Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 661171 razy)

Online freshmaker

Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #735 dnia: Cz, 21 Kwiecień 2022, 21:10:22 »
genialny ten toppi, dojechałem do połowy mniej więcej. mogli jednak dać grubsza kredę bo czasem prześwitują obrazki przez stronę.

Offline Midar

« Odpowiedź #736 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 20:43:44 »
Za to format genialny. Niestety wielki minus za „mechatą”, brudzącą się okładkę (jak w BBPO).

Offline Tom17

« Odpowiedź #737 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 21:02:43 »
Na allegro zniknął juz toppi

Offline 79ers

« Odpowiedź #738 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 21:05:20 »
a na bonito nadal nie ma  :'(

Offline starcek

« Odpowiedź #739 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 22:29:29 »
Za to na allegro i do gildii wrócił.
« Ostatnia zmiana: Pn, 25 Kwiecień 2022, 22:37:01 wysłana przez starcek »
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Midar

« Odpowiedź #740 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 22:39:26 »
Gildia - dostępność 1 tydzień. Jak komuś zależy, to bym nie czekał. To tytuł zagrożony szybkim wyczerpaniem nakładu.

Offline arczi_ancymon

« Odpowiedź #741 dnia: Wt, 26 Kwiecień 2022, 09:44:39 »
To jest ciekawe, bo do tej pory jakoś Toppiego nikt specjalnie na naszym rynku nie kupował...

Offline Midar

« Odpowiedź #742 dnia: Wt, 26 Kwiecień 2022, 09:58:51 »
To jest ciekawe, bo do tej pory jakoś Toppiego nikt specjalnie na naszym rynku nie kupował...
Bo jakoś nic nie jest dostępne od bardzo dawna, a wcześniej z liczących się pozycji była tylko Szecherezada (2009) i Magia & Miecz (2015).
O wydawanej po angielsku kolekcji, którą teraz serwuje nam LiT, było dużo na Forum i sporo ludzi kupowało. Jest o tym w wątku o Toppim oraz widać te komiksy na wielu zdjęciach, w zakupach i kolekcjach forumowiczów.
« Ostatnia zmiana: Wt, 26 Kwiecień 2022, 10:04:19 wysłana przez Midar »

Offline Szekak

« Odpowiedź #743 dnia: Wt, 26 Kwiecień 2022, 10:23:00 »
Ej, a pamiętacie jak kiedyś, koronnym argumentem by czegoś nie wydawać, było to, że każdy kto chciał to kupić, kupił już sobie to w oryginale?  ;D
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline JakubM

« Odpowiedź #744 dnia: Wt, 26 Kwiecień 2022, 10:37:55 »
Gildia - dostępność 1 tydzień. Jak komuś zależy, to bym nie czekał. To tytuł zagrożony szybkim wyczerpaniem nakładu.

A jak myślisz jaki był nakład tego komiksu ?

Ciekawe jak sonduje się taki popyt na komiks, który jest pierwszy w cyklu.

ps. to jest 1:1 z wydaniem zagranicznym ?

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #745 dnia: Wt, 26 Kwiecień 2022, 10:53:20 »
Ja czasami nieironicznie mam wrażenie, że czytelnicy lepiej by wiedzieli co się będzie dobrze sprzedawać niż sami wydawcy, którzy teoretycznie powinni mieć o rynku lepszą wiedzę. Że zacytuję siebie w temacie Collected Toppi

Ja czasami nie rozumiem decyzji polskich wydawnictw zupełnie. Chyba, że licencja jest jakoś koszmarnie droga, ale przecież to by się sprzedawało na pniu, w tempie Donżona co najmniej, jeśli nie lepiej.

Podobnie byłem pewny (na tyle, że zamówiłem w przedsprzedaży, co robię bardzo rzadko) ze Złotą Kolekcją KiKa i Muminkami a w obu przypadkach Egmont wydawał się zaskoczony, bo nakład początkowy był za mały.

Offline michał81

« Odpowiedź #746 dnia: Wt, 26 Kwiecień 2022, 11:08:30 »
Ja czasami nieironicznie mam wrażenie, że czytelnicy lepiej by wiedzieli co się będzie dobrze sprzedawać niż sami wydawcy, którzy teoretycznie powinni mieć o rynku lepszą wiedzę.
To dam ci przykład. Studio Lain wydało takie komiksy jak Slaine Król oraz ABC Warriors Czarna Dziura. Oba wyprzedały się na pniu, po czym zrobiło dodruki i oba dodruki sprzedawały się latami. Toppi ma pewną grupę odbiorczą, ale nie jest ona tak duża. Zwiększenie nakładu raczej by spowodowało zaleganie go w magazynach. Wydawcy mają dużo większą wiedzę niż ci się wydaje. Nie bez powodu dodruk pierwszego tomu Droga miecza, będzie bardzo ograniczony, bo więcej się po prostu nie sprzeda.

brvk

• Gość
« Odpowiedź #747 dnia: Wt, 26 Kwiecień 2022, 13:01:21 »
Obstawiam, że nakład pierwszego tomu nie jest wyczerpany.

Obstawiam, że cała kolekcja nie będzie wielkim hitem sprzedażowym. Prawem serii każdy kolejny tom będzie sprzedawał się gorzej, a zwłaszcza w tym przypadku - po zakupie jedynki wielu odbije się od narracji Toppiego. Zatem jeśli wydawca nie przyjmie niskich nakładów na granicy opłacalności, to w ogóle będziemy mieli problem z otrzymaniem wszystkich tomów.

W poznańskim KiK komiks dostępny jest od ręki, ale trzeba wybulić okrągłą stówę, dla niektórych może to być nie do przebolenia.

Offline LukCook

« Odpowiedź #748 dnia: Wt, 26 Kwiecień 2022, 13:48:00 »
Obstawiam, że nakład pierwszego tomu nie jest wyczerpany.

Obstawiam, że cała kolekcja nie będzie wielkim hitem sprzedażowym. Prawem serii każdy kolejny tom będzie sprzedawał się gorzej, a zwłaszcza w tym przypadku - po zakupie jedynki wielu odbije się od narracji Toppiego. Zatem jeśli wydawca nie przyjmie niskich nakładów na granicy opłacalności, to w ogóle będziemy mieli problem z otrzymaniem wszystkich tomów.

W poznańskim KiK komiks dostępny jest od ręki, ale trzeba wybulić okrągłą stówę, dla niektórych może to być nie do przebolenia.

Jeżeli dla kogoś stówa to za dużo to powinien zmienić hobby, ostatnio ceny poszły w górę i ciężko znaleźć dobre tytuły tanio.

brvk

• Gość
« Odpowiedź #749 dnia: Wt, 26 Kwiecień 2022, 14:03:38 »
Chodziło mi o to, że trzeba zapłacić bez rabatu.