Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 662316 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online parsom

Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #1890 dnia: Cz, 20 Czerwiec 2024, 11:45:37 »
Niestety już skasowałem, a sam komiks odesłałem. Nie było to jakieś drastyczne przesunięcie i gdyby nie wykrzywiał się przez to grzbiet, to bym odpuścił.

Offline wilk

« Odpowiedź #1891 dnia: Cz, 20 Czerwiec 2024, 18:22:36 »
Pytanie do posiadaczy "Miasta" - czy macie prosto wklejony blok? U mnie okładki były przesunięte, grzbiet zwichrowany. Zrobiłem zwrot, a teraz mi piszą, że nie wymienią, bo wszystkie takie są.
Faktycznie jest trochę nierówno wklejony w orientacji góra-dół, jeżeli chodzi Ci o to co mam na myśli ;) Natomiast nie przypominam sobie, żeby grzbiet był zwichrowany przed lekturą. Stał się taki po lekturze ale niestety jest to częsta przypadłość wielu komiksów w twardych oprawach z prostym grzbietem (w odróżnieniu do zaokrąglonego, który się po lekturze nie skręca).

Zdjęcia w spoilerze. Nie do końca oddają jednak tego zwichrowania. W rzeczywistości jest większe.

Spoiler: PokażUkryj

Offline michał81

« Odpowiedź #1892 dnia: Cz, 20 Czerwiec 2024, 18:44:24 »
Nie zmienia faktu, że jest to bardzo dobry komiks i ta mała wada nie powinna stać na przeszkodzie z poznaniem zawartej w nim historii.

Online parsom

« Odpowiedź #1893 dnia: Cz, 20 Czerwiec 2024, 19:23:18 »

Zdjęcia w spoilerze. Nie do końca oddają jednak tego zwichrowania. W rzeczywistości jest większe.

O to, to - tylko u mnie było tak od razu i też w rzeczywistości było to większe.

Offline Sędzia

« Odpowiedź #1894 dnia: Cz, 20 Czerwiec 2024, 19:44:09 »
Faktycznie jest trochę nierówno wklejony w orientacji góra-dół, jeżeli chodzi Ci o to co mam na myśli ;) Natomiast nie przypominam sobie, żeby grzbiet był zwichrowany przed lekturą. Stał się taki po lekturze ale niestety jest to częsta przypadłość wielu komiksów w twardych oprawach z prostym grzbietem (w odróżnieniu do zaokrąglonego, który się po lekturze nie skręca).

Ty czytasz komiksy w taki sposób, że rozkładasz okładki w ten sposób jak na zdjęciach?

Offline Brvk

« Odpowiedź #1895 dnia: Cz, 20 Czerwiec 2024, 19:56:01 »
Ty czytasz komiksy w taki sposób, że rozkładasz okładki w ten sposób jak na zdjęciach?
Może lubi widzieć, co jest w środku.

Offline wilk

« Odpowiedź #1896 dnia: Cz, 20 Czerwiec 2024, 20:04:25 »
Nie. Na zdjęciu komiks leży na stole specjalnie do zdjęcia tak aby umiejscowienie wyklejki było widoczne.

Czytam na siedząco, czasem na leżąco, zwykle na kanapie. Nie kładę komiksu na stole jak na zdjęciu. Rozkładam komiks tak, żeby mi było wygodnie. Na pewno nie sprawdzam przy każdej przewróconej kartce czy aby na pewno nie za bardzo komiks jest otwarty.

Online Rodrigues

« Odpowiedź #1897 dnia: Cz, 20 Czerwiec 2024, 22:02:58 »
Widać, że klejenie z okładką jest lekko po skosie. Miałem tak samo z Białym Piaskiem t3. Łaziłem po wszystkich okolicznych księgarniach ze "Świata książki" żeby wymienić, ale wszędzie mieli tak samo sklejone tomy.
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline komiks

« Odpowiedź #1898 dnia: Cz, 20 Czerwiec 2024, 22:39:09 »
Posiadam wersję Miasta z okładką limitowaną i również grzbiet jest zwichrowany, w czytaniu to oczywiście nie przeszkadza, ale kiedy stoi na półce, widać, że jest krzywo.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Pinto

« Odpowiedź #1899 dnia: Pt, 21 Czerwiec 2024, 02:27:24 »
LIT wypuszcza masę takich bubli. Szkoda, że wielu kupującym to nie przeszkadza.

Offline Pwlmzdl

« Odpowiedź #1900 dnia: Pt, 21 Czerwiec 2024, 03:11:44 »
Sacrificers wygląda ciekawie. Ktoś czytał?

Offline komiks

« Odpowiedź #1901 dnia: Pt, 21 Czerwiec 2024, 09:47:11 »
LIT wypuszcza masę takich bubli. Szkoda, że wielu kupującym to nie przeszkadza.
Przeszkadza, ale nie na tyle, żeby zrezygnować z komiksu. Oczywiście mógłbym przeczytać i zwrócić, no ale ja taki nie jestem.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Masonna

« Odpowiedź #1902 dnia: Pt, 21 Czerwiec 2024, 11:39:49 »

Komiks o Katarach. Wyszło 10 części  1995-2007. Odpuszczam.

O Katarach? Ekstra! I tak byłem zainteresowany, bo komiks historyczny i ładna kreska, ale teraz oficjalnie jestem podjarany :)
Komary rypią...

Offline Pinto

« Odpowiedź #1903 dnia: Pt, 21 Czerwiec 2024, 13:21:12 »
Oczywiście mógłbym przeczytać i zwrócić, no ale ja taki nie jestem.
Mam na myśli wymianę, a nie buractwo polegające na przeczytaniu i zwróceniu. Gdyby reklamowano im te wszystkie buble, wtedy na pewno zaczęliby wymagać od drukarni lepszej jakości.
« Ostatnia zmiana: Pt, 21 Czerwiec 2024, 13:22:57 wysłana przez Pinto »

Online parsom

« Odpowiedź #1904 dnia: Pt, 21 Czerwiec 2024, 13:22:06 »
No jak wymienić, jak wszystkie takie...