Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 662910 razy)

Offline LukCook

Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #2325 dnia: Śr, 29 Styczeń 2025, 09:13:47 »
Wydawnictwo Glenat podzieliło się okładką czwartego tomu "Hawkmoona", który będzie miał premierę we Francji już końcem kwietnia.🙂
Drugie wydanie zbiorcze komiksowej adaptacji cyklu Michaela Moorcocka pojawi się w Polsce najdalej w trzecim kwartale 2025 r.

Offline Norbo80

« Odpowiedź #2326 dnia: So, 01 Luty 2025, 12:09:56 »
Hej, nie mieszkam na codzien w PL ale niedlugo bede mial okazje kupic kilka komiksow. To jednorazowa akcja wiec chce sie wczesniej doinformowac. Jakie sa najwieksze hity wydawnictwa LiT? Mysle nad wypadkiem na polowaniu.

z gory dziekuje.

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #2327 dnia: So, 01 Luty 2025, 12:50:11 »
@Norbo80: Cytuję bardzo dobrze poinformowane źródło: "Wypadek, Colorado train, Contrapaso, Mały astronauta, Dwie maski, Osiem miliardów dżinów, Dieter Lumpen, Trent, Toppi, Morgan, Buffalo Runner, Parszywy drań, Cesarzowa" :) I powiem tak: obserwuję, że wiele z tych tytułów ma rzeczywiście bardzo dobre opinie (nie tyle recenzje, co właśnie opinie - również tu na Forum).
Od siebie na pewno z całego 💙 mogę polecić Cesarzową Charlottę, bo to do scenariusza Nury'ego!

Offline Lobo

« Odpowiedź #2328 dnia: So, 01 Luty 2025, 13:00:10 »
Ogólnie z tego wydawnictwa ciężko się na coś naciąć bo mają praktycznie same dobre i bardzo dobre pozycje. No chyba że nie lubisz konkretnego gatunku jak fantasy czy westernu ale to logiczne.

Offline Brvk

« Odpowiedź #2329 dnia: So, 01 Luty 2025, 13:22:16 »
Trudno się zgodzić z powyższym - jak każde wydawnictwo, LiT ma w katalogu różnorakie jakościowo i artystycznie pozycje, są tu dzieła i są rzeczy do odpuszczenia.

Offline Dracos

« Odpowiedź #2330 dnia: So, 01 Luty 2025, 14:43:58 »
Dla przykładu Łowcy Relikwii czy Poszukiwacze z Drzewoświata to naprawdę słabe tytuły chociaż z tej dwójki Łowcy to wyjątkowy paździerz, a ja sci-fi lubię więc o uprzedzeniu do gatunku nie ma mowy.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #2331 dnia: So, 01 Luty 2025, 14:48:31 »
Ja od siebie polecam trzy tytuły. 1. Local Man- świetna satyra na komiksy superhero lat 90. 2. Morgan - krótkie historyjki spod znaku noir (coś dla fanów Torpedo czy Spaghetti Bros). 3. Trent- jeden z moich ulubionych komiksów tamtego roku. Western z naciskiem na wątki obyczajowe. Dawno nie miałem takiej satysfakcji po zakonczeniu lektury.

Offline rapr

« Odpowiedź #2332 dnia: So, 01 Luty 2025, 14:52:40 »
Dla mnie top to Parszywy Drań - za miejsce akcji, pomysłowość, piękne rysunki i kolory, Wypadek na polowaniu - niezwykły klimat i ciekawe historia, Contrapaso - nietypowe miejsce i czas akcji, piękne rysunki, Osiem miliardów dżinów - bardzo ciekawa i rozrywkowa lektura z interesującymi obrazkami i dodałbym od siebie Tango jako solidny akcyjniak! O! I jeszcze Excalibur Kroniki! Zdecydowanie top5 komisów z tego roku

Na przeciwnym biegunie ląduje u mnie Aquarica, Dziki Ląd I Świat Dryftu
« Ostatnia zmiana: So, 01 Luty 2025, 14:56:04 wysłana przez rapr »

Online bababatman

« Odpowiedź #2333 dnia: So, 01 Luty 2025, 15:54:24 »
Hej, nie mieszkam na codzien w PL ale niedlugo bede mial okazje kupic kilka komiksow. To jednorazowa akcja wiec chce sie wczesniej doinformowac. Jakie sa najwieksze hity wydawnictwa LiT? Mysle nad wypadkiem na polowaniu.

z gory dziekuje.

