Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 661701 razy)

Offline Konrad

Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #2175 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 21:34:54 »
I oficjalnie ostatnia tegoroczna zapowiedź - Parszywy drań. Tom 2 (finałowy)
⚡️ ZAPOWIEDŹ  & PRZEDSPRZEDAŻ⚡️
4️⃣ i ostatnia listopadowa zapowiedź -> drugi (ostatni) tom "Parszywego drania" Loisela i Ponta. 🔥🔥 Dzieje się w tej dżungli, oj dzieje!
--------------
▶ Na stronie internetowej ruszyła przedsprzedaż całego zestawu, jaki przyszykowaliśmy dla Was na listopad.😁
-------------------
Choć Max nieoczekiwanie poznał swojego ojca, nie tryska entuzjazmem, widząc, z kim ma do czynienia. Musi mu jednak towarzyszyć, ponieważ Jednoręki ucierpiał podczas strzelaniny. Wprawdzie okaleczony, ten typ spod ciemnej gwiazdy jest wreszcie bogaty – odnalazł bowiem zgubiony skarb.
Tymczasem poszukujący zaginionych Maxa i Baię kapitan Régo wyciąga z opresji niemą Metyskę, która wpadła w ręce opryszków. Lecz zaraz potem musi ponownie ratować jej życie, zabierając ją do szpitala w mieście Guajerai, gdzie dojdzie do nieoczekiwanych i brzemiennych w skutki spotkań…
Jednorękiego chce bowiem dopaść mający wiele na sumieniu Hermann, szef obozu leśnego, który od dawna pragnie poznać prawdę na temat śmierci swojej jedynej córki. Nawet ciężka  choroba nie jest w stanie pokrzyżować mu planów. Tym bardziej że znajduje się pod opieką otaczającej go współczuciem i sympatią Christelle, jednej z pielęgniarek z lecznicy.
Régis Loisel („W poszukiwaniu Ptaka Czasu“) i Olivier Pont gmatwają losy bohaterów tej historii, piętrząc przed nimi przeszkody i nie szczędząc im prawdziwych dramatów. Kiedy wreszcie w sercu bujnej oraz niebezpiecznej dżungli dochodzi do ostatecznej konfrontacji, nie można być pewnym niczego…
Wydanie zawiera tomy #3-4 oryginalnego wydania: Guajerai oraz Le Rituel.
-------------------
Podstawowe informacje:
👉 Tytuł: Parszywy drań. Tom 2: Guajerai / Rytuał
👉 Tytuł oryginalny: Un putain de salopard. Tome 3-4: Guajeraï / Le Rituel
👉 Scenariusz: Régis Loisel
👉 Rysunki: Olivier Pont
👉 Kolory: François Lapierre
👉 Przekład: Jakub Syty
👉 Redakcja: Izabela Rutkowska
👉 Korekta: Izabela Rutkowska
👉 Skład: Piotr Margol
👉 Liczba stron: 168
👉 Format: 215x290 mm
👉 Oprawa: twarda
👉 Papier: kredowy
👉 Druk: kolorowy
👉 Wydawnictwo: Lost In Time
👉 Wydawca oryginalny: Rue de Sèvres
👉 Data wydania: 26 listopada 2024 r.
👉 Cena okładkowa: 115 zł
👉 ISBN-13: 978-83-67270-99-1

Offline LukCook

« Odpowiedź #2176 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 21:49:41 »
Zestaw Mistrzów zamówiony.

Offline Masonna

« Odpowiedź #2177 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 00:03:58 »
Dołączę do innych: martw się o swoją ;D Tobie pewnie wiele rzeczy nie przeszkadza, bo zadowalasz się bylejakością.

Dołącz, dołącz, ale mentalność stada nie jest czymś, czym warto się chwalić ;)
Pochwal się natomiast (i stado, do którego dołączasz również niech się pochwali) informacją w jaki sposób walczycie z tą bylejakością. Nie kupujecie komiksów? Reklamujecie po kilka razy? Co jeszcze? I jak wasze działania przekładają się na poprawę tej jakości? Bo twierdzicie, że dalej dziadostwo  ;D
Komary rypią...

