Autor Wątek: Wydawnictwo Albatros  (Przeczytany 6388 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online michał81

Odp: Wydawnictwo Albatros
« Odpowiedź #15 dnia: Wt, 15 Kwiecień 2025, 06:24:32 »
Seria Bastion będzie dostępna na gildii. Pierwszy tom powinien być dostępny za jakiś tydzień, taką dostałem odpowiedź od bok sklepu.

Offline Gazza

« Odpowiedź #16 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 15:50:20 »
Szczerze to nie mogę tego znaleźć. I tu pojawia się pytanie czy Gildia po liftingu nie udźwignęła czy faktycznie tego nie sprzedaje.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #17 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 17:38:59 »
Może nie wiedzą jeszcze jak dodać nowe tytuły, bo tak dobry to sklep ;)

Wprowadzone przez nich zmiany w zamówieniach nie są widoczne dla klienta (co jest kuriozum na maxa!), więc może podobnie z tytułami :D

Na całe szczęście można kupić gdzie indziej - gdzie nie dość że jest, to jeszcze taniej:

https://multiszop.pl/kapitan-trips-bastion-tom-1-king-stephen,p1013718

Online michał81

« Odpowiedź #18 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 18:37:00 »
Szczerze to nie mogę tego znaleźć. I tu pojawia się pytanie czy Gildia po liftingu nie udźwignęła czy faktycznie tego nie sprzedaje.
Nie ma. Pytałem drugi raz i tym razem nie dostałem żadnej odpowiedzi. Tylko, że od czasu startu nowej wersji strony to sklep z tego co czytam nie odpowiada na żadne maile. Olałem i kupiłem w empiku z odbiorem w sklepie u siebie.

Co do samego wydania to jest ok. Przy czym w moim pierwszym tomie pierwsza wklejka (tam gdzie są pokazane wszystkie okładki tomów) ma pęcherze powietrza (może za mało kleju), ale nie odchodzi. Osobom uczulonym na wygląd grzbietów od razu rzuci się w oczy, że są one cieńsze od samego komiksu. Jak ktoś ma pierwszy tom Jessiki Jones Alias, to jest ten sam przypadek. Tak jest w obu tomach Bastionu, bo kupiłem od razu 1 i 2.
Dodatkowo komiksy są bez żadnej folii ochronnej, ale tak samo było też serią komiksową Mroczna Wieża, którą wydawał wcześniej Albatros.

Z ciekawostek: na grzebiecie jest znaczek Marvela, ale w stopce nie ma żadnej informacji, że jest to od tego wydawcy (w dodatkach są wywiady i tam jest wspomniane o Marvelu, bo on oryginalnie wydawał pierwszy serie). W stopce jest Knopf Doubleday jako licencjodawca.

Offline LukCook

« Odpowiedź #19 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 18:50:39 »
Świat Książki ma na Bastion dobre ceny. Z kartą stałego klienta można wyciągnąć jeszcze 5%, polecam odbiór osobisty.

https://www.swiatksiazki.pl/kapitan-trips-bastion-tom-1-7416074-ksiazka.html

Offline Castiglione

« Odpowiedź #20 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 19:14:14 »
Przeglądałem dzisiaj w Empiku i całkiem nieźle to wygląda. Chyba się zdecyduję na próbę.

Offline nocny

« Odpowiedź #21 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 19:50:19 »
Bierzcie, bierzcie, to fantastyczna historia i naprawdę dobry komiks ;)

Online eyesore

« Odpowiedź #22 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 15:03:46 »
Jak na razie przeczytałem cztery zeszyty z pierwszego tomu. Jest ok, według mnie dobrze narysowane, fabuła powoli się rozkręca tylko ja zrobiłem sobie krzywdę bo oglądałem serial (ten nowy, chyba z zeszłego roku) więc bardzo mocno porównuję komiks z serialem. Co zabawne w komiksie praktycznie wszyscy są biali, w serialu bardzo dużo postaci jest czarnych, przynajmniej na razie.
Wydanie spoko choć widzę że chyba 1/3 tomu to dodatki, trochę tego za dużo jak na mój gust.

Co do tego żeby kupić, chyba najlepiej na Świecie Książki, szczególnie jak będzie promocja na drugi tytuł -22%, na chwilę obecną można np 3+4 tom nabyć po 84zł za oba więc jak będzie promka to już w ogóle wyjdzie fajna cena. 

Offline tomsawyer

• Polubień: 414
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
« Odpowiedź #23 dnia: Śr, 15 Październik 2025, 09:58:44 »
Wczoraj odebrałem ostatni, 6-ty tom Bastionu. Tymczasem na Gildii do kupienia tomy 1-4.
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline Xoltro

« Odpowiedź #24 dnia: Pt, 31 Październik 2025, 20:17:21 »
Czy coś wiadomo na temat wydania drugiego tomu 47 strun. Dostałem te komiks na prezent i nawet nie wiedziałem o jego istnieniu, właśnie skończyłem i nie mogę znaleźć drugiej części po polsku, a pierwsza wyszła 3 lata temu. Nie mogę też namierzyć wersji angielskiej, a nawet francuskiej. Rozumiem że sam autor jeszcze nie skończył komiksu tak?

Edit:sorry przeskoczył mi temat do innego wydawcy
« Ostatnia zmiana: Pt, 31 Październik 2025, 20:36:32 wysłana przez Xoltro »

Online michał81

« Odpowiedź #25 dnia: Pt, 31 Październik 2025, 20:29:34 »
Czy coś wiadomo na temat wydania drugiego tomu 47 strun. Dostałem te komiks na prezent i nawet nie wiedziałem o jego istnieniu, właśnie skończyłem i nie mogę znaleźć drugiej części po polsku, a pierwsza wyszła 3 lata temu. Nie mogę też namierzyć wersji angielskiej, a nawet francuskiej. Rozumiem że sam autor jeszcze nie skończył komiksu tak?
Nie ten wydawca, ale chyba nie wiadomo.

« Odpowiedź #26 dnia: Pt, 31 Październik 2025, 20:30:28 »

Nie ten wydawca :) "47 strun" wydało u nas Non Stop Comics. I tak, drugi tom chyba jeszcze nie jest ukończony, ale tutaj mogę się mylić.
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline volker

« Odpowiedź #27 dnia: Pt, 31 Październik 2025, 20:39:48 »
Gdzieś ktoś pisał na forum, że najprawdopodobniej w 2026 roku. Tego samego autora polecam "Dni, których nie znamy" jedna z najlepszych opowieści komiksowych jakie czytałem. Wydawcą też jest Non Stop Comics.

Offline Konrad

« Odpowiedź #28 dnia: So, 01 Listopad 2025, 08:40:25 »
Niestety, ale według najnowszych informacji nie będzie to 2026, ale dopiero styczeń 2027 (ale i do tej daty bym się nie przywiązywał, bo premiera była już wielokrotnie przekładana). Na dodatek nie będzie to finałowy tom jak pierwotnie zakładano, ale dopiero 2 z 4.