Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 661689 razy)

Offline Death

Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #2145 dnia: Wt, 29 Październik 2024, 22:47:10 »
Jprdl, jeszcze Loisel. To pójdą na grubo. Oczywiście, że chcę. :)

Offline badday

« Odpowiedź #2146 dnia: Śr, 30 Październik 2024, 09:48:59 »
Na szczęście w grudniu przerwa u LiT. :)

Offline Dracos

« Odpowiedź #2147 dnia: Śr, 30 Październik 2024, 10:19:08 »
Toppi Caza Loisel no samo dobro 😍 Tylko portfel skrzeczy :P

Offline raz0req

« Odpowiedź #2148 dnia: Śr, 30 Październik 2024, 10:28:28 »
Jprdl, jeszcze Loisel. To pójdą na grubo. Oczywiście, że chcę. :)

Czyli jak rozumiem - polecasz zakup tom 1? Opinii na temat tego tytułu w necie jest bardzo mało, na forum w sumie też nie kojarzę, żeby coś było.

Offline eyesore

« Odpowiedź #2149 dnia: Śr, 30 Październik 2024, 10:41:19 »
Czyli jak rozumiem - polecasz zakup tom 1? Opinii na temat tego tytułu w necie jest bardzo mało, na forum w sumie też nie kojarzę, żeby coś było.
Ja polecam, co prawda kupiłem to na dużej przecenie ale bardzo fajna przygodówka, przyjemnie się czyta, szybko, fajnie rozrysowana intryga, ciekawe postacie, zresztą chyba nie kojarzę złego komiksu od Loisel  ;)

Offline Death

« Odpowiedź #2150 dnia: Śr, 30 Październik 2024, 10:55:15 »
Kupiłem na premierę, żeby wydawnictwo miało już pieniądze, ale z lekturą czekam na drugi, bo się od razu na premierę pierwszego integrala dowiedziałem od tłumacza, że będą 4 tomy w dwóch integralach. Z wieloma komiksami tak robię, że czytam aż będzie całość. Lubię czytać jako całość takie dyptyki typu Undertaker czy te dwa nowe tomy Blackasada, Noir Mariniego itd.
Z lekturą na drugi tom czekam też z Dżakartą z Egmontu. Potem się nie pamięta co było wcześniej, a czytanie całości naraz to gratka. :)

Offline rapr

« Odpowiedź #2151 dnia: Śr, 30 Październik 2024, 11:03:52 »

Ja bardzo polecam - świetne rysunki, wciągająca fabuła. Regularnie wracam sobie do tego komiksu i go przekartkowuję w oczekiwaniu na drugi tom :) Jak faktycznie wyjdzie w listopadzie, to planuję przeczytać jeszcze raz całość.

Offline Masonna

« Odpowiedź #2152 dnia: Śr, 30 Październik 2024, 11:21:36 »
Jak patrzę na te wklejone zdjęcia i zarzuty pod adresem kształtu okładki czy czegoś tam, to ręce opadają do samej ziemi. Minimalny, niezauważalny gołym okiem odchył, a ten się piekli. Naprawdę współczuję wydawcom i sklepom mającym do czynienia z komiksiarzami. Pewnie to najbardziej przez nich znienawidzona grupa społeczna. Nie wiem czy ostatecznie LiT komuś zablokowało możliwość zakupu, czy nie, ale na pewno powinno komuś, kto "swoim zwyczajem zrobił zwrot i od razu następny zakup. I tak ze trzy razy". Co ci ludzie mają w głowach...
Komary rypią...

Offline parsom

« Odpowiedź #2153 dnia: Śr, 30 Październik 2024, 12:14:58 »
Nie wiem co ci ludzie mają w głowach - na twoim miejscu martwiłbym się raczej o swoją. Ja widziałem swoje okładki, do tego wiem że zdjęcia spłaszczają, nie widać tego wyraźnie, i o ile parę wpadek można puścić płazem, w końcu nadchodzi moment przegięcia. Skoro jedni potrafią sklejać prosto, to inni też mogą. Zwłaszcza, że to jednak nie są tanie rzeczy.

