Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 661211 razy)

Offline Lyricstof

Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #1050 dnia: Pn, 12 Grudzień 2022, 19:02:13 »
Takie info od wydawnictwa.

Zapowiedzi na styczeń kończymy "Legendami Zachodu", na które składają się trzy odrębne historie.🙂
Preordery wystartują w naszym sklepie i Allegro już we wtorek (13.12), natomiast premiery "Wypadku na polowaniu", "Świata Mroku" i "Legend Zachodu" zaplanowane są na 23 stycznia.
------------------------
👉Wyatt Earp – Ostatnie polowanie
Zima 1890 roku. Kilka lat po strzelaninie w O.K. Corral i krwawej wendecie, która go rozsławiła, Wyatt Earp udaje się do San Francisco. Planuje wreszcie zbić majątek, w czym pomóc ma mu Lucky Cullen, stary przyjaciel i łowca nagród, który sam się tam wzbogacił. Wspólnie mają rozwiązać wielką sprawę. Jednak przybywając do tego nowego miasta, gdzie ludzie wciąż zostają milionerami, Earp szybko zostaje pozbawiony złudzeń, gdyż dowiaduje się, że jego przyjaciela zamordowano.
👉Billy Kid – Wojna w Hrabstwie Lincoln
Zima 1878 roku, Nowy Meksyk. Buckshot Roberts wjeżdża do Blazer's Mills z nadzieją na znalezienie schronienia. Czeka na dyliżans pocztowy z pieniędzmi ze sprzedaży rancza, dzięki którym będzie mógł rozpocząć nowe życie w innym miejscu i uchodzić za
niewinnego zarzucanych mu czynów. Nieszczęśnik jest jednak ścigany przez regulatorów, w szeregach których znajduje się niejaki William Bonney zwany „Kid”.
👉Siedzący Byk – Ojczyzna dzielnych ludzi
Rok 1870, Stany Zjednoczone. Od czasu podpisania traktatu w Fort Laramie żaden biały człowiek nie ma prawa wstępu na święte terytorium Black Hills. Tymczasem banda zabójców narusza zakazaną granicę, podążając śladem tajemnicy, która może doprowadzić do zniszczenia ostatnich wolnych Indian. Na ich tropie jest jednak największy wódz Siuksów. Siedzący Byk i jego wojownicy rozpoczynają łowy.
------------------------
Podstawowe informacje:
👉Tytuł: Legendy Zachodu. Wyatt Earp, Billy Kid, Siedzący Byk
👉Tytuł oryginalny: West Legends, tome 1-3
👉Scenariusz: Olivier Peru, Christophe Bec
👉Rysunki i kolory: Giovanni Lorusso, Lucio Leoni, Emanuela Negrin, Luca Merli
👉Tłumaczenie: Jakub Syty
👉Redakcja: Marcin Grabski
👉Korekta: Agata Bogusławska
👉Skład: Piotr Margol
👉Liczba stron: 208
👉Format: 240 x 320 mm
👉Oprawa: twarda
👉Papier: kredowy
👉Druk: kolor
👉Wydawnictwo: Lost In Time
👉Wydawca oryginalny: Soleil Productions
👉Data wydania: 23 stycznia 2023 r.
👉Cena okładkowa: 145 zł
👉ISBN-13: 978-83-67270-26-7

Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline Nephilim

« Odpowiedź #1051 dnia: Pn, 12 Grudzień 2022, 22:09:26 »
Kolejny graficzny przeciętniak od LiT. Śmiem twierdzić, że poza Toppim, Dzikim Zachodem, antologią Go West i Republiką Czaszki nie mają w portfolio prawie nic z graficznej, górnej półki. Nawet ten Schuiten z Sokalem taki średniawy.

Może nadchodzący rok to zmieni?

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1052 dnia: Pn, 12 Grudzień 2022, 22:12:50 »
Mi się jeszcze Contrapaso naprawdę podobał graficznie.

Offline nekro

« Odpowiedź #1053 dnia: Pn, 12 Grudzień 2022, 22:15:02 »
"Dzieci Kapitana Granta" to nie wyższa półka graficzna?

Offline Randal63

« Odpowiedź #1054 dnia: Wt, 13 Grudzień 2022, 05:45:00 »
Graficznie "Kroniki" i "Droga miecza" dla mnie super. Mnie wydawnictwo nie rozczarowuje. Dzięki LiT. ;D

Offline Nephilim

« Odpowiedź #1055 dnia: Wt, 13 Grudzień 2022, 09:54:54 »
"Dzieci Kapitana Granta" to nie wyższa półka graficzna?
Mam na myśli bardziej to czy dany rysownik ma renomę czy nie. Dla przykładu, Taurus startował z Marinim, Manarą, Meyerem czy Breccią a w ofercie LiT mało topowych nazwisk. A wciąż jest w czym wybierać.

