Autor Wątek: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela  (Przeczytany 287933 razy)

Offline Takesh

Odp: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela
« Odpowiedź #1095 dnia: Cz, 21 Lipiec 2022, 08:31:38 »
Kolejni twórcy i kolejne łamanie zapisów kontraktów przez Marvel/Disney. Plus trochę więcej info odnośnie tego tematu.

https://www.cbr.com/black-widow-yelena-belova-marvel-bait-and-switch-contracts/

Moim zdaniem powinni zrobić jakiś pozew. Ale pytanie czy na dłuższą metę boją się tracić dobry kontakt z pracodawcą. No wiele jeszcze można by tu mówić...

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1096 dnia: Cz, 21 Lipiec 2022, 13:31:08 »
No ale patrząc tylko po samym tym artykule - Marvel bierze tę kwotę i dzieli pomiędzy wszystkich twórców, którzy podpisali kontrakt i których postacie wykorzystano w danym projekcie - to chyba raczej taki zapis musi widnieć w samym dokumencie, a nie że wzięli sobie to z powietrza. Więc to może nie kwestia łamania umowy, a braku zrozumienia przez autorów co się podpisuje.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1097 dnia: Cz, 21 Lipiec 2022, 20:32:39 »
Niemożliwe, Marvel? To na pewno jakieś teorie spiskowe, Kevin by na to nie pozwolił w tej pięknej rodzinie jakim jest MCU.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1098 dnia: So, 23 Lipiec 2022, 22:38:24 »
Jestem na świeżo po powtórce netfliksowego "Daredevila" (plus po pierwszy raz oglądałem sezon trzeci) i cóż - w momencie premiery to było dla mnie najlepsze, co zrodziło MCU i po latach nic się w tym temacie nie zmieniło. Wiem, że obecnie "kanoniczność" tej serii pozostaje wątpliwa (aczkolwiek nie obchodzi mnie to, choć odcinanie się od niej - jeżeli nastąpi - to dla mnie totalna głupota), ale fajnie, że przynajmniej postacie mogą liczyć na powrót w innych produkcjach. Ciekawe tylko jak bardzo Disney spieprzy nową solową serię z Mattem, a niestety po ostatnich tworach na nic lepszego nie liczę.

Offline Kandor

« Odpowiedź #1099 dnia: Nd, 24 Lipiec 2022, 02:08:49 »
Zaraz zaczyna się panel MCU  na Comic Conie- pewnie szału nie będzie* ;-) Co my tu mamy ekhm SPOILERY(???):
 Pełny zwiastun She-Hulk, OK - w końcu muszą to promować. W serialu będzie DD (widać to też e trailerze). Btw. preorder wjechał na Atom Comics.
She-Hulk i BP to oficjalnie koniec czwartej fazy MCU. Ant-Man to początek kolejnej (chyba będzie Modok obok Kanga).
Secret Invasion - premiera wiosna 2023;
Daredevil: Born Again (serial D+) wiosna 2024 - 18 odcinków.
Kinowy Blade - premiera 5 listopada 2023.
Captain America: New World Order: 3 maja 2024.
Loki sezon 2 na wiosnę 2023.
Thunderbolts  - 28 lipiec 2024 - o tym filmie plotka gruchnęła jakiś czas temu). To koniec fazy piątej.
Agatha ma zmieniony tytuł: Agatha: Coven of chaos.
+ w rozpisce filmy już zapowiedziane. Liczę na dodatkowe zapowiedzi na D23 w drugiej połowie września. To na dzisiaj koniec...nie!
Zwiastun BP2. Niiiice :-)
Natomiast w FAZIE SZÓSTEJ :-))):
Fantastic Four - listopad 2024.
Avengers: The Kang Dynasty - maj 2025
Avengers: Secret Wars - listopad 2025.
Fazy 4-6 to The Multiverse Saga. Tytuły domen internetowych zarejestrowano niedawno stąd tytuly filmów nie są aż takim zaskoczeniem :-) Dodam, że podano przybliżone terminy (np. "lato 2025") 8-miu innych projektów MCU pomiędzy tymi trzema filmami (czyli filmy i seriale).

[*no, nie było tak tragicznie**, tylko szkoda że nie można w tej chwili prezentacji obejrzeć, nawet z półgodzinnym opóźnieniem - musze się uzbroić cierpliwość; pokaz to przyzwoita powtórka z 2019 roku
 :-)
** Dobra, jestem po całości prezentacji i cofam to co napisałem - jest zajebiście, IMHO ;-)]
« Ostatnia zmiana: Nd, 24 Lipiec 2022, 03:59:47 wysłana przez Kandor »

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1100 dnia: Nd, 24 Lipiec 2022, 04:47:53 »
Na ten moment interesują mnie Daredevil (liczę na kontynuację - forma 18 odcinków daje pewne nadzieje), Blade, Thunderbolts, drugi sezon Lokiego, może Cap, no i 2-częściowe Avengers jako to wielkie podsumowanie. W sumie całkiem sporo, zobaczymy jak będzie z jakością.

