Autor Wątek: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela  (Przeczytany 287779 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castiglione

Odp: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela
« Odpowiedź #780 dnia: Śr, 17 Listopad 2021, 10:25:07 »
Co jak co, ale jakkolwiek fanem MCU, a tym bardziej ich Spider-Mana, nie jestem, tak na ten film czekam.

Offline Pan M

« Odpowiedź #781 dnia: Śr, 17 Listopad 2021, 14:59:58 »
Mnie ten zwiastun już tak nie ruszył. To już nie to wow co pierwszy zwiastun z Otto. Do tego widzę pewne rozbieżności z poprzednimi filmowymi pająkami. Electro w ogóle nie podobny do swojej wersji z amazing spider-mana. To chyba jednak nie są te konkretne postaci z tamtych filmów, a bardziej wariacje tamtych filmowych wariacji. Takie mam wrażenie.

Ciągle jednak zadziwia mnie prężność MCU, zaczynali od skromnej solówki Iron Mana, a właśnie zbliżają się do multiwersum w filmach.

Offline SawiK

« Odpowiedź #783 dnia: Śr, 17 Listopad 2021, 18:56:47 »
Zwiastun jakoś d....nie urwał lecz nostalgią już działaja. Możliwe że będzie to pierwszy pająk od SM3 na którego się wybiorę. No i będzie okazja by syna zabrać, zwłaszcza że żona nie trawi marvelków jak i większości super hero 🤣

sum41

• Gość
« Odpowiedź #784 dnia: Śr, 17 Listopad 2021, 19:59:44 »

Offline michał81

« Odpowiedź #785 dnia: Śr, 17 Listopad 2021, 22:52:24 »
Wyglada jakby dostal lupnia od jednego z 3 Spiderow.
Co ciekawe fragment ten pochodzi z brazylijskiej wersji zwiastuna, która został już usunięty z sieci. I tak sugeruje się, że w tej scenie (oraz jeszcze jednej) usunięto pozostałych Spider-manów.

Offline Pan M

« Odpowiedź #786 dnia: Cz, 18 Listopad 2021, 15:54:05 »
Prędzej dostaje tutaj rykoszetem od Sandmana.

Mam wrażenie, że ludzie tworzą te teorie, bo musza sobie czymś zrekompensować brak Maguire i Garflieda w zwiastunie.

Dopiero śmiesznie to będzie jak oni tam będą na zasadzie szybkiego mrugnięcia i nic ponad to. Wcale to nie jest takie niemożliwe patrząc co np MCU odwaliło z Mandarynem w Iron Manie 3, albo Quicksilverem w WandzieVision.

Ten film może zostać odebrany tylko jako sentymentalna podróż, albo totalne gówno w zależności jak spełni oczekiwania fanów. Ja tam się nie nastawiam na pajęczka Raimiego jako jakąś niesamowicie integralną część filmów, mogę  z takim nastawieniem tylko pozytywnie się zaskoczyć.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #787 dnia: Cz, 18 Listopad 2021, 16:01:06 »
Gdzie ty tu widzisz cios od Sandmana jego reka jest daleko a nawet gdyby dostał to by go calego zmiotlo (od wielkosci i sily reki) a nie tylko szczenke/twarz.

Offline Piterrini

« Odpowiedź #788 dnia: Cz, 18 Listopad 2021, 20:40:09 »
Dopiero śmiesznie to będzie jak oni tam będą na zasadzie szybkiego mrugnięcia i nic ponad to. Wcale to nie jest takie niemożliwe patrząc co np MCU odwaliło z Mandarynem w Iron Manie 3(...)
Co się "odwaliło" z Mandarynem w IM3 to akurat najlepsza rzecz z tego filmu ;)
Z tym że miałeś oczywiście na myśli rozpisanie postaci, także zgadzam się, że może być i byle jak.
Mnie się wydaje, że będzie po prostu "w porządku", Marvel dobrze wie jakie są oczekiwania, jednocześnie -tutaj można się nie zgodzić- widzę że stawia na nowe rzeczy, mniej bazując na sentymencie. Z tych Spiderów można by i osobne MCU zrobić, a że to "musi" się spajać z kosmosem itp. to... Może lepiej bez oczekiwań do kolejnych filmów podchodzić :P

Przy okazji - nowy serial animowany Marvela (poza MCU):
https://www.imdb.com/title/tt9811316/
Hit-Monkey, postać powstała w 2010 i pojawiła się w mniej niż 30 komiksach (jeśli wierzyć wiki), były plany żeby zrobić kilka seriali (m.in. poprzedni Modok) i połączyć to produkcją Offenders (na polski: 'tacy co atakują/obrażają'), miał tam być m.in. Kaczor Howard, ale ostatecznie nic z tego nie będzie, te dwa seriale (Modok i Hit-Monkey) może będą kontynuowane (nie wiem) i tyle jeśli chodzi o tą odnogę Marvela...

Offline Pestak

« Odpowiedź #789 dnia: Pt, 19 Listopad 2021, 07:03:02 »
Jeśli chodzi o udział innych spiderow w filmie to dziwi mnie że nikt nie zauważył że na końcu po MJ skacze Garfield ( a na pewno postać która grał w tej amazing Spiderman). To ewidentnie strój z filmu amazing Spiderman ( szczególnie widać to w finałowym ujęciu zbliżenia dłoni - wg mnie na stówę to rękawica z jego stroju).

Offline Mateusz

Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline death_bird

« Odpowiedź #792 dnia: Pt, 19 Listopad 2021, 10:54:41 »
Jeśli chodzi o udział innych spiderow w filmie to dziwi mnie że nikt nie zauważył że na końcu po MJ skacze Garfield ( a na pewno postać która grał w tej amazing Spiderman). To ewidentnie strój z filmu amazing Spiderman ( szczególnie widać to w finałowym ujęciu zbliżenia dłoni - wg mnie na stówę to rękawica z jego stroju).

Może faktycznie pojawią się wszystkie wcielenia dotychczasowych filmowych Pająków "z różnych wymiarów".
Mam tylko taką cichą (i płonną) nadzieję, że powtórzy się scena z Gwen i wreszcie dostaniemy prawdziwą M.J.
Takie marzenie ściętej głowy (bo w rzeczywistości pewnie Garfield - jeśli się pojawi - dostanie szansę rehabilitacji, żeby tym razem "ją" uratować...).
« Ostatnia zmiana: Pt, 19 Listopad 2021, 10:59:14 wysłana przez death_bird »
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Interloper

« Odpowiedź #793 dnia: Pt, 19 Listopad 2021, 14:44:15 »
Zendaya to księżniczka Disneya i raczej jej nie zabiją. Niestety.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #794 dnia: Pt, 19 Listopad 2021, 16:09:03 »