WKKDC to ty szanuj i sam się ogarnij.
Ty mógłbyś też się troszkę ogarnąć, żeby zacząć, kurka siwa, sprawdzać informacje, które podajesz na forum.
Egmont wydał swoje wydanie 8 lat później. I to tylko dlatego, że inny komiks Loeb/Sale odniósł tak duży sukces w wydaniu Hachette.
Nieprawda. "Długie Halloween" od Hachette wyszło w 2016 r., a Egmont wydał je po raz pierwszy w 2019 r. w serii "Batman Noir", czyli trzy lata później. I nie sądzę, żeby to było z powodu Hachette, tylko dlatego, że "DH" było jednym z dostępnych w serii Noir tytułów, a do tego jednym z najsłynniejszych komiksów o Batmanie.
Plus oba te tomy kosztowały połowę tego co wydanie Muchy.
Nieprawda. Dwa tomy "DH" od Hachette kosztowały 2 x 39,99 = 79,98 zł. Nawet przy założeniu, że kupiłbyś "Długie Halloween" od Muchy za cenę okładkową (149 zł), to jest więcej niż połowa, ale realna cena "DH" z Muchy z rabatem, powiedzmy, 30% (a przecież wtedy łatwo można było uzyskać w księgarniach jeszcze większe) to około 104 zł, więc kwestia cenowa wygląda trochę inaczej.
To wydanie jest bardzo dobre, (...) dwa dodatkowe zeszyty archiwalne detective comics z lat 40-stych.
Nieprawda. Zawiera trzy zeszyty archiwalne - w pierwszym tomie jest "Detective Comics" #140 z 1948 r. i "Batman" #181 z 1966 r. - debiuty Riddlera i Poison Ivy. W drugim tomie jest "Detective Comics" #66 z 1942 r. - debiut Two-Face'a. Niemniej, te zeszyty nie są powiązane fabularnie z opowieścią "Długiego Halloween", więc moim zdaniem jako dodatki sprawdzają się gorzej niż teksty i materiały bezpośrednio związane z komiksem Loeba i Sale'a.
Ale po co zamieniać dobre wydanie na droższe Egmontu?
Ja miałem wydanie z Muchy, które uważam za ładniejsze estetycznie od WKKDC, a i tak kupiłem nowe Egmontu - właśnie dla obfitych dodatków i dołączonej nowej historii Loeba i Sale'a.
To wydanie jest bardzo dobre, zawiera wstęp i opis tego co się wydarzyło przed tą historią
Czyj wstęp? W wydaniu Muchy jest wstęp Jepha Loeba. Czy w WKKDC jest ten sam, ktoś wie może?