Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 660534 razy)

ukaszm84

• Gość
Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #1095 dnia: Wt, 10 Styczeń 2023, 14:01:20 »
Jeśli tak jest (nie sprawdzałem) to coraz bardziej mi się to wydawnictwo podoba. Jestem zdecydowanym zwolennikiem mniejszych formatów, oznaczających niższą cenę.

Offline kenji

« Odpowiedź #1096 dnia: Wt, 10 Styczeń 2023, 14:46:00 »
rozumiem wkurw, gdy z formatu A4 lub okolice , wydawca zmienia na format kieszonkowy... ale pomniejszenie o jakiś 1 cm... chyba nawet nie do zauważenia przez nikogo

tym bardziej że nie wiemy jakie są duże marginesy ... więc Pinto , nie masz w ręku - nie komentuj.

a za 10 dni będziesz mógł postawić sobie jeden i drugi egzemplarz obok siebie, weźmiesz sufmiarkę i wtedy będziesz mógł walić gromy na wydawce jako on ujowy i w ogóle:)

Offline Pinto

« Odpowiedź #1097 dnia: Wt, 10 Styczeń 2023, 15:08:23 »
Jestem zdecydowanym zwolennikiem mniejszych formatów, oznaczających niższą cenę.
Pójdźmy dalej: same miękkie okładki, brak szycia, papier gazetowy - wtedy mógłbyś osiągnąć cenowe spełnienie.

ale pomniejszenie o jakiś 1 cm... chyba nawet nie do zauważenia przez nikogo
Więc twierdzisz, że nie zauważyłbyś różnicy pomiędzy 212x239 a 195x219? Na twoim miejscu zacząłbym się martwić o siebie. :D

Offline Szekak

« Odpowiedź #1098 dnia: Wt, 10 Styczeń 2023, 15:26:28 »
Trochę dziwny ruch ze strony wydawcy który pierwszego z brzegu lepszego frankofona puszcza w powiększonym formacie.
Piękno jest w oczach patrzącego.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1099 dnia: Wt, 10 Styczeń 2023, 16:45:21 »
Pójdźmy dalej: same miękkie okładki, brak szycia, papier gazetowy - wtedy mógłbyś osiągnąć cenowe spełnienie.

Nic nie mówiłem o braku szycia i papierze gazetowym, ale dopowiadaj sobie co chcesz, przyzwyczaiłem się, że w internecie ludzie nigdy nie czytają ze zrozumieniem i do każdego napisanego zdania dodają sobie kilka innych, które napisane nie były. Natomiast mniejsze formaty i miękkie okładki, jak najbardziej, zawsze na plus.

Offline Lost In Time

« Odpowiedź #1100 dnia: Wt, 10 Styczeń 2023, 16:59:35 »
Więc twierdzisz, że nie zauważyłbyś różnicy pomiędzy 212x239 a 195x219?

Przywołany 212x239 mm to format wydania francuskiego, a nie amerykańskiego oryginału.

Oryginalnie komiks miał format 203x228 mm, w naszym wydaniu 195x219 mm (porównujemy format strony, nie oprawy). Czyli pomniejszyliśmy format o zaledwie 8 mm szerokości i wysokości.

Jak zawsze w przypadku naszych komiksów (zarówno twardo jak i miękkookładkowych) w zapowiedziach podajemy format strony.

Różnica jest zatem minimalna, za to koszt druku wyraźnie mniejszy (dzięki temu więcej stron zmieściło się na arkuszu drukarskim). Dlatego mogliśmy wydać "Wypadek na polowaniu" w cenie okładkowej 115 zł zamiast 135-140 zł.
Zapraszam na stronę wydawnictwa -> www.lostintime.pl
Facebooka -> www.facebook.com/lostintimepl/
Instagrama -> www.instagram.com/wydawnictwolostintime/

Offline Szekak

« Odpowiedź #1101 dnia: Wt, 10 Styczeń 2023, 17:21:15 »
No i wszystko jasne. To lubie. ;)
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Sędzia

« Odpowiedź #1102 dnia: Wt, 10 Styczeń 2023, 17:22:09 »
Różnica jest zatem minimalna, za to koszt druku wyraźnie mniejszy (dzięki temu więcej stron zmieściło się na arkuszu drukarskim). Dlatego mogliśmy wydać "Wypadek na polowaniu" w cenie okładkowej 115 zł zamiast 135-140 zł.

i bardzo k***a dobrze

Offline kenji

« Odpowiedź #1103 dnia: Wt, 10 Styczeń 2023, 17:50:44 »
Więc twierdzisz, że nie zauważyłbyś różnicy pomiędzy 212x239 a 195x219? Na twoim miejscu zacząłbym się martwić o siebie. :D

Może Ty jednak zacznij się martwić o siebie.
Sprawdzaj dobrze źródła, bo bez sensu siejesz ferment i wywołujesz gowno- burzę. Już ktoś Cię fajnie podsumował w sklepie gildia. Robisz raban o 72mm2 straty komiksu na stronę. Co w przeliczeniu na cały 400 stronnicowy komiks nawet nie daje formatu A4 …

Offline LukCook

« Odpowiedź #1104 dnia: Wt, 10 Styczeń 2023, 17:58:02 »
Od dawna twierdzę, że Gildia potrzebuje lepszego mechanizmu recenzji albo lepszej moderacji. Trzeba mieć nierówno pod sufitem, żeby tam się wyżywać i dawać jedną gwiazdkę za format albo cenę przed premierą tytułu. Bolek i Cezary od Batona, który już został memem.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1105 dnia: Wt, 10 Styczeń 2023, 18:06:16 »
Od dawna twierdzę, że Gildia potrzebuje lepszego mechanizmu recenzji albo lepszej moderacji. Trzeba mieć nierówno pod sufitem, żeby tam się wyżywać i dawać jedną gwiazdkę za format albo cenę przed premierą tytułu. Bolek i Cezary od Batona, który już został memem.

Powinien móc zostawić opinię ten, kto kupił dany komiks w tym sklepie. Wiele sklepów tak ma i to odsiewa trolli całkiem nieźle.

Offline pokia

« Odpowiedź #1106 dnia: Wt, 10 Styczeń 2023, 23:46:38 »
tym bardziej że nie wiemy jakie są duże marginesy ... więc Pinto , nie masz w ręku - nie komentuj.
Na moje oko 70-80% stron jest zadrukowane na spad, więc białych marginesów tam nie będzie.

Offline Konrad

« Odpowiedź #1107 dnia: Śr, 11 Styczeń 2023, 21:41:48 »
Sygnalne egzemplarze Wypadku na polowaniu już w rękach wydawcy, ładna cegiełka wyszła, tutaj prezentacja wydania:

Offline kenji

« Odpowiedź #1108 dnia: Śr, 11 Styczeń 2023, 22:56:00 »
brak 8mm rzuca się w oczy...ale co tam , ja już zamówiłem , wraz z kolejnym westernem od tego wydawnictwa.
idą dobrze. trzymam kciuki - czyli zamawiam jak leci

Offline Randal63

« Odpowiedź #1109 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 03:19:34 »
LiT- na kiedy planowany jest pierwszy zbiorczy tom Przysięgi ?