Offline nocny

« Odpowiedź #1056 dnia: Wt, 13 Grudzień 2022, 11:23:33 »
Chyba żadne wydawnictwo nie ma tak ładnych wizualnie komiksów jak Lost In Time... Znaczy wszystkie mają dużo ładnych i bardzo ładnych, ale chyba w LIT dla mnie jest to największy procent całości oferty.
« Ostatnia zmiana: Wt, 13 Grudzień 2022, 11:26:12 wysłana przez nocny »

Offline KubciO

« Odpowiedź #1057 dnia: Wt, 13 Grudzień 2022, 14:05:15 »
A mnie właśnie większość komiksów LiT się nie podoba (szata graficzna). Może ja jakiś dziwny jestem ;D Toppi to wiadomo, a poza tym to mam u siebie Aquarice, Jelonka, Świat Dryftu, Posiadłość i Pszczołojada. Z pozostałych graficznie podoba mi się także Mały astronauta i może kiedyś nabędę.

Offline Leyek

« Odpowiedź #1058 dnia: Wt, 13 Grudzień 2022, 14:42:51 »
@KubciO
Bo z połowa ich oferty (kiedyś większość) to "generyczne frankofony" (te samuraje, jakieś fantasy, niektóre pirackie). Ja  też tego nie znoszę, ale niektórym się podoba.
Jedno muszę im oddać w ostatnim roku zrobili gigantyczny wzrost jakościowy i w tym roku więcej pozycji od nich wziąłem niż nie wziąłem, a do zeszłego roku nie miałem od nich ani jednego komisu.

Offline starcek

« Odpowiedź #1059 dnia: Wt, 13 Grudzień 2022, 14:48:53 »
Za każdym razem, gdy patrzę na ich oferte przypominam sobie archiwalny wywiad z Rosińskim z KKK  (opublikowany teraz w jednym z tych grubych tomów), że w Polsce brakuje  komiksów środka. Oni właśnie weszli ostro z frakofonami, akurat, gdy Taurus się totalnie pogubił. Jak widać na rynku jest zapotrzebowanie na to, bo co chwila jest mowa o kolejnych dodrukach. Wspaniałe wyczucie rynku.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Death

« Odpowiedź #1060 dnia: Wt, 13 Grudzień 2022, 14:56:27 »
W czasach, kiedy Taurus wydaje pojedyncze zeszyty za 65 zł nawet serii, które składają się z 3 lub 4 albumów, ba...nawet z serii, które już mają za granicą taki potrójny integral (Ter), oni mądrze rzucają na rynek integrale zakończonych serii. I jeszcze, co już było tutaj wspomniane, zrobili ogromny progres w doborze komiksów. Coraz lepiej i lepiej.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1061 dnia: Wt, 13 Grudzień 2022, 15:02:21 »
Tak, widać u nich ciągły progress i, przede wszystkim, słuchanie czytelników moim zdaniem. Masa ludzi mówiła o Toppim, że aż dziwne, że nikt tego nie wydaje. Inne wydawnictwa z jakiegoś powodu wiedziały lepiej (choć, jak się okazuje, chyba nie do końca lepiej skoro pierwszy tom się już wyprzedał jakiś czas temu), a LiT wzięło i wydało. Tak samo wiele głosów było na początku, że ludzie woleliby od nich integrale i cyk, tak się dzieje. Podobnie z prośbami o wydania bardziej budżetowe - cyk, mówisz i masz. Odnoszę wrażenie jakby to była rzadkość wśród wydawców. Choćby Timof z tym swoim niefoliowaniem, wyjebane w bardzo wiele opinii ludzi, którzy mają z tym problem albo Taurus właśnie z wydawaniem wszystkiego w pojedynczych tomikach.

Offline kenji

« Odpowiedź #1062 dnia: Wt, 13 Grudzień 2022, 15:38:01 »
Taurus wydaje

taki fajny oksymoron wyszedł:)

Offline Death

« Odpowiedź #1063 dnia: Wt, 13 Grudzień 2022, 16:53:55 »
Hahahaha :D

Offline KubciO

« Odpowiedź #1064 dnia: Wt, 13 Grudzień 2022, 17:22:24 »
W czasach, kiedy Taurus wydaje pojedyncze zeszyty za 65 zł nawet serii, które składają się z 3 lub 4 albumów, ba...nawet z serii, które już mają za granicą taki potrójny integral (Ter), oni mądrze rzucają na rynek integrale zakończonych serii.
I za to bardzo ich lubię. A za Toppiego kocham. 😉 Kolejną nowością, jaką od nich wezmę, będzie Wypadek na polowaniu. Ten tytuł jest dla mnie. I cieszę się oczywiście, że sprzedają im się komiksy środka, generyczne frankofony czy jak to tam jeszcze nazwiemy. Nie mam się za żadnego komiksiarza o wysublimowanym guście. Każdy lubi co innego i to jest fajne. Najważniejsze, by biznes się kręcił i LiT dawał nam więcej dobrych i dobrze wydanych historii (a im więcej mnie zainteresuje, tym lepiej, chyba, bo zaskórniki trzeba wyciągać 😂).