Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 664219 razy)

Offline wojtast

Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #1560 dnia: Śr, 20 Wrzesień 2023, 15:04:28 »
"Król rozpustników", podobnie jak "Łupieżcy Imperiów" i "Toppi. Kolekcja", jest nisko rabatowany i nie trafi do szerszej dystrybucji.

Czyli Gildia + sklep Lostów + może ewentualnie jakiś takim randomowy sklep z przypadku coś się załapie

Offline PabloWu

« Odpowiedź #1561 dnia: So, 23 Wrzesień 2023, 09:50:59 »
Wypadek na polowaniu.

Fantastyczny komiks.
Graficznie i narracyjnie to jest majstersztyk, nie mogłem się oderwać od lektury która z każdym kolejnym rozdziałem dostarczała coraz więcej emocji, chęć poznania co będzie dalej sprawiła że chłonąłem te trudne i zawiłe rodzinne perypetie z niesłabnącym zainteresowaniem do samego końca.

Powiedzenie "ślepy los" pasuje jak ulał do tej historii o konsekwencjach złych decyzji w przeszłości, szukaniu nadziei i szczerej chęci bycia lepszym rodzicem a co za tym idzie próbach ostrzegania bliskich przed życiowymi pułapkami związanych z młodzieńczym buntem, dzieje się bardzo dużo i intensywnie. Nie jestem fanem starszej literatury, i to chyba nie będzie spoiler, ale podążanie za historią i perypetiami człowieka pozbawionego jednego ze zmysłów w miejscu odosobnienia w rytm "Piekła "Dantego "widzianego" przez głównego bohatera wessał mnie całkowicie. Jest to niesamowita kopalnia życiowych prawideł, od beznadziei przez nadzieję do znalezienia sensu i prób wyjścia z więzienia własnego umysłu plus fundamentalne pytanie: czy jesteśmy jako rodzic w stanie dotrzeć do dzieciaka w buntowniczym wieku i przestrzeć przed życiowymi pułapkami czy jednak trzeba się poparzyć by samemu wyciągać wnioski.

W jakim byśmy bagnie nie byli trzeba szukać i chwytać się tego co stanowi sens i napędza do działania, dodając do tego "lojalność na polu bitwy" dostajemy piękny, budujący przekaz jak żyć i walczyć o własny byt,wolność i godność.
  No i ta wzruszająca i emocjonalna bomba na końcu...
Mocno, szczerze, prawdziwie.
Prawda Cię wyzwoli.

Leżał ten komiks nietknięty prawie rok i jeżeli też tak macie to nie zwlekajcie, delektujcie się każdą stroną, każdym rozdziałem , dla takich historii czytam komiksy i napewno będę wracał do lektury.
Nie wiem jakim cudem Losty go wynalazły ale czapki z głów dla wydawnictwa za wydanie tej perełki.

"Kraty więzienia mogą być wykute z żelaza...lub z myśli"
10/10

Offline Itachi

« Odpowiedź #1562 dnia: Nd, 24 Wrzesień 2023, 22:12:07 »
W najbliższych miesiącach wydamy kolejnego klasyka komiksu europejskiego – Igora Kordeya!
Europejskiego, choć nie tylko, bo chorwacki artysta ma na swoim koncie również sporo prac wykonanych dla wydawców z USA.

https://www.goodreads.com/book/show/35395749-marshal-bass-tome-1

Przejrzałem cały katalog, długość serii i tematyka wskazują na MB.
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline Konrad

« Odpowiedź #1563 dnia: Nd, 24 Wrzesień 2023, 23:57:05 »
Tak, na 99% będzie to Marshal Bass. W październiku we Francji wychodzi integral zbierający pierwsze 5 tomów (288 stron).
https://www.editions-delcourt.fr/bd/series/serie-marshal-bass/album-marshal-bass-integrale-t01-t05

