Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 662912 razy)

Offline Horyzont Snu

Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #2340 dnia: Nd, 02 Luty 2025, 00:10:13 »
Nikt nie wspomniał o Łupieżcach Imperiów, a to moim zdaniem jeden z najlepszych tytułów Lostów.

Offline Guru_Komiksu

« Odpowiedź #2341 dnia: Pt, 07 Luty 2025, 09:33:54 »
Cywilizacje: Kreta - na stronie LiT pisze, że komiks będzie dostępny 24 lutego. Jednak na Gildii doszło do zmiany i data premiery jaka widnieje to 24 maja.
Która jest właściwa?
Miałem sobie zamówić komplet premier wychodzących 24 lutego, ale w takim razie póki co się wstrzymam, do czasu wyjaśnienia sprawy. Jeśli faktycznie będzie opóźnienie, to czy daty premier komiksów Somna i Prorok też są zagrożone? Z góry dzięki za odpowiedź.

Offline Lobo

« Odpowiedź #2342 dnia: Pt, 07 Luty 2025, 10:19:32 »
Bankowo błąd, bez paniki. Inaczej wydawnictwo wydałoby jakiś komunikat, ponadto na ich stronie widnieje normalnie 24 lutego jako data wydania.

Offline LukCook

« Odpowiedź #2343 dnia: Wt, 25 Luty 2025, 17:26:13 »
Jedna z lutowych nowości LiT dotarła. Somna graficznie prezentuje się świetnie, fajne dodatki. Nietypowy format, podobny do wykorzystywanego w DC Black Label.

Offline Lobo

« Odpowiedź #2344 dnia: Wt, 25 Luty 2025, 18:40:26 »
Napisz opinię jak skończysz, bo akurat ta pozycja najbardziej mnie zainteresowała wśród lutowych premier
« Ostatnia zmiana: Wt, 25 Luty 2025, 19:48:56 wysłana przez Lobo »

Offline Mateusz

« Odpowiedź #2345 dnia: Wt, 25 Luty 2025, 19:04:44 »
Prezentacja lutowych premier i porównanie zagranicznej edycji Somny.

Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline death_bird

« Odpowiedź #2346 dnia: Śr, 26 Luty 2025, 00:40:03 »
Napisz opinię jak skończysz, bo akurat ta pozycja najbardziej mnie zainteresowała wśród lutowych premier

Jeżeli to w czymkolwiek pomoże to miałem do czynienia z pierwszym zeszytem. Czująca się "porzuconą" żona zaczyna rozglądać się za realizacją dziwacznych fantazji. Wszystko w konwencji czarownic z Salem i purytańskich okolic pierwszych osadników i ich fobii. Narysowane ślicznie, ale po tej pierwszej odsłonie zupełnie nie interesował mnie ciąg dalszy.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Guru_Komiksu

« Odpowiedź #2347 dnia: Śr, 26 Luty 2025, 13:51:52 »
Jeżeli to w czymkolwiek pomoże to miałem do czynienia z pierwszym zeszytem. Czująca się "porzuconą" żona zaczyna rozglądać się za realizacją dziwacznych fantazji. Wszystko w konwencji czarownic z Salem i purytańskich okolic pierwszych osadników i ich fobii. Narysowane ślicznie, ale po tej pierwszej odsłonie zupełnie nie interesował mnie ciąg dalszy.

Mam podobne odczucia póki co. Zacząłem, ale nie kontynuowałem, bo nie wciągnęło. Rysunki OK, ale fabularnie na razie mnie rozczarowuje. Ogólnie z tych lutowych premier, które zakupiłem, dobre wrażenie sprawia "Cywilizacje. Kreta", Prorok tak po środku a Somna "meh", ale to jeszcze muszę na spokojnie te komiksy przyczytać/dokonczyć a nie z doskoku.
« Ostatnia zmiana: Śr, 26 Luty 2025, 13:55:32 wysłana przez Guru_Komiksu »

Offline Leyek

« Odpowiedź #2348 dnia: So, 01 Marzec 2025, 21:24:45 »
Drugi rok z rzędu Lost in Time zostało uznane przez forumowiczów z najlepsze wydawnictwo działające w Polsce.

Podsumowanie głosowania na najlepsze komiksowe wydawnictwo roku 2024:

miejsce 2023         Wydawca      punkty      ile razy      1 miejsca   

1.      (   1.   )      Lost in Time      576      69      31   
   2.      (   2.   )      Egmont      466      67      11   
   3.      (   3.   )      Mandioca      399      54      16   
   4.      (   6.   )      Studio Lain      365      55      8   
   5.      (   4.   )      Kultura Gniewu      281      49      2   
   6.      (   8.   )      Scream Comics      229      42      2   
   7.      (   7.   )      Mucha Comics       225      38      3   
   8.      (   10.   )      Ongrys      195      36      1   
   9.      (   9.   )      Timof Comics      179      38      1   
   10.      (   4.   )      Kurc      155      35      0   

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #2349 dnia: So, 01 Marzec 2025, 21:33:11 »
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Konrad

