Autor Wątek: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela  (Przeczytany 288112 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cringer

Odp: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela
« Odpowiedź #630 dnia: Cz, 12 Sierpień 2021, 22:51:54 »
A mnie akurat nie podeszła ta powtórka z rozrywki, gdzie novum była jedynie zamiana ról. Spodziewałem się, że alternatywny świat się bardziej rozjedzie z 'naszym'. A komiksowe What ify takie lubiły być!
Biorąc pod uwagę trailery to tego się spodziewam. Chyba że to będą właśnie tylko zmiany postaci a potem powtórki z filmów. No oby tak nie zrobili. A biorąc pod uwagę trailery to tego jednak też można się spodziewać. No nic, czas pokaże.

Offline Pan M

« Odpowiedź #631 dnia: Pt, 13 Sierpień 2021, 00:00:31 »
Sporo też powie na ile pozwolili sobie przy Zombiakach. Przy takim temacie chociaż minimalną dawkę gore by wypadało wrzucić. Pytanie czy znów wygrała kwestia wpasowania się w familijne widowisko dla każdego, czy jednak dali im więcej swobody.

Alternatywne  światy w Marvelu jak i DC to w ogóle była często przecież bardzo odważna zabawa konwencją jak na taki mainstream komiksowy. Wyżej wspomniane Marvel Zombies, Old man Logan, Cancerverse, Ruins. Nie wyobrażam sobie przeniesienia takich wariacji z pełnym dobrem inwentarza nawet w formie animacji kiedy MCU ma za plecami Disneya.

No ale być może się mylę. Prawdę mówiąc chciałbym się mylić, bo bezpieczny ton MCU już dawno wywołuje  ziewanie, to co by szkodziło zaszaleć przy serialu animowanym.
« Ostatnia zmiana: Pt, 13 Sierpień 2021, 00:06:00 wysłana przez Pan M »

Offline nori

« Odpowiedź #632 dnia: Pt, 13 Sierpień 2021, 07:10:56 »
Pierwszy What if jak dla mnie taki sobie, w sumie, miałem wrażenie, że wykorzystano tutaj jeden pomysł, ale z jego rozwojem już coś nie pykło. Ale ogląda się fajnie, animacja przyjemna dla oka. Większość i tak krótkiego odcinka to niestety streszczenie filmu z w sumie małymi zmianami. Mam nadzieję, że kolejne odcinki przedstawią bardziej odjechane pomysły.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #633 dnia: Pt, 13 Sierpień 2021, 12:27:11 »

Też obejrzałem pierwszy odcinek i właśnie takie sobie to. O ile sama forma animacji mi nie przeszkadza i zdaję sobie sprawę, że ciężko byłoby pchać w ten projekt tyle funduszy, żeby zrealizować to w live-action, tak wizualnie wygląda to generalnie średnio. Animacja jest jak najbardziej płynna, ale projekty postaci i całego świata jednak mogłyby być lepsze. Fabularnie raczej nic odkrywczego. W ogóle scena przemiany w super żołnierza jest tak przedstawiona, że na dobrą sprawę nie wiem, czemu nie mogli poczekać, aż Steve wydobrzeje albo jak znajdą innego kandydata, skoro ten pułkownik nie zgodził się na Carter. Mimo wybuchu cała aparatura nie wyglądała na bardzo uszkodzoną, ani sytuacja na szczególnie niebezpieczną. Dziwne też, że w późniejszej scenie nie wrócili się po Steve'a i pancerz Starka, bo ponownie - te wybuchy nijak nie wyglądały, żeby faktycznie miały go uszkodzić, a jak się później okazało Hydra nie miała problemu, żeby do niego dotrzeć. A tak poza tym raczej taka lajtowa historia i wszyscy zdawali się mieć dobrą zabawę na tej wojnie. Ogólne wrażenie mam średnie, ale też nie jestem jakimś fanem postaci Carter, więc może to też dlatego. Takie 5/10, za to nabrałem ochoty na powtórkę "First Avenger".

Offline Pan M

« Odpowiedź #634 dnia: Pt, 13 Sierpień 2021, 19:39:08 »
Po pobieżnym przeglądnięciu wątku, żeby uniknąć dubli zauważyłem, że nikt nie wrzucił materiału z grudnia ubiegłego roku na temat serialu o Ms. Marvel

No to siup, wrzucam z kronikarskiego obowiązku. Nie żeby mnie samemu ten serial wybitnie interesował.