Następnie LIT mogłoby puścić drugi integral z tomami 6-10. A potem już wydawać na bieżąco np. podwójne tomy. Kordey ma mega szybkie tempo rysowania, więc nie trzeba byłoby czekać jakoś długo.
https://www.bedetheque.com/serie-56767-BD-Marshal-Bass__10000.html

Dodatkowo w listopadzie na Paramount+ (u nas w grudniu na SkyShowtime) wychodzi serial od twórców Yellowstone
https://www.serialowa.pl/430942/lawmen-bass-reeves-kiedy-premiera/

Offline Itachi

« Odpowiedź #1564 dnia: Wt, 26 Wrzesień 2023, 19:37:01 »
ZAPOWIEDŹ

Gotowi na dystopię osadzoną w steampunkowym świecie? "Miasto Latarni #1" już za miesiąc!
-------------------
Sander Jorve pragnie jedynie bezpieczeństwa dla swojej żony i syna. Życie w brutalnym świecie niższej klasy Miasta Latarni oznacza trwanie w niemal nieustannej ciemności i bycie otoczonym przez ogromne mury, podczas gdy wyższa klasa cieszy się eleganckimi wieżami i sterowcami.
Gdy szwagier Sandera, elokwentny aktywista Kendal, przekonuje go, żeby zinfiltrował szeregi Gwardii, mężczyzna wstępuje na niebezpieczną ścieżkę. Próbie zostaną poddane jego umiejętności i przekonania… a to wszystko w imię odmienienia życia jego rodziny i kasty.
"Miasto Latarni" – stworzone przez Trevora Craftsa, przy udziale Bruce’a Boxleitnera i Matthew Daleya, ze scenariuszem Daleya, Paula Jenkinsa (Wolverine: Geneza) i Mairghread Scott (Tranformers) oraz zilustrowane przez Carlosa Magna (RoboCop) – opowiada o tym, czego trzeba, żeby zmienić przydzielone człowiekowi miejsce na świecie, a całość jest osadzona w rozległym steampunkowym uniwersum.
-------------------
Podstawowe informacje:
Tytuł: Miasto Latarni. Tom 1
Tytuł oryginalny: Lantern City, volume 1
Scenariusz: Trevor Crafts, Matthew Delay, Paul Jenkins, Bruce Boxleitner, Mairghread Scott
Rysunki: Carlos Magno
Kolory: Chris Blythe
Przekład: Bartosz Czartoryski
Redakcja: Anna Babisz
Korekta: Agata Bogusławska
Skład: Raraku.pl
Liczba stron: 128
Format: 170 x 260 mm
Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Papier: kredowy
Druk: kolor
Wydawnictwo: Lost In Time
Wydawca oryginalny: BOOM Studios
Data wydania: 25 października 2023 r.
Cena okładkowa: 65 zł
ISBN-13: 978-83-67270-55-7

Wygląda obłędnie !
« Ostatnia zmiana: Wt, 26 Wrzesień 2023, 19:41:20 wysłana przez Itachi »

Offline dreamer36

« Odpowiedź #1565 dnia: Wt, 26 Wrzesień 2023, 20:55:57 »
O w mordę - ale to wygląda obłędnie!! Zapowiada się fajny klimacik - szkoda, że to takie cienias. Czy to w ogóle jest seria zakończona za granicą czy wciąż otwarta? Bo jak otwarta, to się zastanowię czy brać od razu zwłaszcza, że pozycje od LiT nie znikają tak jak od SL :)

PS. A gdzie kolejny Toppi? Jeżeli będzie w październiku to biorę i to :)

Offline Konrad

« Odpowiedź #1566 dnia: Wt, 26 Wrzesień 2023, 21:11:49 »
@dreamer36
Seria zakończona. LIT wyda w 3 tomach. Warto zauważyć, że tym razem będzie miękka oprawa ze skrzydełkami
https://www.goodreads.com/series/211575-lantern-city

Offline parsom

« Odpowiedź #1567 dnia: Wt, 26 Wrzesień 2023, 23:44:24 »
Oceny sugerują, że to takie ładne nic. Opis zresztą też.

