Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 661437 razy)

Offline Itachi

Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #1935 dnia: Wt, 02 Lipiec 2024, 19:37:21 »
ZAPOWIEDŹ

Jeszcze w tym roku opublikujemy wspólne dzieło Héctora Germána Oesterhelda ("Mort Cinder") i Hugo Pratta ("Corto Maltese")!
"Ernie Pike" to tytułowy bohater i zarazem reporter, który snuje opowieści o tragicznym losie żołnierzy na frontach II wojny światowej.

Serię wydamy w jednym, liczącym 364 strony, tomie.

« Ostatnia zmiana: Wt, 02 Lipiec 2024, 19:40:02 wysłana przez Itachi »
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline wujekmaciej

« Odpowiedź #1936 dnia: Wt, 02 Lipiec 2024, 20:04:49 »
I to jest zapowiedz :)

Offline Death

« Odpowiedź #1937 dnia: Wt, 02 Lipiec 2024, 20:18:30 »
Kiedy z półobrotu wjeżdża komiksik, o którego istnieniu nie miałeś pojęcia, a od razu ląduje na samej górze zachcianek.

Offline zerodwatrzy

« Odpowiedź #1938 dnia: Wt, 02 Lipiec 2024, 21:45:04 »
@Death jak sama nazwa wydawnictwa wskazuje, biorą komiksy zaginione w czasie, na samym skraju czasoprzestrzeni. Czasem rozmowy kontraktowe sie przedluzaja, bo komiks ma dluzszy okres nieistnienia w naszej wersji świata. Morrison mógłby napisać o tym dobry komiks, albo już napisał, tylko żyjemy w okresie jego nieistnienia.

Też się strasznie jaram, a jakiekolwiek rzeczy, ktore czytałem w internecie o tym komiksie są jak gorączkowy sen, nie mialem pewności czy to prawdziwe. Całe szczęście jak już wydrukują, nie bedzie zadnych watpliwosci. Mandioca i LiT licytują się zapowiedziami w tym roku jakby grali talią samych asów, niech to się nie kończy :D

Offline studio_lain

« Odpowiedź #1939 dnia: Śr, 03 Lipiec 2024, 11:05:18 »
sadze, ze jak ladnie poprosicie to LiT wydam takze to ;)

Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline skil

« Odpowiedź #1940 dnia: Śr, 03 Lipiec 2024, 11:14:56 »
"War picture library" to akurat niezłe ramoty w duchu komiksów wojennych z EC. Ja akurat lubię, ale nie sądzę żeby coś takiego sprzedało samo nazwisko Pratta.
« Ostatnia zmiana: Śr, 03 Lipiec 2024, 11:16:33 wysłana przez skil »
A poza tym uważam, że Rosja powinna być zniszczona.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #1941 dnia: Śr, 03 Lipiec 2024, 11:20:19 »
W Wielkiej Brytanii sprzedaje ;)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline ryba

« Odpowiedź #1942 dnia: Śr, 03 Lipiec 2024, 11:44:24 »
W Wielkiej Brytanii sprzedaje ;)
Po mundurach wydaj się, że to komiksy o wojskach brytyjskich? To chyba ma znaczenie? Jakby pisał o Polakach w Narwiku czy Tobruku to by się sprzedało w Polsce.

Offline rafalszur

« Odpowiedź #1943 dnia: Śr, 03 Lipiec 2024, 11:59:02 »
Ładnie proszę o wydanie

Offline Dalthon

« Odpowiedź #1944 dnia: Śr, 03 Lipiec 2024, 13:17:45 »

Offline stempel

« Odpowiedź #1945 dnia: Cz, 04 Lipiec 2024, 12:22:02 »
"War picture library" to akurat niezłe ramoty w duchu komiksów wojennych z EC. Ja akurat lubię, ale nie sądzę żeby coś takiego sprzedało samo nazwisko Pratta.
U Nas sprzedaje się ramotkowy Żbik, Kloss, a jakby rzucili Wywiadowce, Podziemny Front, 10 z wielkiej ziemi czy Złotą Maczetę to wiele osób by się na to rzuciło jak Reksio na szynke. Przy oddzieleniu głupotek i polityki takie komiksy czyta się z przyjemnością

Offline Brvk

« Odpowiedź #1946 dnia: Cz, 04 Lipiec 2024, 12:49:50 »
U Nas sprzedaje się ramotkowy Żbik, Kloss, a jakby rzucili Wywiadowce, Podziemny Front, 10 z wielkiej ziemi czy Złotą Maczetę to wiele osób by się na to rzuciło jak Reksio na szynke. Przy oddzieleniu głupotek i polityki takie komiksy czyta się z przyjemnością

Ale to rodzime serie, ich popularność wynika głównie z sentymentu. Obce ramoty już tak nie żrą.

Offline raj666

« Odpowiedź #1947 dnia: Cz, 04 Lipiec 2024, 13:08:29 »
Większość tych historii Pratta to są straszne paździerze. I do tego drogo wychodzą wydawane w pojedyńczych tomach. Włosi i francuzi wydali to w pojedynczym klocku na 700 stron, co wyszło znacznie taniej.
Ktoś sie może skusic na taki integral w Polsce, nawet i Studio Lain. Tyle że Cong który zawiaduje prawami do Pratta jest podobno bardzo pazerny i nie jestem pewien czy jakis maluch wydawniczy ma do nich start.

Offline stempel

« Odpowiedź #1948 dnia: Cz, 04 Lipiec 2024, 13:11:01 »
Większość tych historii Pratta to są straszne paździerze. I do tego drogo wychodzą wydawane w pojedyńczych tomach. Włosi i francuzi wydali to w pojedynczym klocku na 700 stron, co wyszło znacznie taniej.
Ktoś sie może skusic na taki integral w Polsce, nawet i Studio Lain. Tyle że Cong który zawiaduje prawami do Pratta jest podobno bardzo pazerny i nie jestem pewien czy jakis maluch wydawniczy ma do nich start.
Pojedyncze tomy to faktycznie bezsens przy takiej ilości stron. Jedyne rozsądne wyjście to integral, na co liczę.

Offline Komediant

« Odpowiedź #1949 dnia: Cz, 04 Lipiec 2024, 13:29:35 »
‘Fanfulla’ z rysunkami Pratta jakoś nikogo nie rozpalila, miała duże rabaty przy każdej możliwej promce i nie widziałem praktycznie żadnych pozytywnych opini czytelników. Ernie Pike ze scenariuszem Oesterhelda to jedno ale ramotki z fabułami przypadkowych scenarzystów to inna bajka, dla mnie to byłby easy pass.