« Odpowiedź #2350 dnia: Nd, 02 Marzec 2025, 21:39:42 »
Pierwsza marcowa zapowiedź - Ofiarnicy. Tom 2
🔥🔥ZAPOWIEDŹ🔥🔥
Otwarcie "Ofiarników" zebrało świetne opinie, a my nie zwlekaliśmy z drugim tomem dark fantasy Remendera, Fiumary i McCaiga. Premiera już w marcu! 🙂
-------------------
Zakorzeniona w dzieciństwie trauma Gołębia zostaje przekuta w oślepiający gniew wobec świata, który nigdy nie roztoczył nad nim ochrony; gniew, w którym nareszcie odnajduje siłę, aby dać wyraz swojej złości w sposób, jakiego nie da się przeoczyć.
Splendory i miłość, pod których kloszem dorastała Soluna, nie przygotowały jej na bolesne popadnięcie w niełaskę i utratę kontroli, z którą się zmaga. Poprzez ich rozbieżne życia świat nabierze nowego kształtu i narodzi się nowy bóg.
Album zawiera materiały opublikowane pierwotnie w "The Sacrificers #7-11".
-------------------
Podstawowe informacje:
👉Tytuł: Ofiarnicy. Tom 2
👉Tytuł oryginalny: The Sacrificers #7-11
👉Scenariusz: Rick Remender
👉Rysunki: Max Fiumara, André Lima Araújo
👉Kolory: Dave McCaig
👉Przekład: Bartosz Czartoryski
👉Redakcja i korekta: Izabela Rutkowska
👉Skład: Piotr Margol
👉Liczba stron: 128
👉Format: 180 x 275 mm
👉Oprawa: twarda
👉Papier: kredowy
👉Druk: kolorowy
👉Wydawnictwo: Lost In Time
👉Wydawca oryginalny: Image Comics
👉Data wydania: 26 marca 2025 r.
👉Cena okładkowa: 72 zł
👉ISBN-13: 978-83-68346-11-4

Offline LukCook

« Odpowiedź #2351 dnia: Wt, 04 Marzec 2025, 20:39:15 »
🔥🔥ZAPOWIEDŹ🔥🔥
I druga marcowa zapowiedź, czyli już 8 (a z artbookami 10!) odsłona prac Sergia Toppiego w naszym wydawnictwie.😊
------------------------
Tom ósmy kolekcji dzieł Sergia Toppiego obejmuje opowiadania osadzone na Syberii, za czasów carskiej Rosji, a także zbiór historii wojennych, w których wędrujemy od pól bitewnych w Prusach w 1742 roku, przez XIX-wieczne walki z tubylcami na skolonizowanej przez Niemców Papui, aż po wojny XX-wieczne w Azji Południowo-Wschodniej, na zachodzie i wschodzie Europy, w byłej Jugosławii oraz w Afryce.
W niemal każdej z tych opowieści Toppi umiejętnie nas zwodzi, budując je ze starannie dobranych realistycznych klocków – żeby nagle wprowadzić do nich element surrealistyczny i zburzyć wszelkie oczekiwania czytelnika.
------------------------
Podstawowe informacje:
👉Tytuł: Toppi. Kolekcja. Tom 8: Wschodnie ścieżki i opowieści wojenne
👉Tytuł oryginalny: Ogoniok / Kas-Cej / Transiberien, Saint-Acheul ’17 / Comme un ours en furie / Myetzko Köllwitz 1742 / Face cachée
👉Scenariusz: Sergio Toppi
👉Rysunki: Sergio Toppi
👉Przekład: Marta Duda-Gryc
👉Redakcja i korekta: Izabela Rutkowska
👉Skład: Piotr Margol
👉Liczba stron: 240
👉Format: 240x320 mm
👉Oprawa: twarda
👉Papier: kredowy
👉Druk: cz.-b.
👉Wydawnictwo: Lost In Time
👉Wydawca oryginalny: Editions Mosquito
👉Data wydania: 27 marca 2025 r.
👉Cena okładkowa: 130 zł
👉ISBN-13: 978-83-68346-12-1
#toppi #toppikolekcja #toppicollected #sergiotoppi #lostintimepl #wydawnictwolostintime #komiks #komiksy #zapowiedź

« Ostatnia zmiana: Wt, 04 Marzec 2025, 20:41:46 wysłana przez LukCook »

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #2352 dnia: Wt, 04 Marzec 2025, 20:49:29 »
Wow! I to jest dobra wiadomość.
Nie dość, że kolejny Toppi, to jeszcze łączony (oryginalne tomy 5 i 11). I pięknie!

Przy okazji widać, że dostajemy opowiadania "Kollwitz 1742" i "Miećko", czyli ze starego tomu "Magia & Miecz" brakuje nam w kolekcji tylko "Sobieskiego" i "Przygodnego rycerza" (jest w oryginalnym tomie 10).
« Ostatnia zmiana: Wt, 04 Marzec 2025, 21:02:10 wysłana przez Deepdelver »

Offline Saruman

« Odpowiedź #2353 dnia: Wt, 04 Marzec 2025, 21:27:05 »
Fajna opcja z tym łączeniem. 240 stron - to będzie drugi najgrubszy tom, zaraz po Kolekcjonerze (260 stron).

Offline Dracos

« Odpowiedź #2354 dnia: Wt, 04 Marzec 2025, 22:12:05 »
Fajna opcja z tym łączeniem. 240 stron - to będzie drugi najgrubszy tom, zaraz po Kolekcjonerze (260 stron).

Między innymi dlatego wygrywają głosowanie na najlepsze wydawnictwo 8)