Autor Wątek: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela  (Przeczytany 287825 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela
« Odpowiedź #1230 dnia: Nd, 11 Wrzesień 2022, 14:50:16 »
Taskmastera bym nie skreślał. Jest wiele sugestii, że będzie to inna postać niż w Czarnej Wdowie.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1231 dnia: Nd, 11 Wrzesień 2022, 15:29:07 »
Spodziewałem się, że wpadnie też Abomination po tym, jak go ostatnio zaczęli odkopywać.

Offline Kandor

« Odpowiedź #1232 dnia: Nd, 11 Wrzesień 2022, 16:18:48 »
Taskmastera bym nie skreślał. Jest wiele sugestii, że będzie to inna postać niż w Czarnej Wdowie.
Tylko że z tą samą aktorką :-) Ja byłem rozczarowany takim składem z "odrzutów" (a nie zapominajmy, że ta drużyna to nie (przynajmniej pierwotnie) jest tylko taki marvelowski Suicide Squad, lecz drużyna łotrów pozująca (a właściwie: podszywająca się) na drużynę bohaterów, która potem postanowiła zostać raczej po tej "dobrej" stronie. Mam nadzieję, że przemycą coś z pierwszych komiksów. Zemo powinien powrócić bo on oryginalnej drużynie przewodził, ale na razie się na to nie zanosi. Byłem rozczarowany, ale trochę mnie pocieszyło zobaczenie zespołu na scenie: to w końcu David Harbour i Florence Pugh (była świetna w "Hawkeye'u", Sebastian Stan, Wyatt Russell, którego polubiłem, a Ghost i "Lady"-Taskmaster można zawsze dobrze rozpisać w scenariuszu i "gitara" ;-)

Offline michał81

« Odpowiedź #1233 dnia: Nd, 11 Wrzesień 2022, 18:23:25 »
Tylko że z tą samą aktorką :-)
W obsadzie filmu jest potwierdzona Olga Kurylenko, a myślę jednak, że nie bez powodu nie pojawiła się podczas prezentacji zapowiedzi. Druga rzecz, na grafice prezentującej skład jest pewien szczegół sugerujący kto wcieli się tym razem w Taskmastera 😉

Offline robbirob

« Odpowiedź #1234 dnia: Pn, 12 Wrzesień 2022, 07:17:45 »
W obsadzie filmu jest potwierdzona Olga Kurylenko, a myślę jednak, że nie bez powodu nie pojawiła się podczas prezentacji zapowiedzi. Druga rzecz, na grafice prezentującej skład jest pewien szczegół sugerujący kto wcieli się tym razem w Taskmastera 😉
Tzn jaki szczegół?

Offline Kvothe

« Odpowiedź #1235 dnia: Pn, 12 Wrzesień 2022, 08:16:52 »
Tzn jaki szczegół?

Pewnie to, że Taskmaster stał się leworęczny i dorabianie do tego teorii fanów. Albo że ma nowy hełm? Dla mnie to kompletnie nic nie znaczy.

Offline michał81

« Odpowiedź #1236 dnia: Pn, 12 Wrzesień 2022, 10:48:24 »
Pewnie to, że Taskmaster stał się leworęczny i dorabianie do tego teorii fanów. Albo że ma nowy hełm? Dla mnie to kompletnie nic nie znaczy.
Oczywiście to tylko teoria.

Tak jak w filmie o Wdowie miało to duży sens, kto jest pod maską Taskmastera , tak powrót w takiej formie w Thunderbolts mija się z celem, kiedy zakończenie poprzedniego filmu zamykało wątki tej postaci. Tym bardziej widać, że będzie to grupa działająca na zlecenie rządu, a nie grupa przestępców.

Spoiler: PokażUkryj
Sugestia, że tym Taskmasterem będzie Zemo ma dużo sensu, bo to jedynam postać, która pewnie będzie musiał ukryć personę, ze względu na opinię publiczną. Zakończenie Falcon i Winter Soldier zresztą wskazuje też, że są plany do tej postaci. I należy pamiętać, że Daniel Brühl jest leworęczny, a na grafice Taskmaster trzyma miecz w lewej dłoni. 