Offline LukCook

« Odpowiedź #2178 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 13:32:23 »
😁 Na naszej stronie lostintime. pl wystartowała PRZEDSRZEDAŻ listopadowych nowości:
👉 Tango. Integral II
👉 Parszywy drań. Tom 2 - (finałowy)
👉 Kolekcja Toppi. Tom 7: Stary Świat
👉 Świat Arkadiego. Wydanie zbiorcze 1 (okładka standardowa i limitowana)
Premiery planowana są na 26.11.
Przy zamówieniach na kwotę minimum 280 złotych Paczkomaty InPost – odbiór w punkcie oraz Kurier Pocztex 48 godz. są darmowe. 😉

Offline parsom

« Odpowiedź #2179 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 15:07:48 »
Caza to będzie niskorabatowany, czy niekoniecznie?

Offline bfg

« Odpowiedź #2180 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 15:17:49 »
na stronie lostów jest z 25% rabatem, więc standardowy rabat.

Offline 79ers

« Odpowiedź #2181 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 20:30:15 »
a jak z dystrybucją np.bonito będzie ?

Offline LukCook

« Odpowiedź #2182 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 20:32:41 »
a jak z dystrybucją np.bonito będzie ?

Jest już w Gildii, pewnie będzie też w innych księgarniach (okładka regularna).

Offline Death

« Odpowiedź #2183 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 20:44:36 »
No właśnie, limitowane okładki z Lost in Time są tylko na Gildii i innych specjalistycznych sklepach?
Bo na razie się wstrzymałem z zakupem całego pakietu. Nie chcę być znowu frajerem. Jak widzę, że dałem dopiero co 165 zł za 1 album, a niektórzy dali 105 lub nawet 88 zł, to poczułem się wydymanym przez życie preorderowiczem i czekam na okazje.
Matfel zaczyna wysyłać zamówienia z EP

Offline freshmaker

« Odpowiedź #2184 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 21:21:43 »
wydymany przez życie preorderowicz :) piękne. jeszcze podobny efekt jest przy prenumeracie.

Online Lobo

« Odpowiedź #2185 dnia: Nd, 10 Listopad 2024, 17:57:59 »
Ktoś jest już po lekturze Ernie Pike? Jak opinie? Wart swojej ceny?

Offline michał81

« Odpowiedź #2186 dnia: Nd, 10 Listopad 2024, 18:06:57 »
Ktoś jest już po lekturze Ernie Pike? Jak opinie? Wart swojej ceny?
tu jest wg mnie bardzo rzetelna recenzja od Sylwka

Online Lobo

« Odpowiedź #2187 dnia: Nd, 10 Listopad 2024, 18:46:01 »
Tak widziałem film, chciałem jeszcze jakieś inne opinie poznać

Swoją drogą lubię recenzje komiksów LiT obu panów Sylwka i Artura, mało streszczają dużo recenzują 👌

Offline Death

« Odpowiedź #2188 dnia: Pn, 11 Listopad 2024, 01:26:33 »
Pewnie wszyscy zainteresowanie już wiedzą, ale gdyby jeszcze nie, to donoszę, że już za kilkanaście dni premiera pierwszego integrala kultowej serii Cazy „Świat Arkadiego”. Wydawcą jest bezapelacyjnie najlepszy wydawca roku ’24 czyli Lost in Time.
To ostatnie zdanie przekonało mnie do tego, żeby przestać płakać jak mała pizda za kodami i dobrymi cenami na komiksy tego wydawnictwa i kupiłem u nich na stronie pozostałe trzy nowości z listopada oraz Dziewięć.

Chyba faktycznie wydawnictwo roku. Aż sobie spojrzałem i dałem im top 1 za 2023 rok, więc teraz to już w ogóle muszę.

Offline ryba

« Odpowiedź #2189 dnia: Śr, 13 Listopad 2024, 13:56:49 »
Moja opinia o komiksie Siberia 56

Komiks jest średni.
Główny wątek fabularny jest nawet w porządku natomiast moje mocne niedowierzanie budzi to co działo się przed czasem akcji komiksu. W zasadzie przez 100 lat prekolonizacji tytułowej planety koloniści jej w ogóle nie zbadali, mało wiedzą o faunie, w zasadzie nic o tajemniczych strukturach (okładka). Z jednej strony fajnie bo dowiadujemy się tego krok po kroku razem z głównym bohaterem, ale do cholery co oni tam robili przez poprzednie 100 lat? Przecież mieli właśnie się dowiedzieć jak najwięcej o planecie.

Poza tym standardowo: zła korporacja i bohaterscy maluczcy.