Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 660784 razy)

Offline 79ers

Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #720 dnia: Pn, 04 Kwiecień 2022, 21:04:34 »
 :( nic w tym kraju nie może działać normalnie - nawet Komiksowo

Offline Leyek

« Odpowiedź #721 dnia: Pn, 04 Kwiecień 2022, 21:53:48 »
Pytanie o Dziki Zachód - da się czytać (z sensem) tom 2 bez znajomości 1?
Kupiłem w promce Gildii, żeby sobie przetestować (jedynki już nie było), ale nie pomyślałem już, że frankofońscy twórcy kochają dyptyki. Po okładkach wydawały mi się tomy niezależne ;) Dopiero jak doszła paczka doczytałem na tyle okładki, że to kontynuacja poprzedniej części.

« Odpowiedź #722 dnia: Pn, 04 Kwiecień 2022, 22:35:20 »
Pytanie o Dziki Zachód - da się czytać (z sensem) tom 2 bez znajomości 1?
Kupiłem w promce Gildii, żeby sobie przetestować (jedynki już nie było), ale nie pomyślałem już, że frankofońscy twórcy kochają dyptyki. Po okładkach wydawały mi się tomy niezależne ;) Dopiero jak doszła paczka doczytałem na tyle okładki, że to kontynuacja poprzedniej części.
Pytanie bardzo na czasie. Ja tez sie zastanawiam nad ta seria . Prosze o szybkie opnie, bo jedynka staje sie bialym krukiem.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #723 dnia: Pn, 04 Kwiecień 2022, 22:54:52 »
W Róbmy Dobrze zostało jeszcze 5 sztuk tomu pierwszego jakby co.

Offline Jaxx

« Odpowiedź #724 dnia: Pn, 04 Kwiecień 2022, 22:55:50 »
W miarę sensownie się da, bo fabuły obu tomów są raczej niezależne, chociaż jedna wynika z drugiej. Relacja głównych postaci zawiązuje się w pierwszym tomie i jest rozwijana w drugim. Jeden czy dwa wątki poboczne są kontynuowane, ale główne osi mogą funkcjonować osobno. Przy czym mi osobiście dużo bardziej podobał się tom pierwszy.

Offline Leyek

« Odpowiedź #725 dnia: Wt, 05 Kwiecień 2022, 18:00:14 »
@ukaszm84
Dzięki za info. Skorzystałem jako ostatni :)

@Jaxx
Złamałem swoją zasadę i przepłaciłem za tom 1 jak tak go polecałeś (takie chudziutkei fankofony w takiej cenie i w HC to dla mnie przesada i miałem zasadę, żeby je bojkotować).
Jak mi nie podejdzie będzie na Ciebie ;)

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #726 dnia: Wt, 05 Kwiecień 2022, 18:33:06 »
Jakoś dotychczas nic wyjątkowo mnie od Lost In Time nie zaciekawiło i nie posiadałem żadnego ich komiksu. Toppi miał to zmienić, ale widząc, że tak mało zostało Dzikiego Zachodu kupiłem oba tomy i do tego Jima Hawkinsa i Horacio D'Albę. A jako, że mam tak, że bardziej niż opisy czy przykładowe plansze do zakupu skłania mnie po prostu wydawnictwo, na naszym rynku zwyczajnie ufam gustowi Timofiejuka, Holcmana, Rabieja czy Kurca to mam cichą nadzieję, że te komiksy, które kupiłem mi się nie spodobają i będę mógł nadal Lost In Time olewać :D
« Ostatnia zmiana: Wt, 05 Kwiecień 2022, 18:38:05 wysłana przez ukaszm84 »

Offline Róbmy Dobrze

« Odpowiedź #727 dnia: Pt, 08 Kwiecień 2022, 09:17:05 »

Limitowanej okładki „Legendy o Szkarłatnych Obłokach” nie ma już nawet wydawca, a mi się jeszcze trafiły – mam 4 egzemplarze idealne i jeden zafoliowany, ale z leciutko zmarszczonym rożkiem, który sprzedaję jako outlet o piątaka taniej.