Offline Komediant

« Odpowiedź #1568 dnia: Śr, 27 Wrzesień 2023, 07:48:21 »
Jak dla mnie to nawet niespecjalnie ladne, zwlaszcza z tymi kolorami.

Offline Lagroht

« Odpowiedź #1569 dnia: Śr, 27 Wrzesień 2023, 10:17:03 »
Se to takie , szkoda że niejakiś western , no cóż czekam na kontynuacje innych otwartych serii LiT  8)

Offline LukCook

« Odpowiedź #1570 dnia: Śr, 27 Wrzesień 2023, 10:27:11 »
Podoba mi się i czekam. Fajna decyzja z miękką okładką, mam nadzieję, że się przyjmie.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #1571 dnia: Śr, 27 Wrzesień 2023, 10:44:21 »
Na "miętko" był już "Powrót Pszczołojada" z giga skrzydełkami.

Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Death

« Odpowiedź #1572 dnia: Śr, 27 Wrzesień 2023, 10:50:41 »
Pszczołojad to bardzo fajny komiks. I ładnie wydany.

Offline Konrad

« Odpowiedź #1573 dnia: Cz, 28 Wrzesień 2023, 13:20:44 »
Król rozpustników dotarł już do wydawnictwa. Ale ładny grubasek (ponad 2 kg wagi):

Offline Itachi

« Odpowiedź #1574 dnia: Cz, 28 Wrzesień 2023, 19:19:04 »
ZAPOWIEDŹ

W październiku pojawi się również kompletne wydanie "Piątej Ewangelii".
Za scenariusz odpowiada Jean-Luc Istin ("Katedra Otchłani"), a rysunki to dzieło Thimothée Montaigne'a ("Trzeci Testament: Juliusz"), Benoît Dellaca ("Hawkmoon") oraz Roberto Viacava.

-------------------

Ziemia Święta. XII wiek. W niewyjaśnionych okolicznościach dochodzi do zaginięcia trzynastu młodych Saracenek. Jak się okazuje, wszystkie dziewczęta były w podobnym wieku, wszystkie były sierotami, a na przedramieniu miały wytatuowaną Rękę Fatimy...
W tym samym czasie czterech zakapturzonych mężczyzn w brutalny sposób zabija Milona de Plancy, regenta Jerozolimy. Zdarzenie to staje się początkiem serii tajemniczych morderstw powiązanych z manuskryptem, którego treść może zachwiać kościołem w Rzymie. Co więcej, gdy manuskrypt ten trafi w niewłaściwe ręce, krzyżowcy mogą utracić Jerozolimę, a Saladyn tylko czeka, by odzyskać miasto trzech religii.
Wilhelm, arcybiskup Tyru, oraz Baldwin, obecny król Jerozolimy, zaintrygowani tymi zabójstwami i porwaniami, postanawiają rozwikłać te tajemnice...
-------------------

Podstawowe informacje:
Tytuł: Piąta Ewangelia
Tytuł oryginalny: Le cinquième évangile tome 1-4
Scenariusz: Jean-Luc Istin
Rysunki: Thimothée Montaigne, Jorge Viacava, Benoît Dellac
Kolory: Élodie Jacquemoire
Przekład: Jakub Syty
Redakcja: Marcin Grabski
Korekta: Agata Bogusławska
Skład: Piotr Margol
Liczba stron: 200
Format: 240 x 320 mm
Oprawa: twarda
Papier: kredowy
Druk: kolor
Wydawnictwo: Lost In Time
Wydawca oryginalny: Éditions Soleil
Data wydania: 25 października 2023 r.
Cena okładkowa: 130 zł
ISBN-13: 978-83-67270-56-4

« Ostatnia zmiana: Cz, 28 Wrzesień 2023, 19:21:53 wysłana przez Itachi »