Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 658826 razy)

Archelon, VooDoo-79, Interloper, Ragnar, Tomo, milos3 i 7 Gości przegląda ten wątek.

Offline Midar

Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #2700 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 21:07:00 »
W przyszłym roku zaserwujemy gratkę dla fanów komiksów szpiegowskich i, szerzej pisząc, sensacyjnych!😎
Po latach do Polski powróci "Pieśń strzyg", jedna z kultowych frankofońskich serii, którą stworzyli Éric Corbeyran ("Metronom", "Badlands") oraz Richard Guérineau ("Stróże prawa z Dzikiego Zachodu", jeden z tomów "XIII: Mystery").
Pierwszy tom wydania zbiorczego będzie zawierał albumy #1-6, czyli kompletny pierwszy cykl "Le chant des Stryges".🙂
Poniżej prezentujemy kilka plansz oraz okładek z oryginalnej wersji językowej.

Dla mnie bomba! To była seria, o którą byłem najbardziej zły na Egmont, że ją przerwał.

« Ostatnia zmiana: Cz, 06 Listopad 2025, 21:35:21 wysłana przez Midar »

Offline kemot

« Odpowiedź #2701 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 22:29:58 »
Ekstra!

Offline komiks

« Odpowiedź #2702 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 22:45:11 »
O czym to, bo wygląda fajnie, ale pewnie jakieś nudy?
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Koalar

« Odpowiedź #2703 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 23:50:06 »
Tyle mniej więcej zapamiętałem:
Spoiler: PokażUkryj
Jak sam tytuł mówi, był tam wątek strzyg, że pojawiają się w wielu kulturach, no i są wykorzystywane przez pewną tajemniczą organizację do niecnych celów. Sensacja, trochę thriller, trochę wątków nadprzyrodzonych.

Generalnie mi się podobało i był to jeden z tytułów, na którego wznowienie czekam.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline komiks

« Odpowiedź #2704 dnia: Pt, 07 Listopad 2025, 00:19:11 »
Twój opis kojarzy mi się z takim serialem Special Unit 2, tylko tam były gargulce.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Brvk

« Odpowiedź #2705 dnia: Pt, 07 Listopad 2025, 07:41:16 »
Pamiętam, że pierwsze cztery tomy mi się dość podobały, a piąty już niezbyt, bo zmienił się kolorysta i urok prysł. Nie kupię, ale wspominam dobrze, ot, frankofońskie sensacyjne czytadło. Miłośnicy podobnych historii powinni zerknąć.

Offline keram2

« Odpowiedź #2706 dnia: Pt, 07 Listopad 2025, 17:43:52 »
Do mnie ta seria nie trafiła, miałem chyba dwa albumy i dałem spokój.

Spośród przerwanych serii Egmontu najbardziej chciałbym powrotu Aquablue, u nas wyszło chyba 8 tomów, tymczasem we Francji w zeszłym miesiącu miał premierę tom 20.

https://www.bedetheque.com/serie-48-BD-Aquablue__10000.html
« Ostatnia zmiana: Pt, 07 Listopad 2025, 17:45:43 wysłana przez keram2 »

Offline michał81

« Odpowiedź #2707 dnia: So, 08 Listopad 2025, 09:11:30 »
Ja mam problem z komiksami pisanymi przez Corbeyrana. Pomysł wyjściowy najczęściej interesujący, potem dorzucanie dodatkowych wątków, przez co rozjeżdża się fabuła, by nagle zorientować się że do zamknięcia historii został jeden album i domykanie wszystkiego na szybko, tak że gubią się postacie i wątki.

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #2708 dnia: Nd, 09 Listopad 2025, 00:02:00 »
@michał81: mam to samo  ;D Ale i tak bardzo lubię jego komiksy. Metronom to nadal świetna rzecz pomimo tego kończenia wątków na szybko. Pieśń strzyg zdecydowanie na radarze u mnie! Corbeyrant pisze z głową i lubi wplatać przesłanie w swoje komiksy, bardzo cenię!

Offline Dalthon

« Odpowiedź #2709 dnia: Pn, 10 Listopad 2025, 21:31:01 »
Ciekawe czy sprzeda się szybciej niż poprzednia? Wersja z limitowaną okładką już od kilku dni niedostępna na Gildii.

🔥PRZEDSPRZEDAŻ🔥
"Wiek cienia" Cazy to jedna z naszych ostatnich tegorocznych premier!
▶ Zbiór opowiadań dzieje się w tym samym uniwersum, co "Świat Arkadiego", lecz przed wydarzeniami z tej epickiej sagi, zatem to dobry pomysł na rozpoczęcie przygody z twórczością kultowego twórcy.😊
▶ Listopadowe nowości i wznowienie "Ameryki Północnej" Toppiego znajdziecie w przedsprzedaży w naszym sklepie oraz Gildii. 🙂

Offline eridraven

« Odpowiedź #2710 dnia: Wt, 18 Listopad 2025, 14:24:20 »
Zapraszam Was na live z Marcinem Martyniukiem, na którym poznamy pierwsze zapowiedzi na 2026 rok!

Kiedy?

24 listopada 2025 roku, godzina 20.00

Gdzie?

YouTube: https://youtube.com/live/LXV7LuW18jI

Wydarzenie na FB: https://fb.me/e/9EaPMjk5g
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Online Konrad

« Odpowiedź #2711 dnia: Wt, 18 Listopad 2025, 23:21:22 »
Kolejna zapowiedź na 2026 to seria Oracle. Dwa tomy zbiorcze po 5 albumów, czyli 272 i 264 strony.
https://www.bedetheque.com/serie-42316-BD-Oracle.html
https://www.editions-soleil.fr/bd/series/serie-oracle/album-oracle-integrale-t01-t05
https://www.editions-soleil.fr/bd/series/serie-oracle/album-oracle-integrale-t06-t10

W przyszłym roku wydamy serię "Oracle", inspirowaną mitologią grecką. Odpowiadają za nią m.in. Olivier Peru ("Legendy Zachodu", "Świat Akwilonu", "Tytani"), Nicolas Jarry ("Świat Akwilonu") i Sylvain Cordurié ("Acriborea").🙂
We Francji na serię złożyło się 10 historii, które połączymy w dwa zbiorcze wydania.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #2712 dnia: Śr, 19 Listopad 2025, 07:05:01 »
Widzę ze Lost coraz bardziej idzie drogą Scream i wydaje jakieś generyczne frankofony ::)
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Saruto

« Odpowiedź #2713 dnia: Śr, 19 Listopad 2025, 07:37:40 »
Widzę ze Lost coraz bardziej idzie drogą Scream i wydaje jakieś generyczne frankofony ::)
Znaleźli swoją nisze i widocznie im to działa. Przecież chodzi o to żeby zarabiać.
Dla mnie powoli wypadają z kręgu zainteresowań.

Offline Szekak

« Odpowiedź #2714 dnia: Śr, 19 Listopad 2025, 07:38:54 »
Ilosc ciekawych tytulow z Francji pewnie sie konczy, stad coraz bardziej generyczne pozycje. ^^
Piękno jest w oczach patrzącego.