Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 662849 razy)

Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #555 dnia: So, 18 Grudzień 2021, 21:11:12 »
Zapowiada sie pysznie.

Offline kv

« Odpowiedź #556 dnia: So, 18 Grudzień 2021, 21:21:01 »
Ja nie przepadam za takim "misz masz" autorów i rysowników - i to jeszcze na tylko 85 planszach  :D
Jak nie spodoba się jakiś autor/duet autorów/rysowników to "pocieni" ten i tak "chudy" album  ;)

brvk

• Gość
« Odpowiedź #557 dnia: So, 18 Grudzień 2021, 22:46:05 »
Opowiadań jest bodaj 14, więc na jedno przypada ok. 5 stron, co dla mnie jest raczej wadą, bo nie przepadam za tak krótkimi szorciakami. Ale plansze wyglądają zacnie. To pierwszy raz, gdy mnie coś od Lost in Time zainteresowało wizualnie.

Offline Dracos

« Odpowiedź #558 dnia: Nd, 19 Grudzień 2021, 10:34:47 »
Ja też nie przepadam za szorciakami, ale tutaj jako że jest temat przewodni to nie dostanę czegoś w "pakiecie" jak np w jakimś magazynie, więc raczej dam szansę.

Offline Nephilim

« Odpowiedź #559 dnia: Nd, 19 Grudzień 2021, 23:23:17 »
Tak, masz rację. Weszli w działkę Taurusa, co przeżywa kryzys i chyba dąży do zamknięcia biznesu. Wydają bardzo dobre komiksy, mają coraz fajniejszą bazę.
Chyba nie bardzo w działkę Taurusa. Taurus wydał kilka kolosów grficznych od Lauffraya, Mariniego, Meyera. Żaden z rysowników których wydało LiT nie dorównuje poziomowi powyższym. Graficznie totalnie bez szału albumy z LiT.

Offline Leyek

« Odpowiedź #560 dnia: Pn, 20 Grudzień 2021, 16:33:30 »
@up

Przychylam się do powyższej opinii. Takie porównanie to wręcz obraza dla Taurusa, który wydawał solidne i b. dobre frankofońskie serie. LiT za to wydaje totalną średniawkę, dla mnie totalnie nie interesującą pod względem scenariuszowym, a graficznie tak generyczną, że po samych przykładowych planszach odrzuca. Szkoda, bo pierwsze pozycje zza oceanu wyglądały nienajgorzej (mimo, że ostatecznie ich też nie kupiłem).

Offline Rapanui

« Odpowiedź #561 dnia: Pn, 20 Grudzień 2021, 18:32:19 »
To czy komiks się podoba czy nie to moim zdaniem sprawa gustu co komu odpowiada. Taurus przez to że nie kontynuuje rozpoczętych serii to w moich oczach ich reputacja spadła do zera. Osobiście pokładam nadzieję w wydawnictwie LiT że wypchną patałachów z rynku i przejmą ich kawałek komiksowego tortu.

Offline Death

« Odpowiedź #562 dnia: Śr, 22 Grudzień 2021, 23:12:27 »
Trochę żałuję, że nie kupiłem limitowanej okładki Jima Hawkinsa, bo w środku zwykłej jest ona powtórzona jako okładka rozdziału drugiego. A tej grafiki z okładki limitki w środku nie ma. Czyli kupując z limitowaną ma się zapewne obie grafiki, a tak to jedną 2 razy, a drugiej wcale. Może właśnie komuś pomogłem w wyborze. :)

Offline Szekak

« Odpowiedź #563 dnia: Wt, 28 Grudzień 2021, 19:00:37 »
ZAPOWIEDŹ NR 5/2022🔥
Początek 2022 roku przyniesie finał "Drogi miecza", lecz dla miłośników samurajskich przygód szykujemy również "La légende des nuées écarlates". 😊
Saverio Tenuta zabierze czytelników do feudalnej Japonii, uwodząc poetycką opowieścią i przepięknymi planszami. 😍
Polskie wydanie będzie zawierać kompletną historię (oryginalnie cztery tomy).

Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline raj666

« Odpowiedź #564 dnia: Wt, 28 Grudzień 2021, 20:34:03 »
Ten komiks jest tak pusty że równie dobrze mogłoby go Studia Lain wydać.

Online donT

« Odpowiedź #565 dnia: Wt, 28 Grudzień 2021, 21:19:38 »
Czytalem w wydaniu od Humanoids - nic specjalnego, sredniak.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Szekak

« Odpowiedź #566 dnia: Wt, 28 Grudzień 2021, 21:39:48 »
Rysunki tez nie zachecaja specjalnie. Odpuszczam, choc poprzedni komiks od LiT - Jim Hawkins, czytam obecnie i jest super.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline O.

« Odpowiedź #567 dnia: Wt, 28 Grudzień 2021, 23:54:49 »
mam takie wrażenie że LiT ma określony styl wydawniczy i nie wszystko tam może się ukazać

Offline eridraven

« Odpowiedź #568 dnia: Cz, 30 Grudzień 2021, 14:32:18 »
mam takie wrażenie że LiT ma określony styl wydawniczy i nie wszystko tam może się ukazać

Podbijam, zaskoczyli mnie bardzo "Walizką", liczyłem na więcej takich komiksów, a tu cisza.
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline Arne

« Odpowiedź #569 dnia: Cz, 30 Grudzień 2021, 16:46:34 »
Rysunki tez nie zachecaja specjalnie. Odpuszczam, choc poprzedni komiks od LiT - Jim Hawkins, czytam obecnie i jest super.
Chyba też odpuszczę. Szkoda miejsca na półce. Już dużo lepsze rzeczy musiały u mnie opuścić półki.