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1237 dnia: Pn, 12 Wrzesień 2022, 12:04:15 »
Brie Larson w tym garniturze widze ze ostro sie wczola w ten feministyczny trend jaki mielismy w jej filmie :)

Offline xanar

« Odpowiedź #1238 dnia: Pn, 12 Wrzesień 2022, 12:08:34 »
Krawata nie ubrała.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline SawiK

« Odpowiedź #1239 dnia: Pn, 12 Wrzesień 2022, 12:14:41 »
Brie w tej kreacji przypomniala mi💩Amber .
Zemo by się faktycznie tam przydał 😉

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1240 dnia: Pn, 12 Wrzesień 2022, 13:23:18 »
Ta grupa Thunderbolts jakas taka bezbarwna mogli ja zrobic pozniej gdy w MCU bedziemy miec ciekawsze postacie jak to bylo w komiksach. Bo o orginalnych Thunderbolts nie marze nawet...

« Odpowiedź #1241 dnia: Pn, 12 Wrzesień 2022, 16:55:03 »
Ta grupa Thunderbolts jakas taka bezbarwna mogli ja zrobic pozniej gdy w MCU bedziemy miec ciekawsze postacie jak to bylo w komiksach. Bo o orginalnych Thunderbolts nie marze nawet...

Yelena, Red Guardian i Bucky to dosyć ciekawe postacie (albo chociaż dobrze zagrane). ciekaw jestem ich interakcji, uważam że ma to jakiś tam potencjał przy dobrym reżyserze.

z kolei Ghost/Taskmaster były tak nijakie że nawet nie potrafię sobie przypomnieć czy one w ogóle przeżyły występy w swoich filmach. wydaje mi się że obie zginęły, ale najwyraźniej się mylę skoro zobaczymy je ponownie na wielkim ekranie :|

Offline Koalar

« Odpowiedź #1242 dnia: Pn, 12 Wrzesień 2022, 17:49:55 »
Taskmaster jest dobrym tworzywem na postać, bo można coś ciekawego ulepić ze sterowanej agentki bez normalnego życia, która musi się w tym życiu odnaleźć. Ale to już można było zrobić z Buckym i nie pamiętam nic takiego (serialu nie widziałem). Więc pewnie przy trzecioplanowej postaci też nic ciekawego się nie zadzieje.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Gazza

« Odpowiedź #1243 dnia: Wt, 13 Wrzesień 2022, 10:44:09 »
(...)
z kolei Ghost/Taskmaster były tak nijakie że nawet nie potrafię sobie przypomnieć czy one w ogóle przeżyły występy w swoich filmach. wydaje mi się że obie zginęły, ale najwyraźniej się mylę skoro zobaczymy je ponownie na wielkim ekranie :|
Obie przeżyły i nawet przeszły finalnie jakąś metamorfozę/rehabilitację/resocjalizację.

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #1244 dnia: Wt, 13 Wrzesień 2022, 15:24:05 »
@Up

Brie Larson dobrze by wypadła jako Mera - zamiast szanownej Amber Heard, która tym swoim jadem zatruła życie wiadomo kogo, chociaż nie wnikam,,wiadomo w jaką sprawę" zbyt intensywnie. Wszystko pięknie, lodzio miodzio, w najnowszym Ant-Manie ujrzymy ,,imperatora" chronowładcę, Kanga... to wiemy, ale Jezusie mozambijski, co z Deadpoolem? ,,Dlaczemu" nie ma go w Thunderbolts, przecież w realiach komiksowych, bez względu, na który cykl, run etc. by się patrzyło, i tak nasz zawadiaka zawsze stanowił solidny trzon całego zespołu, świadczył również o jego nietuzinkowości.

P.S. Założę się, że na D23 Expo, w 2023 roku, coś o Deadpoolu w MCU usłyszymy. To jest wszystko takie tajemnicze...