Offline Dracos

« Odpowiedź #2154 dnia: Śr, 30 Październik 2024, 12:33:58 »
Z lekturą na drugi tom czekam też z Dżakartą z Egmontu. Potem się nie pamięta co było wcześniej, a czytanie całości naraz to gratka. :)

Tak samo robię że czekam, ale z 1629 się nie powstrzymałem i jakkolwiek lektura była bardzo przyjemna tak teraz żałuje że nie przeczytam "na raz" :)

Offline Murazor

« Odpowiedź #2155 dnia: Śr, 30 Październik 2024, 12:44:59 »
Minimalny, niezauważalny gołym okiem odchył, a ten się piekli.
Jablka kupujesz obite? Bulki przypalone? A samochod z rozbitymi szybami? :o

Naprawdę współczuję wydawcom i sklepom mającym do czynienia z komiksiarzami.
Moze zrzutke zalozmy, dla biednych wydawcow, ktorzy robia fuszerke, a klienci ich oszukuja, bo nie chca jej kupowac? A moze tylko dla tych, ktorym sie pokazuje bledy? ::)

Ja pierdole skad w ludziach takie sluzenczo-poddancze myslenie, wielki pan produkuje, a ja wezme wszystko, bo bylejakosc w tym kraju to norma i nic, ale to nic nie moze byc dobrze zrobione. I jeszcze ci wspaniali obroncy bylejakosci na kazdym kroku :-\

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #2156 dnia: Śr, 30 Październik 2024, 13:08:38 »
To zależy co kwestionujesz - zgodność Twojego egzemplarza komiksu z pozostałymi egzemplarzami, czy zgodność Twojego egzemplarza komiksu z Twoim wyobrażeniem o tym jak powinien wyglądać.

Offline Murazor

« Odpowiedź #2157 dnia: Śr, 30 Październik 2024, 13:54:52 »
z Twoim wyobrażeniem o tym jak powinien wyglądać.
Czy To jest sugestia, ze moge nie wiedziec jak wyglada poprawnie wydrukowany komiks? :O

Na szczescie mam porownanie do setek tomów roznych wydawnictw, z Polski i ze swiata, wiec wiem jak wyglada poprawnie wydrukowany komiks.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #2158 dnia: Śr, 30 Październik 2024, 14:22:36 »
Każdy produkt może być wykonany lepiej lub gorzej, ale dopóki spełnia swoją funkcję i nie trafił Ci się egzemplarz posiadający istotną wadę, której inne egzemplarze nie posiadają, nie bardzo jest podstawa do reklamowania - mówiąc brzydko: widziały gały co brały. Najwidoczniej jeden wydawca potrafi oprawiać lepiej, drugi gorzej. I od partacza możesz nie kupować.

Ale nie wyobrażam sobie żebym się ciskał w restauracji, że podają pizzę gorszą niż we Włoszech, bo "mam porównanie do setek pizz różnych pizzerii, z Polski i ze świata, więc wiem jak smakuje poprawnie przyrządzona pizza". No jest gorsza, trudno. Dopóki jest zjadliwa - nie wykłócam się, najwyżej wystawię słabą ocenę.

Offline Murazor

« Odpowiedź #2159 dnia: Śr, 30 Październik 2024, 14:50:25 »
Porownanie do pizzy pomine, bo calkowicie nietrafione. Smak jedzenia jest mocno subiektywny, a jakosc druku jest mierzalna. Fizycznie, faktycznie mierzalna. Jezeli jakis wydawca dopuszcza, az takie odchylenia od normy (czego Lost nie robi, bo napisal, ze zwrocil uwage drukarni) tzn, ze dopuszcza fuszerke.

Każdy produkt może być wykonany lepiej lub gorzej, ale dopóki spełnia swoją funkcję
Nie spelnia swojej funkcji, bo kolekcjonowanie komiksow to nie tylko ich czytanie. Gdyby tak bylo juz dawno wszystko byloby cyfrowo. Jakosc wydania to rowniez czesc produktu. Tak samo format, czy sposob wydania.

egzemplarz posiadający istotną wadę, której inne egzemplarze nie posiadają, nie bardzo jest podstawa do reklamowania
Ciekawe, ze inne zdanie maja ksiegarnie i sam wydawca, ktory reklamacje uznaje. Mozesz odbijac pileczke, ze dla "swietego spokoju", ale jest to tak slaby argument, ze mozesz sobie darowac.