ogłoszenia.
« Ostatnia zmiana: Śr, 28 Wrzesień 2022, 01:02:32 wysłana przez Lukop »

Offline Lukop

« Odpowiedź #1250 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 16:30:18 »
I jeszcze mocno szczegółowy opis fabuły Deadpoola 3 oraz słowo o powrocie Wolverine'a po Loganie:

Offline death_bird

« Odpowiedź #1251 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 17:22:25 »
Pozostaje czekać na filmik z deszyfracją od kogoś kto czyta z ust. Ciekawe jakie głupoty pletli.  8)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline zombie001

« Odpowiedź #1252 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 19:55:48 »

John Krasinski z kolei podał dalej to wideo z intrygującym dopiskiem: "Wait... is this our movie?".

To jest raczej nawiązanie do filmu, który kręci aktualnie Krasinski (reżyser i scenarzysta), a Reynolds gra tam jedną z głównych ról...
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

« Odpowiedź #1253 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 20:18:08 »
Pozostaje czekać na filmik z deszyfracją od kogoś kto czyta z ust. Ciekawe jakie głupoty pletli.  8)

na reddicie ktoś odszyfrował dialog z ruchu ust. czy to prawda to nie sprawdzałem, ale brzmi wiarygodnie:

Spoiler: PokażUkryj
At 0:30.

Ryan: "I am going to pull it out like starting a lawnmower. and be all, omg it's awesome"

At 0:41:

Ryan: "And then I am going to shove it into Wolverine with both my hands."

Hugh: "And while Deadpool has me like that, I am shoving it into his head."

At 0:45:

Ryan: Deadpool is exhausted

Hugh: And wolverine is just giving it to Deadpool's backside.

At 0:53:

Hugh: And it was awesome (also look at his hands). So primo.

Ryan: And Deadpool is really happy.
.

nawiasem mówiąc o ile trochę straciłem z radaru MCU, tak teraz jaram się jak małe dziecko które dostało lizaka. jeszcze do wczoraj było kilka produkcji na które czekałem z jakimś tam entuzjazmem (BP2, GOTG3), tak teraz hajppociąg zamienił się w hajppendolino

Offline death_bird

« Odpowiedź #1254 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 20:41:18 »
Ja z kolei nie bardzo to widzę. Na tym filmiku Jackman wygląda na cokolwiek starszego gościa.  ;)
Wolverine A.D. 2000 a Wolverine 2023(?) czy tam 2024(?) to już dwóch zupełnie różnych ludzi.
Trochę to takie clickbaitowe. Zwł., że to jednak MCU...
No jakby na to nie spojrzeć obawy mam.

Offline misiokles

« Odpowiedź #1255 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 20:46:33 »
Mając koncept multiwersów w podorędziu, można przepchnąć wszystko.

Offline death_bird

« Odpowiedź #1256 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 22:19:18 »
Żeby się nie okazało, że "koncept multiwersum" będzie robił za puszkę Pandory.

Offline misiokles

« Odpowiedź #1257 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 23:58:37 »
Całkiem możliwe.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1258 dnia: Cz, 29 Wrzesień 2022, 13:49:00 »
Blade na kilka dni przed rozpoczeciem zdjec stracil rezysera.

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #1259 dnia: Cz, 29 Wrzesień 2022, 19:42:31 »
Reynolds i Jackman to prywatnie dobrzy znajomi, tacy osiedlowi bracia lub dwaj ziomkowie z dzielnicy.  8) Naprawdę, panowie znają się jak łyse konie; te ich ,,podśmiechujki", czyli sympatyczne żarciki, którymi głównie raczy internautów Ryan, to taka mechanika na zasadzie ,,kto się czubi, ten się lubi" w wersji braterskiej. W tego typu materiale jak ten powyższy lub wcześniejszy, gdy Hugh wchodzi po schodach a Reynolds coś tam mamrocze o kolejnym Deadpoolu i angażu w tym filmie Jackmana, jako ,,Wolviego", zapewne nie mamy do czynienia z wymuszonym pomysłem ,,białych kołnierzyków" z Marvel Studios czy tych u najwyższej ,,instancji", Disneya - zamysł specyficznej promocji i zapowiedzi deadpoolowego filmu, które to, co zauważcie: pojawiły się dopiero na kanale YouTube Ryana Reynoldsa, a nie na jakimś pompatycznym i wykoncypowanym D23 Expo 2022, wyszedł zapewne od Ryana, co ,,przyklepali" Feige i Iger. A było to wiadomo, o tej promocji rzecz jasna... Łej Panie... na wiele, wiele miesięcy wstecz. Reynolds, sądzę, jest bardzo osobiście zaangażowany w projekt Deadpoola, w ogóle od samych prapoczątków, gdy został ogłoszony on tym aktorem, który w tę postać się wcieli. Jest on bardziej deadpoolowy w Deadpoolu niż Jackman wolverine'owy w Wolverinie.  8) Feige takim ludziom ufa, a jeśli Reynolds tak właśnie przedstawia nowego Deadpoola, i to w MCU, to nie jest to żaden clickbait i wprowadzenie widza w błąd. Taki jest już Reynolds... A taką zapowiedź wejścia postaci Hugh i Ryana do MCU, to ja kupuję zawsze, po wsze czasy, amen!  8)