Tylko mnie wybitnie bawi na tym etacie MCU wprowadzanie Ms. Marvel? Nie znam dobrze tej postaci, ale czytałem pierwszy tom serii z Marvel Now no i motywem przewodnim była tam fascynacja i inspiracja  Danvers. W komiksach zanim  doszło do debiutu Khamali Carol zaliczyła występy w setkach zeszytów. Tymczasem tutaj, w tym filmowym światku pani pilot to jest osoba z ledwo jednego solowego filmu, co generalnie ziemie miała gdzieś przez lata. Nie powiem wejście w Endgame miała fajne i tyle w sumie. Jakoś mi nie pasuje na tym etapie wprowadzanie legacy hero w stosunku do Captain Marvel. Idealnie by to pasowało do Starka, a to jest zwykłe meh. Kolejny przykład jak filmowy Marvel próbuje na skróty po łebkach gonić naturalny rozwój uniwersum komiksowego we wręcz przyśpieszony, wymuszony sposób.

Poza tym i tak mam  wbite w te postaci  ;D Cap Marvel to jest w DC  ;)
« Ostatnia zmiana: Pt, 13 Sierpień 2021, 19:45:02 wysłana przez Pan M »

Damien

• Gość
« Odpowiedź #635 dnia: Pt, 13 Sierpień 2021, 22:30:29 »
Tylko mnie wybitnie bawi na tym etacie MCU wprowadzanie Ms. Marvel? Nie znam dobrze tej postaci, ale czytałem pierwszy tom serii z Marvel Now no i motywem przewodnim była tam fascynacja i inspiracja  Danvers. W komiksach zanim  doszło do debiutu Khamali Carol zaliczyła występy w setkach zeszytów. Tymczasem tutaj, w tym filmowym światku pani pilot to jest osoba z ledwo jednego solowego filmu, co generalnie ziemie miała gdzieś przez lata.

Żaden problem. Nawet lepiej, że Captain Marvel w MCU jest mniej znana. Spotęguje to status największej fanki w przypadku Kamali, będzie jak Ci nerdzi wielbiący jednego z mało znanych członków zespołów muzycznych. Zawsze można przenieść esencje postaci w realiach kompletnie różnych niż w komiksach, jeśli tylko nie ma się ograniczonej wyobraźni. Akurat co ironiczne, większość fanów komiksów ją ma.

Offline xanar

« Odpowiedź #636 dnia: Pt, 13 Sierpień 2021, 22:52:17 »
Przecież później się obraziła na nią, już jej nie lubiła.  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

sum41

• Gość
« Odpowiedź #637 dnia: So, 14 Sierpień 2021, 09:31:12 »
Cap Marvel 2 nie bedzie bo fani nie za bardzo na to czekaja i ma byc Die Marvels z Cap, Kamala i Monica z Scarlet Witch.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #638 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 13:19:53 »
Problemy pierwszego swiata...

Offline xanar

« Odpowiedź #639 dnia: Cz, 19 Sierpień 2021, 10:10:56 »

Bender

• Gość
« Odpowiedź #640 dnia: Cz, 19 Sierpień 2021, 10:51:47 »
ok, wygląda trochę bardziej zachęcająco niż poprzedni. Ale to coś wychodzące z wody jak biedne cgi z jakiejś gry...

sum41

• Gość
« Odpowiedź #641 dnia: Cz, 19 Sierpień 2021, 11:02:39 »
Hmm plus taki ze Celestiale  normalnie zrobieni a nie znow jakas chmura.

Ogolnie patrze na to i sie zastanawiam o czym bedzie ten fim, beda walczyc z potworkami tylko?

Pewno i tak nie pojde do kina, bo mnie nie wpuszcza, wiec do obejrzenia na kompie moze byc...

Offline xanar

« Odpowiedź #642 dnia: Cz, 19 Sierpień 2021, 12:49:15 »
Jesteś antyszczepionkowcem :)

Ten trailer jest dwa razy lepszy od tamtego, tu to mniej więcej wiadomo o co chodzi, poprzedni było o niczym.

Offline Gazza

« Odpowiedź #643 dnia: Cz, 19 Sierpień 2021, 13:31:10 »
Wreszcie coś co zachęca do seansu. Jestem zaintrygowany.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #644 dnia: Cz, 19 Sierpień 2021, 13:54:26 »
Jesteś antyszczepionkowcem :)

Ten trailer jest dwa razy lepszy od tamtego, tu to mniej więcej wiadomo o co chodzi, poprzedni było o niczym.

Serio ja nie wiem o co lata, to juz Shang Chi trailer lepiej mi to pokazał/powiedział, tutaj bedzie jakas Dynastia czyli rodzinka z problemami + potworki.