Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 662810 razy)

Offline Lyricstof

Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #300 dnia: Pn, 08 Luty 2021, 20:09:26 »
Wiadomo ile tomów ma/będzie mieć ta seria?

Trzy tomy, chyba zakończona seria.
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline Mruk

« Odpowiedź #301 dnia: Wt, 09 Luty 2021, 10:42:57 »
Trzy tomy, chyba zakończona seria.

Jeśli tak, to aż się prosi o wydanie zbiorcze...

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #302 dnia: Wt, 09 Luty 2021, 22:51:31 »
A tu taka ciekawostka Francuzi wydali wersję ekskluzywną, integralną tego komiksu w formacie powiększonym (format naszej Indyjskiej Włóczęgi) - wersję N&B / B&W jeszcze przed wydaniem ostatniego tomu w kolorze. Dokładnie sześć miesięcy przed. Ciekawe. Nakład wersji ekskluzywnej (192 str.) wygląda tak: okładka klasyczna (1 tomu - niebieska) 85 sztuk, okładka kolekcjonerska (specjalnie przygotowana do tego wydania - czerwona) 50 sztuk, i na koniec okładka czarna płócienna 40 sztuk.

Może wydawnictwo Lost In Time zastanowi się nad wydaniem takiej wersji powiększonej, czarno-białej w mniejszym nakładzie, jeżeli ten tytuł dobrze się sprzeda, czemu by nie spróbować. I tego im życzę i sobie, ja kupię obie wersje.  8)

A tu prezentacja całości - wersja czarna.

« Ostatnia zmiana: Wt, 09 Luty 2021, 23:03:57 wysłana przez Lyricstof »
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline stachel

« Odpowiedź #303 dnia: Wt, 09 Luty 2021, 23:22:05 »
Jeśli tak, to aż się prosi o wydanie zbiorcze...

Dla mnie to był główny powód wstrzymania się przed zakupem. Wydanie zbiorcze byłoby trochę tańsze, zajęłoby mniej miejsca na półce i nie trzeba by było czekać kilku albo kilkunastu miesięcy na komplet.

Offline Szekak

« Odpowiedź #304 dnia: Wt, 09 Luty 2021, 23:39:38 »
Dziwny ruch faktycznie, szczegopnie, ze teraz wiekszosc idzie w integrale opasle...moze LIT to na tyle male wydawnictwo, ze nie moze sobie pozwolic na jednorazowo wiekszy wydatek, ewentualnie bardzo boi sie ryzyka z tym zwiazanego.
Piękno jest w oczach patrzącego.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #305 dnia: Śr, 10 Luty 2021, 06:49:08 »
Skoro wydawnictwo jest na forum to też się dołączam do zwolenników opcji integralnej, może to wpłynie na decyzje biznesowe :) Integral na pewno bym kupił, pojedynczych tomów nie kupuję.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #306 dnia: Śr, 10 Luty 2021, 08:04:12 »
Ja oczywiście też za integralami :) Jak kiedyś pisałem to ja w pojedynczych HC wziąłbym tylko Jonathana.

Offline nocny

« Odpowiedź #307 dnia: Śr, 10 Luty 2021, 08:07:40 »
calosc jest juz na rynku a LIT wydaje to pojedynczo i na twardo? Szkoda, chcialem kupic. Bedzie na cos innego w takim razie.

Offline Jaxx

« Odpowiedź #308 dnia: Śr, 10 Luty 2021, 08:14:28 »
Też wolałbym integral, trzy osobne tomy to raczej chybiony pomysł. Ale podejrzewam, że w tym przypadku już raczej nie ma co liczyć na zmianę - wydawnictwo pewnie już tak zaklepało licencję, wyłożyło jakąś kwotę na wydanie pierwszego tomu i nie wycofa się na tym etapie. Niemniej, wydaje mi się, że możemy apelować, aby inne pozycje, które LiT planuje na przyszłość, a które zamykają się w trzech czy czterech dostępnych tomach, wypuszczali już "po bożemu", czyli w ładnych integralach.

Offline JohnyQuiet

« Odpowiedź #309 dnia: Śr, 10 Luty 2021, 08:52:40 »
Ja również przestałem rozważać ten komiks pod kątem zakupu przez formę wydania, a szkoda, bo rysunki i historia wydają się być ciekawe i takiego integrala bym chętnie przyjął.

Offline Mruk

« Odpowiedź #310 dnia: Śr, 10 Luty 2021, 09:38:19 »
moze LIT to na tyle male wydawnictwo, ze nie moze sobie pozwolic na jednorazowo wiekszy wydatek, ewentualnie bardzo boi sie ryzyka z tym zwiazanego.

Chwilę temu ukazała się Calamity Jane i Świat Dryftu.

Jeśli wydawca może wydać tuż obok siebie trzy albumy różnych serii, to raczej mógłby także razem wydać albumy tej samej, zwłaszcza, że integral byłby tańszy w produkcji od trzech niezależnych albumów. To chyba nie jest kwestia możliwości, tylko takich a nie innych decyzji.

Offline Negaido

« Odpowiedź #311 dnia: Śr, 10 Luty 2021, 10:09:47 »
Popieram, 200 stron to nie tak dużo, więc przy podzieleniu tego na 3 części zastanawiam się czy to kupić. Natomiast taka historia w jednym tomie byłaby dla mnie na pewno atrakcyjniejsza. Targetem raczej nie są dzieci, gdzie może liczyć się cena jednego albumu.

Offline death_bird

« Odpowiedź #312 dnia: Śr, 10 Luty 2021, 10:29:23 »
Niemniej, wydaje mi się, że możemy apelować, aby inne pozycje, które LiT planuje na przyszłość, a które zamykają się w trzech czy czterech dostępnych tomach, wypuszczali już "po bożemu", czyli w ładnych integralach.

A nie będzie tak, że przy trzech tomach wydawnictwo zarobi więcej niż na jednym zbiorczym?
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Jaxx

« Odpowiedź #313 dnia: Śr, 10 Luty 2021, 10:39:36 »
A nie będzie tak, że przy trzech tomach wydawnictwo zarobi więcej niż na jednym zbiorczym?

Być może, ale tylko przy założeniu, że taka sama ilość ludzi kupiłaby wydania albumowe, jak i zbiorcze. Więc w istocie ciężko stwierdzić, ale jednak integrale chyba sprzedają się lepiej, niż albumy. Takie można odnieść wrażenie, czytając tutejsze wpisy - ludzie deklarują odpuszczenie sobie osobnych tomów, przy jednoczesnej chęci kupna integrala. Więc teoretycznie integral mógłby sprzedać się lepiej, niż trzy tomy osobno, przez co wydawnictwo zarobiłoby więcej, bo po prostu byłoby więcej chętnych.

Ja kupna nie odpuszczam - chociaż klimaty japońsko-samurajskie w ogóle mnie nie ruszają, to jednak ta Droga Miecza zaintrygowała mnie na tyle, że dam jej szansę.
« Ostatnia zmiana: Śr, 10 Luty 2021, 10:47:16 wysłana przez Jaxx »

Online nori

« Odpowiedź #314 dnia: Śr, 10 Luty 2021, 10:44:23 »
Musze przyznać, że u mnie także przychylność w stosunku do Integrali znacznie ostatnio wzrosła. Mamy taki zalew rożnych pozycji, do tego zawsze zostaje ryzyko z urwaniem serii, że wolę po prostu zakupić Integral, gdzie dostaje od razu albo większą cześć historii, albo całość. W nowe serie wchodzę w tym momencie bardzo ostrożnie, a jak już, to czekam, aż wydadzą więcej albumów.