Autor Wątek: Wydawnictwo Mandioca  (Przeczytany 565589 razy)

Offline Rzepcio

Odp: Wydawnictwo Mandioca
« Odpowiedź #2760 dnia: So, 21 Grudzień 2024, 17:20:02 »
Po pierwszym tomie mam nieco mieszane odczucia do Alacka (czekam z wyrobieniem sobie opinii na tom drugi), ale to etui kusi. To do "Blasta" się chyba szybko rozeszło?

Szybko.

Offline Death

« Odpowiedź #2761 dnia: So, 21 Grudzień 2024, 19:47:07 »
Piękny zestaw. Jednak szkoda trochę tych gratisów w preorderze.
Teraz jak dostałem w końcu wszystkie grafiki oni z niech zrezygnowali. :D

« Ostatnia zmiana: So, 21 Grudzień 2024, 19:49:33 wysłana przez Death »

Offline Koalar

« Odpowiedź #2762 dnia: Nd, 22 Grudzień 2024, 01:53:19 »
Wie ktoś może, do kiedy ten kod "larcenet" na -10% na (niektóre) komiksy Larceneta?
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline LukCook

« Odpowiedź #2763 dnia: Nd, 22 Grudzień 2024, 13:13:21 »
Wie ktoś może, do kiedy ten kod "larcenet" na -10% na (niektóre) komiksy Larceneta?

To ten:

Świąteczny kod - Larcenet - daje rabat 10% na Drogę. Adaptację potężnej powieści Cormacka McCarthy'ego.
Manu Larcenet w swoim stylu wypatroszył
pierwowzór literacki i zostawił nas z tym co najważniejsze...
Rabat tylko na naszej stronie!

Offline Death

« Odpowiedź #2764 dnia: Nd, 22 Grudzień 2024, 13:19:38 »
Ten większy rabat na nowy pakiet, to w sumie kilkanaście złotych, może dwadzieścia jeśli ktoś bierze drugie wydania komiksów Larceneta. Ale ja biorę "tylko" pozostałe pięć komiksów. Swoją drogą ja nie wiem czy jest drugie wydawnictwo, które ma gust tak bardzo zbieżny z moim. Ale wracając do tematu, to ja bym wolał pięć ładnych grafik niż mieć kilkanaście złotych. Szkoda, że tak wyszło.

Offline Koalar

« Odpowiedź #2765 dnia: Nd, 22 Grudzień 2024, 13:40:06 »
No ale ja pytam, do kiedy ten rabat, chyba że "świąteczny" znaczy do końca świąt :)
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #2766 dnia: Nd, 22 Grudzień 2024, 14:44:22 »
Teraz jak dostałem w końcu wszystkie grafiki oni z niech zrezygnowali. :D
Wypełniło się starożytne Proroctwo o bonusach od Mandioki:
"Kiedy przestąpią Śmierci próg,
zdobyć ich więcej nie będziesz mógł".
« Ostatnia zmiana: Nd, 22 Grudzień 2024, 14:47:05 wysłana przez Deepdelver »

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #2767 dnia: Nd, 22 Grudzień 2024, 14:49:04 »
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline parsom

« Odpowiedź #2768 dnia: Pt, 03 Styczeń 2025, 22:21:05 »
Takie coś z fejsbuczka.

Wolny dzień. Nudzi mnie Łelbek, strasznie mnie wkurwia jego stosunek do kobiet, próbuję dalej Na południe od Brazos, ale tymi prostymi zdankami przypomina czasy kiedy pracowałem w gazetach i redaktorzy mówili, że każdy dziennikarzyna to niespełniony pisarz.
Po napisaniu książki dałem sobie spokój;)
Biorę się więc za gotowanie i zastanawiam czy czytałem coś równie dobrego o jedzeniu jak genialny film Wielkie żarcie Ferreriego?!
Potem przychodzi na myśl barokowy Greeneway z Kucharzem, złodziejem, jego żoną i jej kochankiem.
I wtedy wpada ciepły, przyjemny koreański Umma's table.
Nikt się nie rozwiódł, nie gwalcił, ludzie byli sobie oddani i kochający oraz pomocni.
Ale to dobre po Łelbeku! 😉
Teraz czas na przypomnienie sobie Codziennej walki Larceneta. W nowym tłumaczniu.
Ten komiks jest wspaniały! Paweł Łapinski daje popis. Będziecie zachwyceni.
Wolne. Czyli prasuję koszule i myję podłogi:)))
T.Rex - I'm hungry man for youuuuu, uuuuuu!
Nawet to pasuje do larcentowego komiksu!:)

Offline Death

« Odpowiedź #2769 dnia: Nd, 05 Styczeń 2025, 08:14:57 »

Glenat pochwalił się na Facebooku, że już za momencik wychodzi trzeci tom Dziewczyn z Pillaru. Mandioca wydała integral pierwszych dwóch. Pamiętam, że kilka lat temu na forum szał zrobił Zakazany port, który był bardzo dobrym komiksem, ale w pewnym momencie zaczęło się trochę Paolo Coelho. Dziewczyny podobały mi się bardziej, bo są tego Paolo pozbawione. Aż się dziwię, że mi się nie zmieściły w top 10 roku. To był naprawdę znakomity rok skoro komiks, który tak bardzo mi się podobał nie zmieścił się w mojej topce. Nie mogę się doczekać na kolejny tom od Mandioki.

Offline moai

« Odpowiedź #2770 dnia: Nd, 05 Styczeń 2025, 09:48:11 »
Tom Mandioki to nie jest integral dwóch tomów. Po prostu tam dwie historie były.

Offline Death

« Odpowiedź #2771 dnia: Nd, 05 Styczeń 2025, 22:28:18 »
To jeszcze lepiej! Czyli co, mogą już wydawać drugi? To może od razu integral z trzecim, nie ma co się rozdrabniać. :)

Offline Dracos

« Odpowiedź #2772 dnia: Nd, 05 Styczeń 2025, 23:21:36 »
Ja myślałem że skoro w pierwszym była opowieść o dwóch dziewczynach to w kolejnym będzie o następnych dwóch, ale skoro wyszedł tom trzeci to mi się koncepcja sypnęła. Tak czy inaczej z chęcią poczytam co tam dalej bo pierwszy tom był tylko takim wstępem do większej historii i brak wątków nadnaturalnych wyszedł historii na dobre.

Offline Konrad

« Odpowiedź #2773 dnia: Nd, 05 Styczeń 2025, 23:42:47 »
To jeszcze lepiej! Czyli co, mogą już wydawać drugi? To może od razu integral z trzecim, nie ma co się rozdrabniać. :)

Mogą od dawna, bo drugi tom wyszedł już w 2021 roku
https://baopublishing.it/prodotti/le-ragazze-del-pillar-volume-2/

Offline Norbo80

« Odpowiedź #2774 dnia: Nd, 12 Styczeń 2025, 19:43:05 »
Mam pytanie o Raport Brodecka. Czy ktos wie czym sie bedzie roznilo to wydanie od pierwszego? Ogolnie mialem przerwe w komiksach z 30 lat i teraz nadrabiam. Lubie komiksy na polce ktore sa ladnie wydane. Wiele osob stawialo Raport w top 10 okiksow wszechczasow. Czy jest u Mandiocy jeszcze jakis taki diament ktorego nie moge pominac? Tylko nie piszczie ze wszystkie mam kupic:) Za odpowiedzi dziekuje:)
« Ostatnia zmiana: Nd, 12 Styczeń 2025, 19:46:06 wysłana przez Norbo80 »