Mimo wysokiej ceny, komiks sprzedaje się znakomicie i coś mi się wydaje, że okładka podstawowa też wysprzeda się w tym roku. Jak na razie wysprzedała się limitowana. Na Allegro chodzi po 155 zł, czyli drożej niż okładkowa. U mnie cały czas w normalnej cenie. https://robmydobrze.pl/produkt/legenda-o-szkarlatnych-oblokach-wydanie-zbiorcze-saverio-tenuta/
Róbmy Dobrze to internetowy sklep z komiksami, fanpejdż na Fejsie i kanał na YouTube, na którym rozmawiam z twórcami i wydawcami komiksowymi.

Offline Konrad

« Odpowiedź #728 dnia: Nd, 10 Kwiecień 2022, 16:39:06 »
Dobra informacja dla osób, które przegapiły 1 tom Drogi miecza:
🔥🔥DODRUK "DROGI MIECZA"🔥🔥
W związku z częstymi pytaniami zdecydowaliśmy się przygotować dodruk na zamówienie "Drogi miecza #1: Popiołów dzieciństwa".
👉We wtorek rozpoczniemy przedsprzedaż w naszym sklepie internetowym, Allegro, Gildii i Róbmy Dobrze.
👉Przedsprzedaż potrwa 2-3 tygodnie. O szczegółach poinformujemy w dniu rozpoczęcia.
👉Nakład dodruku będzie ściśle uzależniony od liczby zamówień przedsprzedażowych z uwzględnieniem minimalnej nadwyżki.
👉Ze względu na niski nakład dodruk zostanie wykonany w technologii cyfrowej.
👉Cena okładkowa pozostanie bez zmian, natomiast komiks będzie sprzedawany z niższym rabatem.
👉Wysyłkę połączymy z majowymi lub czerwcowymi premierami – konkretne informacje przekażemy po zamknięciu przedsprzedaży i potwierdzeniu terminu z drukarnią.
https://www.facebook.com/lostintimepl/posts/514511210206309

Offline FDH

« Odpowiedź #729 dnia: Nd, 10 Kwiecień 2022, 17:34:29 »
Super info ,tylko pytanie do tych co się znają- o co chodzi z tą tech.cyfrową ,czy jest zauważalna różnica?

Offline pokia

« Odpowiedź #730 dnia: Nd, 10 Kwiecień 2022, 17:42:29 »
Super info ,tylko pytanie do tych co się znają- o co chodzi z tą tech.cyfrową ,czy jest zauważalna różnica?
Za mało konkretów, aby odpowiedzieć na to pytanie. Pomijając to, że teraz większość druku jest cyfrowa, to przez uproszczenie zakładamy, że nie chodzi o druk offsetowy.

Jeśli to będzie druk laserowy, to różnica jest znacząca. Jeśli to będzie druk na maszynach klasy Indygo, to w zasadzie laik różnicy nie zauważy.

Offline FDH

« Odpowiedź #731 dnia: Nd, 10 Kwiecień 2022, 19:17:10 »
Może ktoś z LiT się odezwie, poda więcej szczegółów.Szkoda takich pięknych rysunków,gdyby się okazało że będzie gorsza jakość.

Offline parsom

« Odpowiedź #732 dnia: Śr, 20 Kwiecień 2022, 14:44:45 »
Ma już ktoś Toppiego? Albo widział gdzieś opinie - jak wydane itd.?

Offline Voitas

« Odpowiedź #733 dnia: Śr, 20 Kwiecień 2022, 14:46:20 »
Ja mam od zeszłego tygodnia, ale nie zdążyłem jeszcze z folii wyjąć. Może dzisiaj się uda to cyknę kilka fotek.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #734 dnia: Śr, 20 Kwiecień 2022, 17:55:25 »
wydanie fajne ale bez bajerow. tak jak egmont ale większy format. kreda ale wyglada dobrze. rabat w ck niestety tylko 5 pln.