Autor Wątek: Interview with the Vampire - serial  (Przeczytany 367 razy)

Offline benzacne

Interview with the Vampire - serial
« dnia: Pt, 05 Grudzień 2025, 22:17:25 »

„Interview with the Vampire” autorstwa Anne Rice, lub po prostu „Wywiad z wampirem”, to amerykański serial telewizyjny z gatunku horroru gotyckiego, wyprodukowany przez Rolina Jonesa dla AMC, oparty na „Kronikach wampirów” Anne Rice. W rolach głównych występują Jacob Anderson jako Louis de Pointe du Lac i Sam Reid jako Lestat de Lioncourt. Serial rozpoczyna się od ponownego spotkania wampira Louisa ze schorowanym reporterem Danielem Molloyem. Louis pragnie opowiedzieć historię swojego życia i dokończyć wywiad, który rozpoczeli w 1973 w San Francisco... 8)

Nie mam pojęcia gdzie w Polsce można to obejrzeć. Wywiad był przez chwilę dostępny na Prime'ie.
W 2026 wyjdzie sezon trzeci.  ???

Online Adolf

Odp: Interview with the Vampire - serial
« Odpowiedź #1 dnia: So, 06 Grudzień 2025, 07:41:56 »
Już dawno to chciałem zobaczyć, ale nie ma nigdzie w oficjalnej dystrybucji. Bogaty Netflix woli kupić Warnera niż ciekawe seriale...

Offline benzacne

« Odpowiedź #2 dnia: So, 06 Grudzień 2025, 21:34:11 »
Netflix już raczej nie zmądrzeje. HBO odpada. Pozostaje Amazon Prime.

Offline 79ers

« Odpowiedź #3 dnia: So, 06 Grudzień 2025, 21:41:41 »
Wywiad z wampirem to filmowe dno, co jest interesującego w serialu?

Offline Castiglione

« Odpowiedź #4 dnia: So, 06 Grudzień 2025, 22:16:15 »
Dlaczego dno?

Offline komiks

« Odpowiedź #5 dnia: Nd, 07 Grudzień 2025, 12:18:17 »
Pewnie chodzi o to, że to romantyczna wersja wampirów. Bo sam film jest bardzo dobry.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Online Xmen

« Odpowiedź #6 dnia: Nd, 07 Grudzień 2025, 15:37:44 »
Wywiad z wampirem to dobry film.  Seriale na podstawie filmów to w większości nudne, rozciągnięte niepotrzebnie popłuczyny,  ale czy tak jest w tym przypadku nie wiem, i raczej nigdy się nie dowiem.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline 79ers

« Odpowiedź #7 dnia: Nd, 07 Grudzień 2025, 20:16:34 »
Najczęściej podoba się bo Tomcio paluch i Pitt, u mnie kompletnie nie podeszło. Nie lubię zresztą filmów o wampirach i zombie- w większości są tandetne. Kult Walking dead i Zmierzchu jest dla mnie niezrozumiały.

Online Xmen

« Odpowiedź #8 dnia: Nd, 07 Grudzień 2025, 20:25:15 »
Tzn ja ostatni raz oglądałem wywiad z wampirem wiele lat temu, nawet nie pamiętam kto grał, pamiętam, że film mi się podobał. Możliwe, że dzisiaj podobałby mi się mniej, albo bardziej. Co do walking dead serial podobał mi się do momentu sezonu z gubernatorem, chyba tak on się nazywał. Później było gorzej, jeszcze sezony do momentu pokonania Negana były w miarę ok, później robi się z tego syf jakich mało. Wszystkie seriale wampiryczne również uważam za straszną kichę. Jedyny jaki mi się podobał to czysta krew, ale tylko pierwsze 3 sezony, czwarty jeszcze dawał radę, a później też robi się z tego papka nie do oglądania. Ale czołówka rozpoczynająca odcinki czystej krwi to sztos totalny, dobra muzyka i klip zresztą też świetnie zmontowany.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline 79ers

« Odpowiedź #9 dnia: Nd, 07 Grudzień 2025, 21:22:23 »
Zdecydowanie wolę Penny Dreadfull.

Online Xmen

« Odpowiedź #10 dnia: Dzisiaj o 02:37:25 »
To też widziałem, nawet spoko, ale z sezonu na sezon traciłem zainteresowanie.