Kolejny ciekawski, w stylu ,,What if... ?", myk w tym wątku, dotyczący MCU. I to ,,myk", który kurnia balans przedstawi pewną ,,możliwość" kreacji całego dużego wątku i motywu cholernie ważnej postaci dla Kinowego Uniwersum Marvela. I ten fanfikowy materiał, i to solidnie zmontowany, przedstawiać ma postać Thanosa właśnie, głównie to jego ,,destiny", do którego miał dążyć (co w MCU na swój sposób stało się faktem), tą jego nieokiełznaną moc jako nadludzko zawziętego apodyktycznego tyrana. Ten Thanos z filmiku mógłby być dobrą opcją dla filmowej w kategorii 18+ wersji tej postaci z świata Marvela, albo dla któregoś odcinka z drugiego sezonu "What if... ?", który zapowiadany jest na 2024 albo 25 rok.
Po prostu, to Thanos powinien zrobić na początku, a nie jakieś tam pitu-pitu.

Nie wiem jak bardzo wiarygodnym źródłem informacji, które miałyby okazać się prawdą lub częściową prawdą, dotyczących popkultury, a zwłaszcza segmentu premier filmowych, serialowych i growych jest serwis "Screenrant", ale znalazłem na nim pewną informację, która aż kusi aby w kontekście premiery "The Marvels" okazała się prawdą. Otóż w filmie tym ma pojawić się... Uwaga, werbleeee!: Rogue. Czlonkini X-Men była by pierwszym poważnym przedstawieniem czy też kreacją Mutantów w MCU. W "The Marvels" Rogue stanowiła by antagonistkę (ale taką bardziej do ugłaskania), dla zespołu głównych bohaterek: kradła by im moce i wykorzystywała by to na swoją korzyść. Miało by to rozgrywać się w tym momencie na głównej osi czasu głównej Ziemi w MCU, gdy Rogue nie było by w Szkole dla Uzdolnionych Mutantów Xaviera. Słuchy idą - ale to z innego źródła niż ta strona - że w "The Marvels" ma pojawić się od 2 do 5 nowych dla MCU posiadaczy genu X. Że niby jakieś ,,konotacje" mają się zaznaczyć bohaterek (?)z marvelową formą Gwiezdnych Piratów, i że ci piraci to też byliby mutanci. Hmmm, ciekawe to wszystko się zaczyna robić.