Wypadek na polowaniu to świetny komiks, który bardzo polecam. Wydawnictwo wypuściło teraz dodruk. Dodatkowo polecam wspomnianego już kilkukrotnie Trenta oraz takie pozycje jak Hoka Hey, Król Rozpustników i Mały Astronauta.

Offline deFranco

« Odpowiedź #2334 dnia: So, 01 Luty 2025, 15:55:55 »
To takie wydawnictwo, że na 100% każdy znajdzie coś dla siebie. Pytanie właśnie co się lubi.
Ja preferuję bardziej dobrą komercję, rozrywkę, przygodę, akcję + stare VHSowskie klimaty.
Z tego co czytałem ranking wygląda tak:

1) Miasto  5/5
2) Morgan  5/5
3) Fox  4/5
4) Piąta Ewangelia  4/5
5) Milenium  4/5
6) Hombre  4/5
7) Walizka  4/5
8] Republika Czaszki  3/5
9) Tysiąc twarzy Kuby rozpruwacza  3/5
10) Ernie Pike  3/5
11) Anne Bonny  3/5
12) Excalibur Kroniki  3/5
13) Tango  3/5
14) Parszywy drań  3/5
15) Świat Arkadiego  3/5
16) Pamięć popiołów  3/5
17) Nautilus  3/5
18) Dieter Lumpen  3/5
19) Wąż i Kojot  3/5
20) Król rozpustników  3/5
21) Burton & Cyb  3/5
------------------------------------------
22) Ergun Tułacz  2/5
23) Horacio d'Alba  2/5
24) Droga miecza  2/5
25) Katedra Otchłani  2/5
26) Świat Dryftu  2/5
27) Dziki ląd  1/5
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #2335 dnia: So, 01 Luty 2025, 15:56:08 »
Jakie sa najwieksze hity wydawnictwa LiT? Mysle nad wypadkiem na polowaniu.
Z tych co czytałem wybitne są: Wypadek na polowaniu i Kolekcja Toppiego.
Wyróżniłbym też Miasto, Excalibur: Kroniki, Burton i Cyb, może Hombre.

U mnie z kolekcji klasycznych szortów (Hombre, Morgan, Burton i Cyb, Miasto) akurat Morgan wypada najsłabiej.

Offline Norbo80

« Odpowiedź #2336 dnia: So, 01 Luty 2025, 22:08:58 »
dzieki za liczny odzew. Zastanawiam sie and wypadkiem na polowaniu, Trentem i Local Man.

Offline Lobo

« Odpowiedź #2337 dnia: So, 01 Luty 2025, 22:18:48 »
Dorzuć Hoka Hey warto
Również Ernie Pike jeśli lubisz wojenno - obyczajową klasykę

Offline 79ers

« Odpowiedź #2338 dnia: So, 01 Luty 2025, 22:26:38 »
Moje 4 najciekawsze LiT-y do tej pory:
  • kolekcja Toppiego - przekonała mnie jeszcze bardziej do czerni i bieli w komiksie, oraz do samego wydawnictwa
  • Arawn - ponieważ czarnego i szarego fantasy nigdy dość
  • Excalibur kroniki
  • Król rozpustników

Offline zerodwatrzy

« Odpowiedź #2339 dnia: So, 01 Luty 2025, 22:34:37 »
Ernie Pike również polecam, dorzucę od siebie Burton&Cyb - najśmieszniejszy komiks nie licząc klasyków "dla czytelnika w każdym wieku", Milenium (chociaz tom kończy sie w takim momencie, że chciałoby sie więcej, a za szybko to nie nastąpi) oraz Legendę o szkarłatnych obłokach, przepiękny komiks, od którego nie mogłem sie oderwać. Mały astronauta rozwala serce na drobne kawałki. Rzadko się zdarza, że komiks mnie wzrusza, od tego mam raczej muzykę. Ale w tym przypadku dłużej się zbierałem do kupy po czytaniu niż czytałem, mocna rekomendacja.