Offline michał81

« Odpowiedź #1101 dnia: Nd, 24 Lipiec 2022, 07:30:49 »
Na ten moment interesują mnie Daredevil (liczę na kontynuację - forma 18 odcinków daje pewne nadzieje)
To sprawdź najnowszy zwiastun She-Hulk

Zwiastun Black Panther: Wakanda Forever

Dla mnie jak na razie zawód i to z prostego powodu, BRAK JAKIEJKOLWIEK WZMIANKI O NOWYCH X-MEN.
« Ostatnia zmiana: Nd, 24 Lipiec 2022, 07:33:19 wysłana przez michał81 »

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1102 dnia: Nd, 24 Lipiec 2022, 09:06:44 »
Hulk mega przypomina w micie i gadce Swarzenegera☺

Kostium DD znów trochę Lipnie się zapowiada tym razem chyba jakaś dmuchana pianka...

Black Panther jakiś dziwny, przerost formy nad treścią, dużo wszystkiego ale jakieś mdłe to wszystko i zlewajace się, bez wyrazu. Ciekawe czy znów będą promować film dla ucisnionych czarnych czy tym razem będą to ucisnieni latynosi☺

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #1103 dnia: Nd, 24 Lipiec 2022, 10:21:55 »
Hulk mega przypomina w micie i gadce Swarzenegera☺

Kostium DD znów trochę Lipnie się zapowiada tym razem chyba jakaś dmuchana pianka...

Kostium szkarłatnego mściciela MCU, nie wygląda w tym zwiastunie "She-Hulk" (serial będzie dobrą rzeczą do oglądania! Rozrywka i to z tytułu MCU, na full wypas! A przełamanie 4-tej ściany gawiedź zauważyła?! Ha!) na coś złego. Daredevil pojawi się zapewne w serialu o kuzynce Hulka/Bruce'a tylko gościnnie; nie zdziwiłbym się, gdyby to było w ostatnim odcinku sezonu, jako zapowiedź serialu "The Daredevil". Ta ,,pianka", którą mściciel na sobie nosi, którą widać dosłownie na moment, to tylko ,,concept suit" etc., żeby zająć czymś fanów. Twórcy powrócą do lepszego i właściwego Daredevilowi stroju w jego serialu. Tak sądzę. :D

Ale i tak, jakby to powiedział Hermes z Futuramy, ,,święty Jezusie Mozambijski!" to był ,,so cute!" najlepszy zwiastun/teaser z całego panelu Disney'a na SDCC:

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1104 dnia: Nd, 24 Lipiec 2022, 11:12:29 »
Nawet lubiłem raz na jakiś czas obejrzeć film z MCU, była to sieczka, ale oglądało się przyjemnie. Teraz jak powychodziło tyle tych seriali to już mnie wręcz odrzuca od tego, robią taki sam zabieg jak w komiksach, że żeby mieć komplet fabuły musisz kupować miliony tie-inów, takie uzależnianie odbiorcy, że musi oglądać wszystko, gardzę.

Offline Takesh

« Odpowiedź #1105 dnia: Nd, 24 Lipiec 2022, 11:24:31 »
Co do mutantów to nikt nie pisze nic o nowym filmie? Zapowiedzieli nowy tytul: The Mutants.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1106 dnia: Nd, 24 Lipiec 2022, 11:28:30 »
Co do mutantów to nikt nie pisze nic o nowym filmie? Zapowiedzieli nowy tytul: The Mutants.

Michal81 pisal ze bark jakiejkolwiek wzmianki o mutantach a jednak.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #1107 dnia: Nd, 24 Lipiec 2022, 11:37:56 »
Trochę tego za dużo i za szybko. Infinity Saga spokojnie 11 lat rozwijania, tu w pięć 3 razy więcej materiału.

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #1108 dnia: Nd, 24 Lipiec 2022, 12:35:41 »
Ona Hulk w tym czymś wygląda jak zielony Michael Jackson XXI.

Offline xanar

« Odpowiedź #1109 dnia: Nd, 24 Lipiec 2022, 12:40:57 »
Trochę tego za dużo i za szybko. Infinity Saga spokojnie 11 lat rozwijania, tu w pięć 3 razy więcej materiału.
Trzeba szyć póki ludzie jeszcze to oglądają.
Twój komiks jest lepszy niż mój